Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Με την απλή μέθοδο των τριών.......

Ντόρος πολύς γίνεται για τον περίφημο καθαρισμό των παροδίων περιοχών του οδικού άξονα Ισθμού-Επιδαύρου στο τμήμα Άνω Αλμυρή μέχρι τη διασταύρωση προς Αμόνι μήκους 10  χιλιομέτρων, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.(διαβάστε ΕΔΩ)
Ο καθαρισμός προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο ώρες  σήμερα μεταξύ 7-9μμ.
Επειδή η αμάσητη τροφή κάνει κακό στο στομάχι ερωτώ όσους αναπαρήγαγαν την είδηση και το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας που στέλνει πολλές ΟΡΘΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ των Δελτίων της :

α) Για τον καθαρισμό της παραλίας Αρχαίου λιμένος Λεχαίου  10 άνθρωποι,  μη χρηματοδοτούμενοι -αμοιβόμενοι εθελοντές, για 3 ώρες καθαρίσαμε μόλις 300 μέτρα. Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για να καθαριστούν 10 χιλιόμετρα  εκατέρωθεν του δρόμου, ήτοι 20 χιλιόμετρα σε 2 ώρες; Προσωπικά πιστεύω πως ούτε ο στρατός του Ξέρξη δεν θα επαρκούσε.
β)Τι σημαίνει χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα; Δεν σημαίνει ότι κάποιοι φορείς εισπράττουν χρήματα για την εκτέλεση του προγράμματος; Δεν σημαίνει χρήματα για απασχόληση στη συγκεκριμένη δράση;
γ)Αφού το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο και  στη δράση συμμετέχουν " εθελοντικές οργανώσεις και πολιτιστικοί σύλλογοι και απλοί πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση" που εξ'ορισμού δεν αμοίβονται ποιός θα εισπράξη τη χρηματοδότηση για τη συγκεκριμένη;
δ)Γιατί μέχρι χτες και, εξ'όσων γνωρίζω, δεν είχαν ειδοποιηθεί αρκετές εθελοντικές οργανώσεις;
ε) Ποιός θα μας ενημερώσει με ποιό ποσό χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου ή όποιος φορέας έχει αναλάβει το έργο;
(Το έργο PROTECT υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MED 2007-2013 και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).
στ) Ποιός θα μας ενημερώσει  για την ανάπτυξη των αποτελεσματικών εργαλείων;
( Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών εργαλείων και μεθοδολογιών για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Μεσογειακά Δάση, αναφέρει η ΠΠ)
ζ) Πόσα  αναμνηστικά μπλουζάκια και καπελάκια θα δοθούν αύριο;
η) Είναι ενήμερος ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Δέδες και οι υπηρεσίες του (Δ/ση Δασών, Δ/ση Υγείας, Δ/ση Περιβάλλοντος,Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ) ώστε να συντονιστούν και να συμμετέχουν;
θ) Γνωρίζει  κάποιος τι είναι το περίφημο πρόγραμμα MED 2007-2013;
ι) Γνωρίζει κάποιος κάτι για το πρόγραμμα Protect;
  To αναζήτησα και  ΙΔΟΥ η ημιτελής ιστοσελίδα του.
Στη στήλη Χρήσιμες Συνδέσεις εμφανίζεται ακόμα η ιστοσελίδα της Π.Ε. Πελοποννήσου με τον κ.Φώτη Χατζημιχάλη!!!!!! που προφανώς είχε κινήσει τις διαδικασίες ένταξης της Περιφέρειας στο πρόγραμμα.'Εκτοτε δεν άλλαξε κάτι και ας έχουν περέλθει τουλάχιστον 2 χρόνια.
Η Π.Πελοποννήσου είναι εταίρος του προγράμματος το γενικό πρόσταγμα του οποίου έχει η επαρχία  Macerata Marche της Ιταλίας.
Υπεύθυνος του Προγράμματος για την Π.Πελοποννήσου φέρεται να είναι ο κ.
Αλέξανδρος Καλομοίρος, Τέρμα Ερ.Σταυρού
            22 100 Τρίπολη             
τηλ: 302 107 256 267
φαξ: 302 107 256 268
ηλ.ταχ.: kalomiros@apopsis.gr
κινητό: 306 948 625 673 
Η  εταιρεία 'Αποψις S.M.R είναι εταιρεία  στατιστικών και οικονομικών μελετών, έχει έδρα τη Γλυφάδα και  η ιστοσελίδα της βρίσκεται ΕΔΩ
Ο κ.Καλομοίρος δίνει μια διεύθυνση στην Τρίπολη αλλά τηλέφωνα των Αθηνών.
Ρωτήστε τον για το πρόγραμμα και τη χρηματοδότησή του.
Διαβάστε για τους στόχους και τις δραστηριότητες, για τα πακέτα εργασίας και αποφασίστε αν η σημερινή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό.

'Εχετε πολύ δρόμο για να μπορέσετε να μας εντυπωσιάσετε  κ.κ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Προς το παρόν, βαθμολογείστε με ΛΙΑΝ ΚΑΚΩΣ για την προχειρότητα και τον ανερμάτιστο χαρακτήρα του εγχειρήματος.Τον ίδιο κακό βαθμό δίνω και στους δημοσιογράφους και αναπαραγωγούς της μεγάλης είδησης όπως και στο μηνυτή μου κ. Απόστολο Παπαφωτίου που στο ιστολόγιό του αναπαράγει τις εκ Π.Πελοποννήσου εκπορευόμενες ειδήσεις.
Το θέμα είναι πως με  το πρόγραμμα PROTECT μοιράζονται στις συμμετέχουσες χώρες.(Ιταλία Προτογαλία, Κύπρο, Ελλάδα, Κροατία) πάνω από 1.535.540 ευρώ και άλλα 20 δις με το Πρόγραμμα MED 2007-2013.Ποιό  θα είναι το αποτέλεσμα και  σε ποιά χέρια θα καταλήξουν τα χρήματα αυτά;
Βλέπετε τώρα είμαστε πολύ υποψιασμένοι και περιμένουμε εξηγησεις πέραν του στόμφου των δηλώσεων.
Χρήσιμη συμβουλή: Μην αναπαράγετε πριν ελέγξετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: