Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μεθ' εκπλήξεως....

Μια παλαιότερη λήψη από την οδό Κερκύρας

Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι ο μεγαλοπρομηθευτής του δήμου Κορινθίων κ.Ηλίας Κανελλάκης είναι ανηψιός του  δημοτικού συμβούλου κ. Οικονόμου, πράγμα που κάνει την υπόθεση "οικογενειακή" και πολύ σοβαρότερη.
Πολύ δε μάλλον που ο δήμαρχος είναι στενός φίλος του κ.Οικονόμου δια ξηράς, αέρος και θαλάσσης.


Αυτό που παρέλειψα να αναφέρω στην προηγούμενη ανάρτησή μου είναι πως ο νόμος απαγορεύει ρητά σε αιρετούς να παίρνουν δουλειές από τους δήμους στους οποίους εκλέγονται άνω των 3000 ευρώ ετησίως.
Είναι προφανές λοιπόν ότι έπρεπε να  βρεθεί  "νόμιμος " τρόπος ανάθεσης.

Θεωρώ απίθανο και αδιανόητο να μην γνωρίζει ο δήμαρχος σε ποιόν αναθέτει δουλειές της τάξης των 379.000 ευρώ και επίσης αδιανόητο να μην έχουν καμία απορία τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
Και τούτο διότι είχα προ πολλού ενημερώσει και εφιστήσει την προσοχή των δημοτικών συμβούλων κ.κ Κορδώση και Καρπούζη που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή.Λησμόνησα όμως πως οι κ.κ. Οικονόμου και Κορδώσης είναι κοντοχωριανοί ίσως και φίλοι, και πως ο κ.Οικονόμου ήταν δημοτικός σύμβουλος του αντιδημάρχου κ. Χασικίδη στον πρώην δήμο Τενέας.Το κουβάρι της Τενέας πάει ακόμη πιο μακριά αλλά δεν είναι της παρούσης.
Στη συνέχεια,  προ μηνός, ενημέρωσα τον κ. Γιώτη.
Ελπίζω στο σημερινό  δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση του δήμου  αλλά και η υγιής συμπολίτευση να θέσουν τα ερωτήματα που υποχρεούνται να θέσουν στη δημοτική αρχή και να λάβουν τις δέουσες εξηγήσεις.
Δεν θα απορήσω αν στην οδό Κερκύρας 6, φερόμενη έδρα της μονοπρόσωπης εταιρείας Ηλία.Κανελλάκη, το καταστατικό της οποίας πρέπει να βρίσκεται  κατατεθιμένο στο δήμο Κορινθίων, μπουν ξαφνικά ταμπέλες, γραφεία  και μεταφερθούν  υλικά.
Καθόλου δεν θα απορήσω....
Ούτε θα επαναπαυθώ διότι το σύστημα καλά κρατεί και πίνει στην υγεία μας.
Με νωπό ένα σκάνδαλο άλλου τύπου που έχει καταχωνιαστεί  σε κάποιο συρτάρι και με άνωθεν παρεμβάσεις.
Και με το συμπέρασμα ότι η "κοινωνική πολιτική του δήμου" εξαντλείται όχι στους έχοντες πραγματικά ανάγκη αλλά στη διάσωση "ημετέρων"

Ειλικρινώς Υμέτερη
θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι το συμφέρον των πολλών
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: