Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το πράσινο μαντρί

Η σημειολογία του Πάσχα (πρόβατα, μαντριά, σφαγείο, αμνοερίφια, σούβλα) συνοδεύει την πολιτική Περιφερειακή και αυτοδιοικητική  πραγματικότητα και όχι μόνον.Δεν την εγκατέλειψε ποτέ.
Προεκλογικώς η συμπεριφορά των πολιτών ως πρόβατα ήταν πασιφανής.
Η περιφορά και δημόσια έκθεση  ετερόκλιτων πολιτικά προσώπων- υποψηφίων  με εναγκαλισμούς  και χαμόγελα με σκοπό τη νίκη στις εκλογές  ήταν κατά το επιεικέστερο τραγελαφική: 'Ενα μαντρί αμνοεριφίων που είχε και λύκους μεταμφιεσμένους σε πρόβατα.
Μετεκλογικά βιώσαμε τις εκφάνσεις της αγέλης και τα επινίκια.
Επί της ουσίας  ένα απέραντο κενό στη διοίκηση και στις λειτουργίες των υπηρεσιών με πασιφανή ταλαιπωρία των πολιτών.
Τρείς μήνες μετά, το μαντρί της περιφέρειας  επαναστατεί και καλεί σε βοήθεια τον αρχιποιμένα, το κόμμα.Δηλαδή  το κόμμα και τα τοπικά στελέχη του συσκέπτονται  για να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των επιλογών τους; Να θυμίσω τις προεκλογικές δηλώσεις; Να ανασύρω τις φωτογραφίες  των ευτυχισμένων υποψηφίων; Είναι φρέσκιες στη μνήμη μας.
'Οσα χρώματα και να αλλάξει, το μαντρί παραμένει μαντρί.Το ίδιο ισχύει και για τα πρόβατα.
Η σφαγή  του τέλους είναι δεδομένη. Η σούβλα περιμένει στη γωνία.Με ανυπολόγιστες συνέπειες και πολλά αίματα. Είναι πάντα θέμα  προσωπικής επιλογής και πρωτίστως πολιτικής επιλογής.
Διακρίνω, με τα ολίγα που μπορώ να γνωρίζω, ένα απίστευτο παιχνίδι με πολλά ύπουλα χτυπήματα, ένθεν κακείθεν .Ανάμεσα στα στελέχη δύο ανύπαρκτων πλέον κομμάτων (Πασοκ και Ν.Δ) που  βρέθηκαν στο ίδιο μαντρί για να διεκδικήσουν την εξουσία και μόνον.
Ανίερες συμμαχίες με το πρόσχημα ενός ιερού πολέμου για το μέλλον της αυτοδιοίκησης περιφερειακής τε και τοπικής. 
Επιμένω : ανίερες συμμαχίες. Θα εμφανισθούν προσεχώς και σίγουρα δεν αφορούν μόνο αυτό που βλέπουμε. Σημασία έχει αυτό που δεν βλέπουμε. Η δίψα για  εξουσία  καθαγιάζει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον.'Οταν τελειώσουν οι σφαγές στο μαντρί, όταν οι λύκοι δείξουν το αληθινό τους πρόσωπο και καταβροχθίσουν τα  πρόβατα, όταν ξεραθούν τα αίματα τι μένει; Η κοπριά τους.
Υπέπεσαν στην αντίληψή μου κάποιες δηλώσεις του κ.Γερουλάνου και η επικείμενη επίσκεψή του στην Τρίπολη  τη Μεγάλη Δευτέρα.Στον κατάλληλο χρόνο.'Οταν γίνεται η επιλογή των σφαγίων για την ημέρα του Πάσχα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: