Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Προσυπογράφω





ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Βουλής 18, 4ος όρ.,10563 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.2103319255-2103221155

ΦΑΞ:2103253195-polsg@otenet.gr ΑΘΗΝΑ, 07.09.2010



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ



Σε Βατερλό για τις γυναίκες εξελίσσεται η πολλά υποσχόμενη μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Με τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των κομμάτων, κυρίως των κομμάτων εξουσίας, δόθηκαν χρίσματα υποψηφίων περιφερειαρχών αποκλειστικά σε άνδρες, ενώ αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στα μέχρι στιγμής χρίσματα υποψηφίων για τους νέους δήμους της χώρας.

Με τις εξελίξεις αυτές το ρολόι της προόδου γυρίζει δραματικά πίσω σε τριτοκοσμικού τύπου εικόνες. Ο πλήρης αποκλεισμός των γυναικών από την κορυφή της αυτό-διοικητικής πυραμίδας της χώρας δεν συνάδει με χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνιστά πλήγμα για τους δημοκρατικούς και αυτό-διοικητικούς θεσμούς.

Για μια ακόμα φορά, παρά τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις των κομμάτων, η γυναικεία συμμετοχή συνθλίβεται σε σκοπιμότητες και πολιτικές προτεραιότητες, που θεωρούν τη διάσταση του φύλου ως κριτήριο ήσσονος σημασίας για τη δημοκρατική λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της πολιτικής πράξης.

Ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών διαμαρτύρεται έντονα για αυτές τις πρακτικές, που παραπέμπουν σε ανδροκρατικά, παρωχημένα στερεότυπα και αποκλείουν το μισό του πληθυσμού από τη δημοκρατική συμμετοχή στις αποφάσεις και την ενεργό δράση για την αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης που μαστίζει τον τόπο.

Αποστέλλουμε ήδη διάβημα διαμαρτυρίας στα κόμματα και ταυτόχρονα η διοίκηση του Συνδέσμου μας, που θα συνεδριάσει άμεσα, θα αποφασίσει για τους τρόπους αντίδρασης, σε συνεργασία με τις γυναικείες οργανώσεις.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΦΗ ΜΠΕΚΟΥ                                                                              ΡΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΑΝΙΔΟΥ

Προσωπική υποσημείωση

Ενώ αποδεδειγμένα- στην τοπική αυτοδιοίκηση- οι άνδρες έχουν αποτύχει και στο νοικοκύρεμα των δήμων και στον προγραμματισμό , επιβραβεύονται από την κυβέρνηση  και τα κόμματα που, ανακυκλώνοντας  τα ίδια πρόσωπα των κομματικών μηχανισμών κυρίως, μας ξανασερβίρουν πολιτευτές, βουλευτές, νομάρχες εναλάσσοντας καρέκλες.
Δυστυχώς  οι εξαγγελίες, οι θεωρίες  και οι διακηρήξεις ήταν άκρως υποκριτικές και οι όποιες επιλογές γυναικών  συμφεροντολογικές ''λύσεις ανάγκης''.
Οδηγούμαι ακόμα και στη σκέψη πως η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά, διαταράσσει το ανδροκρατούμενο σύστημα, αυτό που έφερε τη χώρα σε τέτοια αδιέξοδα, και κατά συνέπεια  θα πρέπει να εμποδισθεί η συμμετοχή των γυναικών από τον φόβο της αποκάλυψης των ανεπαρκών εκπροσώπων ''γένους αρσενικού''.
Η αυτοδιοίκηση, η δημοκρατία, η ελευθερία, η συμμετοχή, η ισότητα, η έκφραση, η ποίηση, η γέννηση, η ζωή, η ανάσα, η ελπίδα, η οικογένεια, η νεολαία, η δημιουργία και πολλές άλλες σημαντικές λέξεις είναι  όμως γένους θηλυκού.
Ο έρωτας , ο πόλεμος, ο φόβος και ο θάνατος είναι γένους αρσενικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: