Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Αντανακλαστικά-αιρέσεις-απαγορεύσεις

H αντανακλαστική δράση, γνωστή και ως αντανακλαστικά, είναι μια ακούσια και σχεδόν στιγμιαία κίνηση σαν απάντηση σε ένα ερέθισμα.  Στα περισσότερα περιβάλλοντα, ιδίως εκείνα που αφορούν τον άνθρωπο, τα αντανακλαστικά  ενεργοποιούνται κατόπιν μεσολάβησης  του αντανακλαστικού τόξου. Ο  αλφαβητικός κατάλογος των ανθρωπίνων αντανακλαστικών βρίσκεται εδώ
Δεν γνωρίζω κατά πόσον αυτά  καταπολεμούν τον μακρύ κατάλογο  των αιρέσεων (εξωχριστιανικών και παραθρησκευτικών ομάδων) που θέσπισε η Ζ΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και Παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995). και μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Η μέθοδος Σίλβα  πρεσβεύει πως μαθαίνει  στο άτομο να διατηρεί το νου του σε εγρήγορση και να φτάνει σε βαθύτερα επίπεδα συνείδησης  αναπτύσσοντας μια ικανότητα αυτοελέγχου την οποία διατηρεί και στο μέλλον χωρίς την ανάγκη καθοδήγησης. Σύμφωνα με την εκκλησία μας  αποτελεί η μέθοδος αποτελεί αίρεση.
Θεωρούνται  επίσης αιρετικές δράσεις, η γιόγκα, ο διαλογισμός, η αστρολογία και κάθε ενασχόληση με τον εσωτερισμό και τις λειτουργίες του νου μεταξύ πολλών άλλων.
Στο Κέντρο Νέων της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κορινθίας με απόφαση του κ. Νομάρχη απαγορεύτηκε η εκδήλωση της μεθόδου Σίλβα.
Θα γίνει σε άλλο χώρο, αλλά θα γίνει και επομένως η απαγόρευση  δεν  θα εμποδίσει τους  συμπολίτες μας από το να  την παρακολουθήσουν και ενδεχομένως να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.
Ποιό είναι λοιπόν το αποτέλεσμα μιας τέτοιας  βεβιασμένης κίνησης από την πλευρά του κυρίου Νομάρχη;
Και για ποιό λόγο να απαγορευθεί  χτες η προβολή της ταινίας  της Τετάρτης;
Θα ήθελα  να συγχαρώ τον  Λάκη Γιαννιδάκη για το άρθρο του ( Όταν .....Καρύδια διαβάστε εδώ).
Με κάλυψε πλήρως.
Τονίζω πως ουδεμία σχέση έχω με τη μέθοδο Σίλβα, δεν έχω αποφοιτήσει, δεν έχω πάει σε εκδήλωση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πήγαινα σε μια άλλη ''αιρετική'' εκδήλωση για τον ανθρώπινο ψυχισμό κλπ.
Θεωρώ όμως θεμελιώδες  να κυκλοφορούμε ελεύθεροι χωρίς προστάτες- άγγελους και να μπορούμε να επιλέγουμε τι θα κάνουμε με τον εαυτό μας. Ξέρουμε από δρόμο......
Πολύ φοβάμαι πως  εκτός από τον κινηματογράφο θα απαγορευθεί και το σκάκι με την ταχύτητα των αντανακλαστικών του κ. Νομάρχη.
Με ενοχλεί η υποκρισία του φαινομένου ''διύλισις του κώνωπος και κατάποσις της καμήλου'' .
Και αναφέρομαι στη γενική λειτουργία  της Διοίκησης  του Κέντρου Νέων.
Εκεί θα πρέπει να επιδειχθεί πυγμή και τάχιστα ''αντανακλαστικά'' με χρήση του ιατρικού σφυριού των  ιατρών νευρολόγων.
Εκεί θα πρέπει να  επέλθει '' κάθαρσις'' διότι ακούγονται πολλά.
Δεν είναι σωστό να ακούγονται ψίθυροι διότι το Κέντρο Νέων είναι ένας χώρος δημιουργίας και συνάθροισης  ανθρώπων. Και έτσι θα πρέπει να παραμείνει. Χώρος δημιουργίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: