Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Κύριε Μπεγλίτη,Επτά χρόνια κοροϊδία και η σύμβαση για το απαράδεκτο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου ανανεώθηκε


       (Φωτογραφία από το ιστολόγιο Κορινθίων Βίος &Πολιτεία)
Σχεδόν κάθε Δεκέμβρη  από το 2005 οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου έκαναν κατάληψη με διάφορα αιτήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της ακαταλληλότητας του κτιρίου.Από το σπίτι μου έχω θέα στην εσωτερική αυλή του σχολείου και γνωρίζω πολύ καλά την κατάστασή του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν μάθημα οι μαθητές.'Εχουν γραφτεί πολλά για το σχολείο αυτό και έχουν δοθεί αμέτρητες υποσχέσεις από τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς χωρίς να έχει τηρηθεί ούτε μία. Διαβήματα γονέων, επερωτήσεις βουλευτών, επισκέψεις επιθεωρητών, ρεπορτάζ δημοσιογράφων και ουκ έστι αριθμός  δηλώσεων και ενδιαφέροντος.Πολλοί από τους μαθητές τπου 2005 έχουν αποδοφοιτήσει και από την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
Η σφραγίδα  στην κοροϊδία είναι η  απόφαση του δημάρχου Κορινθίων κ.Πνευματικού να ανανεώσει τη σύμβαση με τους ιδιοκτήτες του κτιρίου  μέχρι τον Αύγουστο του 2013!!!!

16 Δεκεμβρίου 2009  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ.Θ.Λεβέντης, Ν.Τσούκαλης, Τ.Κουράκης κάνουν επερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου εδώ.Οι βουλευτές Κορινθίας δεν κάνουν απολύτως τίποτε. 
31 Δεκεμβρίου, 2009  Η Ν.Ε Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για να δοθεί λύση  στο θέμα του ΕΠΑΛ.Ελπίζει πως όλα θα διορθωθούν. Διαβάστε εδώ

4 Φεβρουαρίου, 2010 Γονείς και παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου διαμαρτύρονται για την ολιγωρία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την κατάσταση του κτιρίου.

11 Φεβρουαρίου 2010 Η επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Β΄μιας Εκπαίδευσης κ.Διπλού που ανακοινώνει μεταστέγαση τον Απρίλιο του 2010!!!! ''Πρώτα ο μαθητής και μετά όλοι οι άλλοι΄΄ δηλώνει.


12 Μαρτίου 2010  Ο Λάκης Γιαννιδάκης γράφει εδώ

27 Μαρτίου 2010 Ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και βουλευτής του νομού Πάνος Μπεγλίτης ντρέπεται για την κατάσταση του ΕΠΑΛ Κορίνθου, αστράφτει και βροντά και υπόσχεται ΕΔΩ ( με προσοχή παρακαλώ)
....''ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών το θέμα πρέπει και θα λυθεί, αφού όπως είπε λίγο αργότερα στις δηλώσεις του, αποτελεί ντροπή για την Κορινθία αυτό που συμβαίνει στο ΕΠΑΛ Κορίνθου. Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κορινθίας, δηλώνοντας εξοργισμένος με τη γραφειοκρατία που υπάρχει και πάει πίσω ένα τόσο σοβαρό θέμα…. (Γιάννης Λάμπρου)

1.4.2010
Ο κ.Μπεγλίτης μοιράζει τις ευθύνες σε όλους ΕΔΩ και υπόσχεται άμεση λύση
Δηλώνει : Τα παιδιά μας κινδυνεύουν κάνοντας μάθημα σε ένα άθλιο σχολικό συγκρότημα!!!!
20 Απριλίου 2010 οι μαθητές του ΕΠΑΛ ξαναβγαίνουν στους δρόμους και καταγγέλουν ΚΟΡΟΙΔΙΑ εδώ
 21 Απριλίου 2010  η Α' ΕΛΜΕ δημοσιεύει ανακοίνωσή της για το στεγαστικό πρόβλημα του ΕΠΑΛ εδώ
24 Απριλίου 2010  Ο αντινομάρχης κ.Πισιμίσης απορεί γιατί διαμαρτύρονται οι μαθητές αφού το θέμα έχει λυθεί! Ανακοινώνει άμεση μεταστέγαση του σχολείου εδώ Σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος.
7 Ιουνίου 2010 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Φαρμάκη αγωνιά για το ΕΠΑΛ Κορίνθου και γράφει εδώ

6 Σεπτεμβρίου 2010 ο Αντινομάρχης κ.Στέφας δηλώνει:


21 Σεπτεμβρίου 2010 Ανάλυση της κατάστασης στο ΕΠΑΛ Κορίνθου από τον κ.Α.Χαρμπίλα



Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν γίνει αλλεπάλληλες εκτιμήσεις πιθανών κτιρίων που όμως κρίνονται ελλιπή με βάση τις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Παιδείας και δια Βίου Μάθησης,  ενώ είναι γνωστό πως τέτοια κτίρια δεν υπάρχουν και πρέπει να  οικοδομηθούν.
Το Δεκέμβριο του 2011 ο δήμαρχος Κορινθίων, αγνοώντας όλα τα προηγούμενα προβαίνει στην ανανέωση του μισθωτηρίου συμβολαίου ενός κτιρίου που:
α) έχει κριθεί ακατάλληλο και επικίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών
β) έχει  κριθεί ακατάλληλο από υγειονομικής πλευράς από τη Δ/ση Υγείας  λόγω της παρατεταμένης υγρασίας, της απουσίας θέρμανσης, της καθαριότητας των χώρων
γ)'εχει κριθεί ακατάλληλο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
Επίσης:
Εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση του κτιρίου
Εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά κατά του τότε διευθυντή του σχολείου κ.Παπαφίλη για τις απαρέδεκτες  συνθήκες που επικρατούσαν το 2009-2010 στο σχολείο και προκάλεσαν  τις αντιδράσεις καιτις φρούδες δηλώσεις του κ.Μπεγλίτη και λοιπών πολιτικών.

1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου στην οδό Αδειμάντου  ξανανοικιάστηκε από το δήμαρχο Κορινθίων, καθαρή  επιλογή του ΠΑΣΟΚ , αυτή τη φορά για 2 ακόμη χρόνια.
Η απόφαση βρίσκεται ΕΔΩ και σας  αντιγράφω 2 άρθρα του μισθωτηρίου συμβολαίου :

ΑΡΘΡΟ 6
Ο μισθωτής υποχρεούται να τηρεί απαραίτητα τις ισχύουσες οικονομικές,αστυνομικές, αγορανομικές ,φορολογικές και υγειονομικές διατάξεις.
ΑΡΘΡΟ 7

Ο εκμισθωτής υποχρεούται ,όσο διαρκεί η μίσθωση να προβαίνει στις αναγκαίες επισκευές
 του μισθίου και να επανορθώνει τις φθορές εκ της συνήθους χρήσεως εντός ευλόγου προθεσμίας μετά από σχετική ειδοποίηση της στεγαζόμενης Υπηρεσίας , σε περίπτωση δε άρνησης ή μη ενέργειας των επισκευών αυτών εντός της άνω προθεσμίας ,ο Δήμος έχει δικαίωμα ή να
διακόψει την καταβολή των μισθωμάτων μέχρι εκτελέσεως αυτών, ή να λύσει μονομερώς την σύμβαση μισθώσεως και να προβεί δια διαγωνισμού ή απευθείας μίσθωση ετέρου αναλόγου ακινήτου εις βάρος του εκμισθωτού,από τις πιστώσεις των μισθωμάτων ,παρακρατώντας το ποσό της σχετικής δαπάνης.

Κύριε Μπεγλίτη, κ.Ταγαρά, κ. Φαρμάκη,κ.Πισιμίση, κ.Στέφα, κ.Διπλέ και όσοι είχατε εμπλακεί στην υπόθεση του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου, κρίνεστε επιεικώς αναξιόπιστοι.
Κύριε δήμαρχε, παίζετε επικίνδυνα με την ασφάλεια των μαθητών.
Αύριο μερικοί από εσάς, θα ζητήσουν την ψήφο μας.
Σας επιφυλάσσουμε  πολλές εκπλήξεις.. και μάλιστα αναδρομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: