Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Νίκος Κωνσταντόπουλος-Λέανδρος Ρακιντζής




 Φευγαλέα  και προς το τέλος  παρακολούθησα σήμερα το πρωί  σε τηλεοπτικό κανάλι  ΣΚΑΙ μια παρέμβαση του Νίκου Κωνσταντόπουλου.
Χωρίς περιστροφές είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Επέριψε πολλές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στης χώρας στα ΜΜΕ.Είπε εν συντομία πως το φαινόμενο διαφθοράς  που επικρατεί στον κοινοβουλευτικό χώρο θα μεταφερθεί  τώρα στην τοπική αυτοδιοίκηση.Οι πρώην μην εκλεγέντες βουλευτές  θα  διεκδικήσουν δημαρχίες και περιφέρειες.Και ο χορός θα συνεχιστεί.Πικραμένος ακούστηκε.Στρατιώτης του ΣΥΝ  δήλωσε.Επέστρεψε στη δικηγορία.

Από την άλλη πλευρά ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης  κ.Λέανδρος Ρακιντζής μετά το θόρυβο που προκάλεσε η πρόσφατη έκθεσή του ΕΔΩ,(αφορά και το δικό μας δήμο σελ 29 )  σε συνέντευξή του  ΕΔΩ   εστιάζει το πρόβλημα στην αδιαφορία των υπαλλήλων και την κουλτούρα μας που επιτρέπει την κωλυσιεργία  και την καθυστέρηση στη δημόσια διοίκηση.Και κατά συνέπεια την ατιμωρησία. Εκτενές ρεπορτάζ απο την Αυτοδιοίκηση ΕΔΩ που είναι κατατοπιστικότατο για να λάβουμε γνώση περί της  έκθεσης του κ. Ρακιντζή.
Είναι επίσης αλήθεια πως η έκθεση δυσαρέστησε ην ΤΕΔΚ και εξεμάνη ο πρόεδρος Απόστολος Κακλαμάνης ΕΔΩ απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Τι ωφελούν οι απειλές;
Ο κ. Ρακιντζής έδωσε τα ονόματα των δήμων και στη διάρκεια των διαχειριστικών ελέγχων θα αναδειχθούν και οι υπεύθυνοι.
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως στους δήμους της χώρας  όλα βαίνουν καλώς; Υπάρχει;
Πρόκειται για παλιά αμαρτωλή ιστορία όταν οι δήμαρχοι είχαν το δικαίωμα (προ ΑΣΕΠ) να διορίζουν τους δικούς τους ανθρώπους. Ακολούθησαν οι εποχιακοί - κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας- που στη συνέχεια έγιναν μόνιμοι και γέμισαν τα γραφεία χωρίς να έχουν τα ανάλογα έστω τυπικά προσόντα. Κάθε δήμαρχος είχε τους δικούς τους συμβούλους  και τους δικούς του ανθρώπους. 'Ενα διαρκές πήγαινε-έλα προσώπων και συμβούλων.Ακολούθησαν τα stage, η νέα αυτή εφεύρεση.Τώρα χωρίς stage με εσπευσμένες συνταξιοδοτήσεις, με τις ανάλογες μετατάξεις και ενδεχόμενες απολύσεις  λόγω  Καλλικράτη θα επέλθει  χάος. Θυμηθείτε το. Το παρήγορο είναι πως κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί στην παρούσα φάση να υποσχθεί προσλήψεις. Οδεύουμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή με πολύ αβέβαιο ορίζοντα. Η δυσκολία δεν αφορά τόσο πολύ τους ήδη έχοντες απασχόληση , αλλά τους νέους ανθρώπους που αναζητούν εργασία,έχουν πολλά προσόντα αλλά ελάχιστες πιθανότητες να απασχοληθούν.
Η κοινωνία μας και το πολιτικό σύστημα θα κληθούν να πληρώσουν τα  σοβαρότατα λάθη του παρελθόντος (παραγοντισμός, αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία, πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, ρουσφέτια, ψηφοθηρία, απουσία ελεκτικών μηχανισμών, χρηματισμός κλπ)
Η κοινωνία πως θα αντιδράσει άραγε;


ΥΓ.'Εχω μια παλιά ιστορία να θυμηθώ του Δεκέμβρη 1982 με ένα διαγωνισμό μεταφραστών όταν υπουργός Τύπου ήταν ο Μένιος  Κουτσόγιωργας. Ο μακαρίτης  είχε λάβαρο την  πρόσληψη ''ημετέρων'' . Την ιστορία μου  θα σας την πω σε μια επόμενη ανάρτηση.'Εχει ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: