Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Γιώργος Αμπατζόγλου : Η Ελευσίνα και η Αγέλαστος Πέτρα


                                                        Η θέση του δημάρχου κενή
''H Eλευσίνα είναι δυτικά, χώρος ιερός, σημείο και όριο για να δει κανείς τόσο τον κόσμο γύρω του όσο και τον εαυτό του.'' έγραφε ο Φίλιππος Κουτσαφτής, δημιουργός της εκπληκτικής ταινίας ΄΄Η αγέλαστος Πέτρα'' 
Σε αυτό τον ιερό τόπο  των μυστηρίων, έζησε και δημιούργησε ο Γιώργος Αμπατζόγλου.
Ο δημόσιος και αυτοδιοικητικός βίος του συνοψίζεται σε μια συνέντευξη που έδωσε για την εκπομπή Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα. Η σφραγίδα του στις καρδιές των δημοτών.
Είχα την τύχη να τον γνωρίζω. Είχε επισκεφθεί την πόλη μας με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών  για να μιλήσει για την ανακύκλωση.'Ηταν από τους  αυτοδιοικητικούς που θαύμαζα. Γιατί είχε όραμα στο μέτρο του ανθρώπου, γιατί  είχε πίστη, γιατί ήταν ευρυμαθής και ταπεινός.
Ο κύριος Αμπατζόγλου, αφού είδε τον κόσμο γύρω του και τον εαυτό του, χάραξε το πρόσωπό του  ως ενθύμιο  για την πόλη του πάνω στην αγέλαστο πέτρα και  ταξιδεύει..

Σαν κατευόδιο του αφιερώνω.....
1 σχόλιο:

Βασιλειάδης Γιώργος είπε...

Μάγια, είναι πολύ εύστοχη η σύνδεση που κάνεις. Αμπατζόγλου-Αγέλαστος Πέτρα, Ελευσίνα. Όντως ένας άξιος, χαμηλών τόνων, Άνθρωπος που έδωσε πολλά στον τόπο του. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά ..... Καλό του ταξίδι.