Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

To πανάκριβο λουτρό του Πήγασου

                          
                     Λούεται και ηλιοθεραπεύεται ο Πήγασος στο κέντρο της Πλατείας Ε.Βενιζέλου

Το λουτρό του, η spa  αν θέλετε, κοστίζει στην πόλη κάπως ακριβά.
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κορινθίων  της  22/7/2011 που θα  βρείτε ΕΔΩ
και την απ'ευθείας ανάθεση με απόφαση του δημάρχου ΕΔΩ χρεωνόμαστε 15.000  ( για την ακρίβεια 14.760 ) για τη συντήρηση των 12 συντριβανιών του Δήμου Κορινθίων.Η διαίρεση αποκαλύπτει ότι για κάθε πίδακα το κόστος συντήρησης ανέρχεται σε 1.230 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.
Συντριβάνια δεν υπάρχουν αλλαχού του μεγάλου δήμου- οι άλλοι δήμοι δεν έχουν πόσιμο  νερό-. το συντριβάνι της πλατείας Περιβολάκια έχει πάψει να λειτουργεί και άρα δεν θέλει συντήρηση αλλά αλλαγή.
Δεν είναι λίγο ''τσουχτερό'' το ποσόν;
Εκτός και αν με την άνεση που δίνει ο Καλλικράτης να φεύγουν τα 15000 σε απ' ευθείας αναθέσεις καλύπτονται  παλιά χρέη και αμαρτίες των άλλων δήμων που ήταν υπερχρεωμένοι. Ας μας το πει η οικονομική επιτροπή του δήμου.Ας μας το πει και η απογραφή που δεν έγινε ποτέ.Για να ξέρουμε τι παραλάβαμε και τι δίνουμε.Μπορεί να μας το πει κανείς;
Το σύστημα Διαύγεια είναι πηγή γνώσης περί τα οικονομικά του δήμου μας. Ο σύνδεσμος για το Δήμο ΕΔΩ.Για να γνωρίζετε που πάνε τα λεφτά και γιατί δεν έχουμε τις βασικές τουριστικές  και λειτουργικές υποδομές ( περίπτερο ενημέρωσης επισκεπτών, φωτεινή επιγραφή για τη γέφυρα της Ποσειδωνίας, σωστή αποκομιδή των απορριμμάτων, καθαριότητα των πεζοδρόμων, επαρκή φωτισμό και  και πλείστα άλλα)

Επί του θέματος των αναθέσεων έχουμε πολλά να πούμε ακόμα.
Η αντιπολίτευση του κ. Γιώτη που συμμετέχει στην επιτροπή - μετά την παραίτηση του Χ. Κασίμη η Κίνηση Πολιτών δεν εκπροσωπείται στην Επιτροπή- οφείλει να ενημερώνει τους δημότες και να συμβάλλει στην ορθή και δίκαιη κατανομή των αναθέσεων σε όλους τους επαγγελματίες αναχαιτίζοντας τις ''μονοπωλειακές'' και ''επιλεκτικές'' αναθέσεις.
Αλλιώς θα επιβεβαιώσει τον Θ.Πάγκαλο  με το μνημειώδες ''μαζί τα φάγαμε''


Δεν υπάρχουν σχόλια: