Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Το κουτί των Εκπλήξεων


Δεχτήμαμε απανωτές εκπλήξεις κατά τον εορτασμό της επετείου της μάχης στα Δερβενάκια την περασμένη εβδομάδα.
Η πρώτη έκπληξη ήταν η οργανωμένη παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στην τελετή κατάθεσης στεφάνων , συνοδευόμενη από εν χορώ συνθήματα  όπως ''Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή'' Η Χρυσή Αυγή είχε αναρτήσει πρόσκληση για τη ημέρα δηλώνοντας  έτσι την παρουσία της εδώ.
Το ερώτημα είναι : Τι έπραξε η Αστυνομία αφού  το ήξερε;

Η δεύτερη έκπληξη ήταν η απόλυτη βουβαμάρα των τοπικών αρχών  ώστε να γνωρίζουμε τι σκέπτονται για το συμβάν, όποια και να είναι η άποψή τους. Η σιωπή δεν αποτελεί πολιτική  στάση δημοσίων κουστουμαρισμένων ανδρών.
Η τρίτη έκπληξη ήταν η βεβήλωση του μνημείου ( από  άγνωστους;)
Η τέταρτη και τελευταία έκπληξη  είναι το κόστος μιας τέτοιας εκδήλωσης  με δεδομένη την οικονομική κρίση της χώρας.

Σχολιασμός των ''Εκπλήξεων'' και Τεκμηρίωση

 'Εκπληξη Πρώτη

Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται απέναντι από το στρατιώτικό άγημα  ως  αναπόσπαστο  κομμάτι του εορτασμού! Οι επίσημοι και οι ιερώμενοι  στρέφουν την κεφαλή προς τα δεξιά  κοιτώντας τις ελληνικές σημαίες του Πυρήνα Κορίνθου. Μάλλον μπερδεύτηκαν και πίστεψαν πως η Χρυσαυγίτες είναι μέρος του τοπικού φολκλόρ!!
Τελετάρχης δεν υπήρχε; Υπήρχε ο κύριος με το κοτσιδάκι που προσφώνησε τη Χρυσή Αυγή.
  Δείτε  το : http://youtu.be/SKdgGSD3awY
 Είναι πολιτικό κόμμα   η Χρυσή Αυγή; Αν ναι, από πότε τα κόμματα καταθέτουν στέφανο;
Η γνώμη μου είναι ότι  οι 'Ελληνες πολίτες  δικαιούνται να παρίστανται σε ανάλογες εκδηλώσεις  τιμής και μνήμης χωρίς να προκαλούν ή να επιδεικνύουν τη δύναμή τους.Με σεβασμό και σιωπή.
Δεν πιστεύω όμως πως ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής Κορίνθου  έπραξε ανάλογα. Πιστεύω πως ήθελε να αποδείξει πως τα μέλη του είναι περισσότερο 'Ελληνες και πατριώτες από τους άλλους παρευρισκόμενους.Και οι παρευρισκόμενοι το ανέχτηκαν.
Πως εξηγείται  η συστηματική πλέον παρουσία ανά την επικράτεια με τη σχετική κινδυνολογία πως η Ελλάδα δεν είναι ελεύθερη;
Δείτε εδώ ,εδώ, εδώ
Αντιδράσεις  για το συμβάν εκτός Κορίνθου εδώ, εδώ, εδώ, εδώ
Έκπληξη Δεύτερη
Για περισσότερη μελέτη ανασκοπείστε το εξαιρετικό ρεπορτάζ από το ''Κουτί της Πανδώρας'' με το οποίο συντάσσομαι απόλυτα.Δια στόματος Χρυσοχοϊδη η Χρυσή Αυγή  ''είναι μια εγκληματική οργάνωση'' Γιατί επετράπη η παρουσία της μαζί με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας και το άγημα του στρατού; Ο υπουργός μας κ.Π.Μπεγλίτης τι θέση παίρνει;
Το κουτί της Πανδώρας

Και για τους λόγους που εκτίθενται στο ρεπορτάζ οι αιρετοί της Κορινθίας όφειλαν να πάρουν θέση.
Προτίμησαν τη σιωπή και ανέχτηκαν να παρελάσουν αμήχανα υπό τα συνθήματα  που καλούν σε αίμα.
Αν ήμουν στη θέση των αιρετών κ.κ Δέδε, Σούκουλη, Πνευματικού,Ανδριανάκου και Χασικίδη θα ντρεπόμουν να με ταυτίζουν με τη Χρυσή Αυγή και να υποννούν αγαστή συνεργασία μεταξύ μας.Θα ψέλλιζα δύο δικαιολογίες.Οι ανωτέρω εσιώπησαν και σιωπή σημαίνει συνενοχή, κατ' εμέ. Ας μην αναφέρω τα χειροκροτήματα  των καλεσμένων όπως φαίνεται στο βίντεο την ώρα που καταθέτει στέφανο η Χρυσή Αυγή.
Αντέδρασε μόνο η Ν.Ε του Συνασπισμού  με αυτό το κείμενο και ανταπάντησε  η Χρυσή Αυγή εδώ

Έκπληξη Τρίτη


 Το μνημείο του Θ.Κολοκοτρώνη έφερε σημάδια  ''εικαστικής παρέμβασης''  πριν την τελετή ως ισχυρίζονται οι Χρυσαυγίτες.Ο τελετάρχης δεν το είχε δει να το καθαρίσει; Τα συνεργεία ήχου και κέτερινγκ;
Ποιοί βεβήλωσαν το μνημείο πριν την τελετή;
Η Χρυσή Αυγή παραθέτει φωτογραφίες   καθάρισαν πριν την τελετή εδώ και το κάλυψαν εν μέρει με την ελληνική σημαία για να μην φαίνονται οι μουτζούρες!!!

'Εκπληξη Τέταρτη
 Η τελετή με τα παρατράγουδά της και την εθνική γελοιοποίηση δεν ήταν δωρεάν. Είχε τα έξοδά της όπως προκύπτει από το σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.Με την  ΟΜΟΦΩΝΗ (!!!!!!) απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου ως καταχωρήθηκε στο διαδίκτυο  με κωδικό ΑΔΑ: 4ΑΣΓΩΛ7-ΑΑΑ ΕΔΩ ( ανοίξτε το αρχείο PDF) εγκρίθηκε πίστωση 2000 ευρώ για προσκλήσεις, ταχυδρομικά τέλη, αφίσες, ηχητική κάλυψη, και παράθεση μπουφέ με αναψυκτικά, γλυκά και νερά για τους προσκεκλημένους στο χώρο των Δερβενακίων όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Η απόφαση φέρει τίτλο Πολιτιστικές Εκδηλώσεις.
Εκ των 2000 ευρώ  1000 ευρώ   πλέον ΦΠΑ δαπανήθηκαν για τροφοδοσία  αναψυκτικών και γλυκών για 70 άτομα από τον δημοτικό τροφοδότη  ΚORINTHIAN PALACE CATERING A.E, με τιμή μονάδας  14,29 ευρώ πλέον ΦΠΑ.  Η ειδική σύμβαση  με την επιχείρηση βρίσκεται αναρτημένη  εδώ
Με έναν απλό υπολογισμό και ανατρέχοντας σε άλλες συμβάσεις  για παροχή γεύματος όπως αυτή εδώ για παράθεση γεύματος με παϊδάκια  στο Χιλιομόδι με τιμή μονάδος είναι 12,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, μάλλον ακριβά μας στοίχισε η τροφοδοσία μόνο για αναψυκτικά και κουλουράκια.
 Το ποσό των 350 ευρώ αποφασίστηκε ως αμοιβή της. Άννας Δαμαλά για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης εδώ Προκύπτει επίσης ότι η ανωτέρω απιχειρηματίας είναι αποκλειστική συνεργάτης των εκδηλώσεων της δημοτικής αρχής μαζί με τον δημοτικό τροφοδότη.
Η γνώμη μου είναι πως τα κουλουράκια, τα αναψυκτικά, οι  προσκλήσεις και τα σχετικά δεν είναι απαραίτητα για μια τέτοια εκδήλωση.Οι ήρωες δεν τιμούνται  με μπουφέδες , μεγάφωνα, τελετές και υποκρισία αλλά με σεβασμό και παραδειγματισμό από τη ζωή και τον αγώνα τους.
Αν γινόταν αυτό, μετά από τόσες υποκριτικές τελετές κατ' έτος ανά το πανελλήνιο, θα έπρεπε ήδη να είχαμε καλύτερους πολιτικούς, καλύτερους αιρετούς και να είμαστε καλύτεροι 'Ελληνες.
Δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημείο να δεχόμαστε μαθήματα ''ελληνικότητας και πατριωτισμού'' από  τη Χρυσή Αυγή στα Δερβενάκια.
Μήπως οι δημοτικοί σύμβουλοι  θα πρέπει να μελετούν περισσότερο πριν αποφασίζουν ομόφωνα και να κάνουν έναν υπολογισμό των δαπανών σε  αυτές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις; Με το να τις ψηφίζουν αβλεπτί στερούν από τους δημότες υπηρεσίες και έργα πολύ πιο σημαντικά για την καθημερινότητά τους και τη ζωή τους στην πόλη.
 
Έχω επίγνωση πως σας κούρασα με την ανάρτηση.
Κουράστηκα πολύ και εγώ για να την συντάξω, αφιερώνοντας χρόνο που εύχομαι  να μην αποβεί ''χαμένος χρόνος''

 

3 σχόλια:

cerastes είπε...

Tα εγραψες ''ολα''!!μαλλον ο ναζισμός θα μπει στην Βουλη χωρίς εκλογες!!και οι καλοπερασακιδες πολιτικοί κοιμώνται με τα παπουτσια!Αλιμονο μας!οσο για την τοπική αυτοδιοικηση το ιδιο και αυτη!κοιμαται για καλα!μονο για παρατες ειναι,για εντυπωσιασμούς,και μεγαλα λόγια!ντροπη!!

Θοδωρής Βασιλακόπουλος είπε...

Θοδωρής Βασιλακόπουλος
Έχουμε αγώνα μπροστά μας. Δες τι γίνεται με τα σχόλια στο tvxs, μετέ το χαμό που έγινε στη Σφεντόνα. Σε όλα αυτά νομίζω ότι το εύκολο είναι να κόψουμε άμεσα το κέτερινγκ. Αύριο κιόλας! Ας πάρουμε από κοινού την πρωτοβουλία, Κίνηση Πολιτών, Περιβολάκια, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Οικολόγοι, Γιώτης αύριο κιόλας -θες να το κάνουμε μαζί και με την Πλατεία να κοπεί το κέτερινγκ-. Για τα άλλα θέλουμε αγώνα! Θα τα πούμε από κοντά.

Θοδωρής Βασιλακόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.