Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες..... αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το 6ο Νηπιαγωγείο




Το κτίριο που βλέπετε παραπάνω βρίσκεται στην οδό Πειρήνης 38  και στεγάζει από τη δεκαετία του '80  το 6ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου.
Πολύ περισσότερο θυμίζει  αποθήκη κατεψυγμένων ειδών ή παράνομη βιοτεχνία παρά  σχολείο.
Τον τελευταίο καιρό οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση του κτιρίου είναι πολύ έντονες και από την πλευρά των γονέων και από την πλευρά των νηπιαγωγών.
Η υγρασία που βγαίνει από το πάτωμα είναι πολύ έντονη και οι γονείς καταγγέλλουν ότι κυκλοφορούν ποντίκια.
Τα παιδιά μυούνται στο ''ελληνικό εκπαιδευτικό περιβάλλον'' με τις βαμμένες τζαμαρίες και τις τραβηγμένες κουρτίνες, ώστε ούτε ήλιος να τα βλέπει΄, ούτε αέρας να τα αγγίζει.
Στην ίδια πόλη, η δημοτική αρχή οραματίζεται  την πεζογέφυρα της τριήρους και στήνει αγάλματα  ανά τις οδούς και μπουζουκογλέντια ανα τους πεζοδρόμους.

Τις προάλλες η τζαμαρία  βάφτηκε με γκραφίτι και  τα συνεργεία του δήμου  επενέβησαν  με  άσπρη τσαπατσουλιά, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την φωτογραφία:



   Αυτή είναι και η τελευταία ματιά που έριξε ο δήμος στο 6ο Νηπιαγωγείο.
   Η υπεύθυνη νηπιαγωγός έχει υποβάλλει αίτημα στο δήμο για αλλαγή στέγης αφού και το μισθωτήριο συμβόλαιο  έχει πλέον εκπνεύσει, έχει αναζητήσει και βρεί καλύτερο κρίριο αντιστοίχου μισθώματος στην περιοχή  αλλά καλύτερης κατασκευής και με ευπρεπείς όρους για τους μικρούς μαθητές.
Η Οικονομική Επιτροπή  του δήμου όμως δεν έχει ακόμα αποπφασίσει για την προκήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού ώστε να υποβληθούν οι προσφορές και από άλλους ενδιαφερόμενους και να τελειώσει το θέμα.
Σε περιπτώσεις ''ημετέρων'' η οικονομική επιτροπή  είναι ταχύτατη και οι διαγωνισμοί προκηρύσσονται  εν ριπή οφθαλμού.
Το 6ο νηπιαγωγείο της  φτωχογειτονιάς της Αγίας Άννας  δεν προσφέρεται για  εφέ  και δηλώσεις.
Ίσως και να μη χρειάζεται να υπάρχει.
Κάνω αυτή την τραγική διαπίστωση αναλογιζόμενη την κατάσταση και άλλων νηπιαγωγείων της πόλης που λειτουργούν ακόμα με αποφάσεις των  εκάστοτε νομαρχιακών διοικήσεων και των συμβούλων τους χωρίς να τηρούνται οι απαιτούμενοι όροι για την υγιή διαβίωση των μαθητών και του προσωπικού.
Μια τραγική διαπίστωση της αδιαφορίας των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  και των εκπαιδευτικών λειτουργών για την προ-Καλλικράτη εποχή.
Ένα γαϊτανάκι αδιαφορίας και ''εξυπηρετήσεων'' που έχει σαν αποτέλεσμα να στριμώχνονται παιδιά σε σύγχρονες  εκπαιδευτικές αποθήκες  μελλοντικών κατεψυγμένων πολιτών.
Αν ερευνήσουμε ποιοί είναι οι ιδοκτήτες  των χώρων που ενοικιάζονται για τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών και νηπιαγωγείων θα βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Το αφήνω προς διερεύνηση στην αντιπολίτευση του δήμου και στους  δημοτικούς συμβούλους  όλων των παρατάξεων που υπηρετούν ή υπηρέτησαν  τη δημόσια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: