Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

0 Rh (-)

 
 
Επειδή με εκνευρίζει η καπηλεία των αναγκών των ανθρώπων και επειδή θίγομαι αφάνταστα ως αιμοδότης από το ΔΤ της ΧΑ Εδώ αποφάσισα να τοποθετηθώ δημόσια για να ξεκαθαρίζουμε μερικά πράγματα πέρα από το πολιτικό μάρκετινγκ  και το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου
 
 
Με αφορμή τη σημερινή αιμοδοσία της ΧΑ στο Νοσοκομείο Κορίνθου θα ήθελα να ενημερώσω ότι:
Οι μονάδες αίματος που δίνονται στα νοσοκομεία/κινητές μονάδες αιμοδοσίας έχουν ζωή 35 ημερών και διοχετεύονται ανάλογα με τις ανάγκες των χειρουργείων των νοσοκομείων της χώρας.Ενδέχεται απομένως να γίνει μετάγγιση και σε μή Έλληνα που πρόκειται να χειρουργηθεί.Ο γιατρός που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους ασθενείς και να αφήσει κάποιον να πεθάνει γιατί δεν είναι 'Ελληνας.
Είναι επίσης γνωστόν ότι γίνεται και εισαγωγή/εξαγωγή /ανταλλαγή μονάδων αίματος ανάλογα με τις ομάδες αίματος των ασθενών και τη σπανιότητά τους
Σε ότι δε αφορά τα αιμοπετάλια, δεν υπάρχει μηχάνημα συλλογής πλάσματος στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής (Ευαγγελισμό-Λαικό κ.α)
Και τέλος πατριώτες, εμείς οι εθελοντές αιμοδότες/δωρητές αιμοπεταλίων ποτέ δεν ρωτήσαμε σε ποιόν πάει το αίμα που δίνουμε, ούτε μας ενδιαφέρει, ούτε θα ρωτήσουμε.Ζωές θέλουμε να σώσουμε και αγαπάμε το συνάνθρωπο αδιακρίτως χρώματος, φυλής,θρησκείας.
Τα υπόλοιπα είναι πολιτικάντικες αρλούμπες απλώς διότι έπεσθε της προσπάθειας που γίνεται στην Κορινθία εδώ και χρόνια, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, από τους δήμους, τους συλλόγους αιμοδοτών, την Εκκλησία και τα σωματεία εργαζομένων.Και σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί η συμβολή του Δήμου Κορινθίων από το 2007 και ένθεν. Αν συμμετείχατε ποτέ σε αυτή την προσπάθεια θα είχατε αποφύγει το ολίσθημα, αυτόκλητοι αρωγοί και πρωτοπόροι.
Μην κάνετε λογοπαίγνια με το αίμα  και αναφέρομαι στο Αίμα, Τιμή,Χ.Α. Η κάθε ζωή είναι πολύτιμη.Η δε Αμερική ανακαλύφθηκε το 1492 κατά τας γραφάς.

'Εχουσα τη σπάνια ομάδα Ο (-) ΑΡΝΗΤΙΚΟ θα είμαι εδώ να προσφέρω όπως έκανα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου.Μακάρι να κάνατε το ίδιο υπερβαίνοντας τα ρατσιστικά σας πιστεύω.
Ευχαριστώ
 Πίνακας Συμβατότητας Ομάδων Αίματος
ΔέκτηςΔότης
O−O+A−A+B−B+AB−AB+
O−Green tickYRed XNRed XNRed XNRed XNRed XNRed XNRed XN
O+Green tickYGreen tickYRed XNRed XNRed XNRed XNRed XNRed XN
A−Green tickYRed XNGreen tickYRed XNRed XNRed XNRed XNRed XN
A+Green tickYGreen tickYGreen tickYGreen tickYRed XNRed XNRed XNRed XN
B−Green tickYRed XNRed XNRed XNGreen tickYRed XNRed XNRed XN
B+Green tickYGreen tickYRed XNRed XNGreen tickYGreen tickYRed XNRed XN
AB−Green tickYRed XNGreen tickYRed XNGreen tickYRed XNGreen tickYRed XN
AB+Green tickYGreen tickYGreen tickYGreen tickYGreen tickYGreen tickYGreen tickY
Green tick
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: