Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αρχίζουμε ή Τελειώνουμε ;



"Καλημέρα, Σήμερα Αρχίζουμε και Ψηφίζουμε για τη Δημοκρατία την Ανανέωση την Αλήθεια.
Εκλέγουμε τον Βαγγέλη Βενιζέλο νέο Προεδρό μας και δίνουμε ζωή στην Ελπίδα"
Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβα προ ολίγου στο κινητό μου.
Ανυπόγραφο
.Δεν γνωρίζω το συντάκτη και φωτεινό εγκέφαλο του μηνύματος που εμμέσως πλην σαφώς μου ανακοινώνει ότι μέχρι σήμερα δεν  δεν είχαμε Δημοκρατία, Ανανέωση, Αλήθεια. Θα τις αναζητήσουμε σήμερα;
Με ένα ξερό μήνυμα, μια χούφτα στάχτη στα μάτια.Χωρίς προηγούμενη επικοινωνία μέσω της Δημοτικής Οργάνωσης ή της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Αυτή ήταν και η επικοινωνία μας με το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον κατά τα τελευταία 4 χρόνια.
Με παντελή απουσία του ΠΑΣΟΚ από τα προβλήματα της βάσης του κινήματος - το ΠΑΣΟΚ έγινε εξουσία και το μάστισε η ξιπασιά- με  ολοκληρωτική απαξία των πολιτών, με μηδαμινή επαφή με την κοινωνία, εκτός τόπου και χρόνου.
Ποιός πείθεται πλέον για τις αγαθές προθέσεις της ηγετικής ομάδας του κινήματος;
Πόσο δημοκρατικό είναι άλλωστε να έχεις μόνο μία επιλογή για τον πρόεδρο του κινήματος;
Πόσο αλήθεια μπορεί να ειπωθεί από όσους τώρα ζητούν συγνώμη από τον ελληνικό λαό;
Πιστεύω πως ο μικρός κοινωνικός μας περίγυρος καθρεφτίζει τις κεντρικές πολιτικές και εντολές είτε ως εκφραστής είτε ως πιστός υπόδουλος και έχω πολλές επιφυλάξεις για το μέλλον και τη δυναμική του εγχειρήματος.
Σε τοπικό επίπεδο λοιπόν, διαπιστώσαμε μέσα στους κόλπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ τις πιο αλλοπρόσαλλες καταστάσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια και την αδιάλειπτη σχέση του με την κάθε λογής εξουσία.
Το 2008 εκλέχτηκε Νομαρχιακή Επιτροπή και τοπικές δημοτικές οργανώσεις που στελεχώθηκαν -πολύ δημοκρατικά βέβαια- από όλους εκείνους που είτε έγιναν σύμβουλοι  υπουργών, υφυπουργών και δημάρχων, είτε υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές και μετέπειτα δημοτικοί σύμβουλοι, είτε τακτοποίησαν  εκκεμότητες με την εργασία τους, είτε μεταπήδησαν  στο αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου. Με το ΠΑΣΟΚ  και την εθελοντική προσφορά σε αυτό για τη σύνδεση του με την κοινωνία δεν ασχολήθηκε κανείς.
Και όσες φορές απευθυνθήκαμε- ως οργανωμένα μέλη ή ως μεμονωμένα άτομα- γραπτώς στο Κίνημα εκφράζοντας ανησυχίες για την πορεία του και το ρόλο των εκλεκτών του επακολούθησε σιωπή.
'Ολα τα παραπάνω είναι η πικρή αλήθεια την οποία ουδέποτε θέλησε αναγνωρίσει το επίσημο ΠΑΣΟΚ.Το ΠΑΣΟΚ που διψούσε για εξουσία  και έχασε την ουσία. Που αποκάλεσε δημοκρατική την κάθε συμμαχία ακόμα και με το διάβολο για να καταλάβει την  εξουσία.
Το ΠΑΣΟΚ που δεν είχε  κοινωνικό πρόσωπο ούτε κοινωνική ευαισθησία και συμμετοχή.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ που ήταν απών  από τους κοινωνικούς αγώνες.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας πείσει ότι μάχεται για την αλήθεια ενώ με τους ίδιους εκπρόσωπους μας χόρτασε ψέμματα.
Το ΠΑΣΟΚ που υποδεχόταν με δάφνες τον Γ.Παπανδρέου  και προσκυνούσε  την τάση που εξέφραζε τότε, και σωρηδόν τον εξέλεξε πρόεδρο του Κινήματος  μεταξύ 3 υποψηφίων  αλλά τώρα προσκυνά τον αναγκαίο αρχηγό.
Το ΠΑΣΟΚ που ξεχνά  αντί να ερυθριά από τα τόσα κρίματά του.
Δεν έχω καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του κ. Μπεγλίτη, του κ.Μανωλάκη και της κ.Φαρμάκη του κ.Πνευματικού και της ομάδας του, του κ.Σηφακάκη , του κ.Πετρόπουλου και του  άοσμου τελευταίου επικεφαλής της δημοτικής οργάνωσης και υπαλλήλου του δήμου κ.Κεμερλή. 
Προέρχομαι από το καμαράκι της Τ.Ο  Λ.Ζωγράφου του 1975 και της γενιάς του Ηρακλή Γαλανάκη που είμαι σίγουρη πως δεν τον έχετε ακούσει ποτέ.Αυτός μας δίδαξε ήθος.
Πολύ πριν γεννηθήτε πολιτικά  όλοι  εσείς οι παραπάνω.
'Αλλωστε, ο καθένας μας αποδεικνύει με τη ζωή του πόσο σοσιαλιστής και πόσο δημοκράτης είναι.

Η διαφορά μεταξύ υμών και ημών είναι πως εμείς οι τελευταίοι θα λέμε πάντα τη γνώμη μας και την αλήθεια μας , δημοκρατικά και ελεύθερα γιατί δεν δημιουργήσαμε εξαρτήσεις θηλιά στο λαιμό μας

Αυτή τη ζωή εγώ προσωπικά δεν σας τη χαρίζω, Ευάγγελε Βενιζέλο και αργόσχολοι, κρατικοδίαιτοι  κόλακες της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: