Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Το ψέμμα φοριέται και στο δεξί σαν κόσμημα.

Uploaded with ImageShack.us
Θυμήθηκα την παλιά διαφήμιση: "Favre-Leuba, φοριέται και στο δεξί σαν κόσμημα".
Το ψέμμα φοριέται  από τη δημοτική μας αρχή και τους δημοσιογράφους  που την στηρίζουν σαν κόσμημα.Το γραφείο τύπου του δήμου συνέταξε δελτίο τύπου που μπορείτε να διαβάσετε εδώ ανακοινώνοντας τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου.Φορώντας τη μάσκα της  ''δήθεν'' ευαισθησίας
το δελτίο τύπου και οι γράφοντες απέφυγαν να μας πουν που βρίσκεται αυτό το παντοπωλείο.
Η Κίνηση Πολιτών με  υπομονή και επιμονή έθεσε ερωτήματα και ζήτησε εξηγήσεις με ανακοίνωσή της που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Δέκα μέρες μετά ο αντιδήμαρχος κ.Φαρμάκης  σε προχτεσινές δηλώσεις του στο ΑΞΙΟΝ δήλωσε πως κατ'ουσίαν πρόκειται για διανομή κουπονιών σε οικογένειες της επιλογής της δημοτικής αρχής, μετά από εξέταση  των δικαιολογητικών τους. Τα κουπόνια αποτελούν χορηγία της  εταιρείας ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και οι δικαιούχοι  τα χρησιμοποιούν για την αγορά τροφίμων που έχουν ανάγκη από συγκεκριμένο κατάστημα.
Κατ' ουσίαν λοιπόν, ο δήμος Κορινθίων  ασκεί το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της χορηγού εταιρείας  και των οικογενειών ως γνωρίζων  τις ανάγκες των δημοτών του περισσότερο από την εταιρεία και αυτό είναι απόλυτα  φυσιολογικό.
Το να δηλώνει όμως - κάνοντας μνημόσυνο με ξένα κόλυβα όπως λέει ο λαός- τη λειτουργία ενός ανύπαρκτου κοινωνικού παντοπωλείου είναι τερατώδες ψέμμα. Και είναι κατακριτέο διότι ανερυθρίαστα  προβάλλει ένα κοινωνικό πρόσωπο που δεν έχει.
Αναρρωτιέμαι πραγματικά ποιός  πονηρός νους ενεπνεύσθη το τέχνασμα.
Ποιός υπέθεσε πως είμεθα  τόσο αδαείς ή  τόσο πεινασμένοι πολίτες ώστε να το πιστέψουμε.
Ποιός σκέφτηκε  να εκμεταλλευθεί την ανθρώπινη ανάγκη για επιβίωση και να πουλήσει το ''πρότυπο του καλού δήμου'' που μεριμνά για τους ενδεείς  δημότες του;
Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε, εκ των υστέρων φυσικά, όπως διαβάσαμε στο  φύλλο της εφημερίδας Πρωινή της 22/11/2011 πως ''το κοινωνικό παντοπωλείο θα γίνει το επόμενο διάστημα, αλλά θέλει οργάνωση και είναι μια χρονοβόρα διαδικασία''.
Τότε γιατί  έσπευσε ο κύριος Φαρμάκης να διατυμπανίσει κάτι ανύπαρκτο υπογράφοντας;
''Και όμως εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσω του της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορινθίων, λειτουργεί το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και φυσικά με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί.''
 Ευτυχώς που  υπάρχετε κύριε Φαρμάκη για να υποδείξετε πως πρέπει να λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο ακυρώνοντας τις προσπάθειες πολλών άλλων δήμων σε όλη τη χώρα που λειτουργούν φανερά τα Κοινωνικά Παντοπωλεία τους. Για δείτε πως λειτουργούν μερικά από αυτά ΕΔΩ
'Εχετε  δίκιο σε κάτι: Είναι χρονοβόρα διαδικασία.Εσείς και  οι συν υμάς δεν έχετε υπομονή, δεν έχετε  μεράκι .
Θέλετε άμεσα αποτελέσματα και να μνημονεύουν το πέρασμά σας  από τη διοίκηση του δήμου.
Είναι πιό εύκολο να φέρνετε μια σβούρα ζεμπεκιά- παραγγελιά στη γωνία του καφενέ του  δημοτικού μάγειρος, είναι πιό εύκολο να διοργανώνετε πασαρέλες εντός εκτός και επί τα αυτά και να μπουκώνετε  τους ψηφοφόρους πατάτες, ντομάτες, σαρδέλες και γκιόσα.'Ολα αυτά τα αποκαλείτε πολιτισμό.
Η δική μου ''αξιολογική κρίση'' , ως δικαιούμαι (δήμαρχος έφα σε πρόσφατη συνέντευξή του), είναι πως  εσείς και η ομήγυρίς σας ασκείτε ευτελή πολιτικαντισμό και παραγοντισμό, ενίοτε και προστατευτισμό.
Είστε περαστικός, όπως όλοι μας.
Η διαφορά έγκειται μόνο στο ότι ''κάποιοι'' από εμάς, στο σύντομο πέρασμά μας, έχουμε επιλέξει να μην ''εξευτελίζουμε τη ζωή μας'' ακολουθώντας το μεγάλο μας ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, εξ Αλεξανδρείας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: