Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αυθημερόν και εντελώς στη Ζούλα





Με αφορμή τη συνέντευξη της Μαριλένας Σούκουλη στο Θύμιο Τσαρμπό στις 8/10/2012 και ακούγοντας με πολύ ενδιαφέρον τα όσα ανέφερε για τον Περιφερειακό  Σχεδιασμό  έφτασα στο 8.40 λεπτό.
Από εκεί και πέρα σχεδόν εμβρόντητη άκουσα την κυρία Σούκουλη να αναφέρει:
"Εσείς γνωρίζατε ότι  το καλοκαίρι κάποιες περιοχές του δήμου Κορινθίας κηρυχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;Το ήξερε μόνο ο Περιφερειάρχης και Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας στα Κεντρικά, δεν το ήξερε ούτε ο Δ/της Πολιτκής Προστασίας που ρώτησα εγώ και δεν ξέρω αν το ήξερε και ο . τοπικός  Περιφερειάρχης διότι δεν υπογράφει κανένα από τα έγγραφα της αλληλογραφίας από το πρώτο που ξεκίνησε από το δήμαρχο Α.Πνευματικό μέχρι το τελευταίο που κατέληξε στο Γ.Γ Πολιτκής Προστασίας με ενδιάμεσο το χαρτί του κ.Τατούλη."
Εμείς το γνωρίζαμε; Όχι βέβαια.
Γιατί δεν το γνωρίζαμε; Ας μας πουν οι κ.κ Τατούλης και Πνευματικός που το κρατούσαν μυστικό από τον Αύγουστο.
Έτσι άρχισε η μικρή μου έρευνα περί του θέματος της κήρυξης των περιοχών του δήμου Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς να γνωρίζει ΚΑΝΕΙΣ τίποτε.
Στις 10/08/2012 και με αριθμό πρωτοκόλου 36902 το Office of the Mayor A.Spiritual  (A.Πνευματικός) της  City of Corinth (όπως Ν.Υ , L.A, Chicago και λοιπές μεγαλουπόλεις)
στέλνει κατεπείγον φιρμάνι - προφανώς με φαξ- στον Περιφερειάρχη κ.Τατούλη  με το αίτημα της κήρυξης των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές ήτοι: Βελλινιάτικα, Σολωμός-Πεντεσκούφι, περιοχή Κουταλά-Σπαθοβουνίου και Μαψός κλπ.
Το φιρμάνι παρελήφθη αυθημερόν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ως να επρόκειτο να πλημυρίσει ο ποταμός Γιανγκ τσε, το Office  κ.Τατουλη στέλνει κατεπειγόντως και αυθημερόν επιστολή προς το  γ.γ Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δ.Ελλάδας-Ιουνίου με το αίτημα της κήρυξης των προαναφερθεισών περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
 
Στη συνέχεια τα πράγματα κινήθηκαν σχεδόν αστραπιαία.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδίδει αυθημερόν επίσης ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ φιρμάνι προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου με κοινοποίηση  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα, τη Δ/ση Πολιτκής Προστασίας της Περιφέρειας και το Δήμο Κορινθίων Office of the Mayorν.
Την Περιφερειακή Ενότητα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τον κ.Δέδε Αντιπεριφερειάρχη   την Πυροσβεστική Υπηρεσία κλπ κλπ τους΄άφησαν έξω από το μυστικό!!!
Το κυριότερο είναι ότι δεν ειδοποιήθηλε καν η Iron Dina (Σιδηρά Ντίνα στην Καλαμάτα) η υπεύθυνη αντιπεριφερειάρχης για την Πολιτική Προστασία.Παρεκάμφθη και αυτή.
Ιδού και η απόφαση της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας:
 
 
 
 
Αν διαβάσει κάποιος το Νόμο 3013/2002 ΕΔΩ "περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και Λοιπών διατάξεων" άρθρα 8-12 θα διαπιστώσει πως η όλη αυθημερόν διαδικασία δεν έγινε  τα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.Ο δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης -όπως προκύπτει σε αγαστή συνεργασία- παρέκαμψαν τους πάντες:Τα συντονιστικά τους όργανα για την ΠΠ, τους αντιπεριφερειάρχες, τις συμμετέχουσες αρχές.Για να κηρυχθούν κάποιες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ποιό σκοπό; Αν είχαν στο μυαλό τους χρήματα, μάλλον λάθος κάνουν διότι δεν προβλέπεται από το νόμο.Αυτό που προβλέπεται είναι η υλική βοήθεια (μηχανήματα, υπηρεσίες) από όμορους δήμους ή και νομούς στην έκτακτη ανάγκη.
Και γιατί το έκρυψαν;
Γιατί δεν ειδοποίησαν ούτε τον κ.Δέδε;
(κύριε Δέδε, πολύ οπαδό του Γκάντι σας βρίσκω τελευταίως)
Δεν θα έπρεπε να το γνωρίζει για να συγκαλέσει το Συντονιστικό του Όργανο;
Μάλλον θα τα κάνουν και αυτά οι κκ Πνευματικός και Τατούλης.
Θα αναρωτηθεί και πάλι ο δήμαρχος που βρήκα τα έγγραφα.Έχω και εγώ τις πηγές μου και κοντά και μακριά.
Θα ευχόμουν ο proactive κ.Τατούλης να επεδείκνυε τον ίδιο ζήλο και για τις παράνομες χωματερές,τις παράνομες γεωτρήσεις, για τις πηγές της Δρίζας, για τα παράνομα ξενυχτάδικα, για τη διαφθορά στις υπηρεσίες της  Περιφέρειας, για τα διαπλεκόμενα και εκβιάζοντα ΜΜΕ, το παρεμπόριο, το λαθρεμπόριο καυσίμων, το στρατόπεδο μεταναστών στην πόλη μας.Σε όλα αυτά έχει λαμψει δια της απουσίας του.
Μεταβείτε στη σελίδα www.edosafakelaki.org  και δείτε τα στατιστικά στοιχεία με βάση τις καταγγελίες πολιτών.Ο νομός Κορινθίας βρίσκεται στη 13η θέση πανελληνίως ΕΔΩ
Εμάς τους  πολίτες πρέπει να κυρήξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο κ.Τατούλης, να γλυτώσουμε από τα όλα τα παραπάνω και τα γρανάζια της δημόσιας διοίκησης! Όχι τις περιοχές Κεκέ, Μεσονύχια και Γεωργαραίικα Μαψού.
Ελπίζω να είμαι σαφής κ.κ Τατούλη και Πνευματικέ.
Η σκυτάλη και πάλι στην αντιπολίτευση του δήμου - αν υποπέσει στην αντίληψή της- στους δημοσιογράφους και στον κ.Δέδε.Χρειαζόμαστε μια απάντηση για να ξέρουμε τελικά ποιός ηγείται του νομού.
Ευχαριστώ την κυρία Σούκουλη που με έβαλε στη διαδικασία της έρευνας. 
 

 

2 σχόλια:

Yank_o είπε...

Ενδεικτικό του αμπλα-ουμπλισμού (διότι περί αυτού πρόκειται μάλλον, όπως λες δεν υπάρχει ορατό όφελος) είναι ότι την ώρα που οι φωτιές μαίνονταν, ο Περιφερειάρχης ζητούσε τα πορίσματα [sic] της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Μάγια Φουριώτη είπε...

Μου γράφει η κ.Τσιορωτά.στη Σφεντόνα.Θα μπορούσε να το κάνει και εδώ.

"Μια απλή διευκρίνιση μόνο ,αναφορικά με το ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε που αναγράφει η αρθρογράφος.
όλα τα τοπικά ΜΜΕ τότε ανέφεραν την κύρηξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Παραθέτω ενδεικτικά συνδέσμους:
http://korinthostv.blogspot.gr/2012/08/4.html
http://www.fresh-press.gr/index.php/korinthiaka/6346-4-diamerismata-korinthias-ektakth-anagkh-katagrafh-zhmiwn.html

Συμπέρασμα:Ουδείς εκ των αρμοδίων που ρώτησε η αρθρογράφος δεν ενημερωνεται απο τα τοπικα ΜΜΕ (αφού δενενημερώνεται αρμοδίως!)''

Αυτό είναι ακόμα χειρότερο να γνωρίζουν τα μέσα πριν από τις ίδιες τις υπηρεσίες.Τα ΜΜΕ όμως πε΄ραν της είδησης δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα.Οι υπηρεσίες και οι θεσμικοί παράγοντες έχουν.
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως οι υπηρεσίες εν ώρα εργασίας δεν θα έπρεπε να παρακολουθούν το διαδίκτυο αλλά να διεκπεραιώνουν υποθέσεις.
Συμπέρασμα¨:Πολιτικό μαρκετινγκ διότι μετά την κυρηξη είδατε να έγινε τίποτα;