Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Μεθεόρτιον : Στη γιορτή της φύσης των Ονείων Ορέων


Χτες στη μεγάλη γιορτή της φύσης των Ονείων Ορέων που διοργάνωσε άψογα ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου συντήθηκαν όλες οι ηλικίες και πολλές προσδοκίες.
Το Σώμα Ελληνικών Οδηγών  με τα  μικρά παιδιά αφιερώνει ένα τραγούδι.


Μέρος των  ορειβατών περιμένει την ώρα των εγκαινίων των μονοπατιών
Η αρχή έγινε....
Συμμετείχαν φίλοι ορειβάτες από τη Σπάρτη, τις Αχαρνές, τη Βούλα, το Λουτράκι, την Πάτρα, πολλοί Κορίνθιοι, τα μέλη του ΕΟΣ Κορίνθου και  το σημαντικότερο ο δήμαρχος Κορινθίων με την οικογένειά του που περπάτησε όλη τη μεγάλη διαδρομή των  από την Ανάληψη έως τα Λουτρά Ωραίας Ελένης.

Φύλακες άγγελοι των πεζοπόρων οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ( συμμετοχή Σαμαρειτών από την πόλη της Καλαμάτας), με τον εξοπλισμό τους κάλυψαν άρτια όλες τις περιπτώσεις ασφάλειας και μικρο-ατυχημάτων.

Πολύ καλή σήμανση σε κομβικά σημεία της διαδρομήςΜια μεγάλη ομάδα  ανθρώπων περπάτησε και απόλαυσε την Κορινθιακή φύση, τη θέα από ψηλά, τις μυρωδιές της άνοιξης.

Ήταν η δικαίωση του εθελοντισμού και των ανθρώπων που τον υπηρετούν με σεμνότητα και ήθος.
Χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από την πολιτεία οι άνθρωποι αυτοί υπηρετούν τους συνανθρώπους τους, χτίζουν δεσμούς με την κοινωνία και ελπίζουν....

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω δημόσια το δήμαρχο Κορινθίων για την παρουσία του στην πορεία.
Είναι η πρώτη φορά που άρχοντας της πόλης περπατά μαζί μας.
Θέλω να ελπίζω πως μπορούμε να συνεργαστούμε για την ανάδειξη των μονοπατιών του μεγάλου νέου δήμου Κορινθίων ( Ακροκορίνθου, Τενέας,Σολυγείας, Σαρωνικού πρωτίστως).
Ο δήμαρχος είδε τι μπορούμε να κάνουμε και τι  ανθρώπινο δυναμικό διαθέτει ο δήμος μας και ο ΕΟΣ Κορίνθου.Από κοινού με τον αντιδήμαρχο κ. Φαρμάκη ας συζητήσουν μαζί μας.
Όμορφες δράσεις  θα γίνουν, αυτό είναι σίγουρο.
Από την πλευρά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης ,την οποία εκπροσωπώ ως Γενική Γραμματέας της, θα βοηθήσω με κάθε  δυνατό τρόπο.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους εθελοντές του Ε.Ο.Σ Κορίνθου για την αφοσίωση, την άοκνη εργασία και το άριστο αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας.
Τα λιθαράκια που έβαλαν όσοι πέρασαν μέρος της ζωής τους στον ΕΟΣ Κορίνθου χτίζουν γερά θεμέλια συλλογικότητας μέσα στο χρόνο για τα οποία είμαστε όλοι εμείς του Ορειβατικού ιδιαίτερα υπερήφανοι.

ΥΓ:Περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες  υπάρχουν στη Σελίδα ΤΑ ΒΟΥΝΑ του ιστολογίου μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: