Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Λοιπόν, δήμαρχε.....της πόλης της βαρβαρότητας


Δήμαρχε της πόλης της βαρβαρότητας,
Περιστατικά όπως αυτά των φωτογραφιών είναι πια καθημερινότητα στην Κόρινθο.
Το καλοκαίρι χάθηκαν τα στειρωμένα και εμβολιασμένα αδέσποτα του Προαστειακού.
Πριν ένα μήνα "κάποιοι" έριξαν φόλες στην Περιάνδρου και πέθαναν μερικά αδέσποτα.
Την περασμένη εβδομάδα  από φόλα πέθαναν  2  στειρωμένα αδέσποτα στην Περιάνδρου στον πεζόδορομο μεταξύ Πυλαρινού και Δαμασκηνού.
Την Παρασκευή το βράδυ "κάποιοι" έριξαν φόλες στην Πλατεία Ηλιοπούλου και πέθανε η στειρωμένη σκυλίτσα -ημίαιμο κυνηγόσκυλο- και ο μικρός της φίλος.Το ίδιο βράδυ έπεσαν φόλες στην Εθνικής Αντίστασης κοντά στην Εθνική Τράπεζα και την πλήρωσαν τα περιστέρια.
΄Οπως συμβαίνει με κάθε φονιά, οι "επιχειρήσεις" γίνονται νύχτα.
'Οπως με κάθε διεστραμένο μυαλό,΄θύματα είναι αθώα πλάσμα που κάποια τέρατα άφησαν στους δρόμους.
Για το φαί τους, τη στείρωσή τους, το λουράκι τους, το νεράκι τους, φροντίζουμε εμείς,οι αφελείς φιλόζωοι.Πράγματα που είναι αποκλειστική θεσμική υποχρέωση της κάθε δημοτικής αρχής.
 
Πέρασαν ήδη 6 χρόνια, δήμαρχε, που εσύ και ο τότε αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Τζαναβάρας, φουσκωμένοι σαν παγώνια ανακοινώνατε ότι  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, θα λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα μέσα από τη συνεργασία σας με αθηναϊκή εταιρεία.
Θάλασσα πλατειά τα κάνατε και εκεί.ΤΙΠΟΤΑ
Στις 26/6/2010 κάναμε πανελλήνια διαμαρτυρία ενάντια στις φόλες που ρίχνουν ή ρίχνετε για να ξεμπερδεύετε μια και καλή με τα αδέσποτα, παραδώσαμε ψήφισμα με τις υπογραφές μας και τα ονόματά μας και μας χαρακτήρισες "άγνωστους".Μάλλον δεν ήθελες καν να μας ξέρεις.
Ήταν προεκλογική περίοδος και βγήκες πάλι κορδωτός να μας ανακοινώσεις πως υπήρχε χώρος στο Αλαμάνο, αλλά εμείς δεν το γνωρίζαμε, οι μωροί. Και βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που έλεγες ψέμματα!
Στη συνέχεια, αφού κατέρρευσε αυτό το ψέμμα, σκαρφίστηκες την ύπαρξη ενός άλλου χώρου κάπου στη Σολυγεία.Και αυτό ακόμα ένα ψέμμα.
Και επειδή είναι γεγονός, ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί, δεν πάει άλλο, σκέφτηκες  μερικές εκκαθαρίσεις στη ζούλα.
"Κάποιοι" μίλησαν για ένα αυτοκίνητο του δήμου, που παίρνει τα σκυλιά, άλλοι για άνθρωπο του δήμου που ρίχνει φόλες, δεν έχω στοιχεία για να σε κατηγορήσω ευθέως.
Σε κατηγορώ όμως ευθέως για απραξία και αδιαφορία στο θέμα αυτό. Για μη ανάληψη των ευθυνών της δημοτικής αρχής με βάση το νόμο. 
Δήμαρχε, γνωρίζεις το νόμο 4039/2012 του Φεβρουαρίου 2012; Γνωριζεις τις υποχρεώσεις σας;
Και σαν αντίλογο μπορείς κάλλιστα να μου πεις " με τ' άδέσποτα θα ασχολούμαστε τώρα, έχουμε τόσα προβλήματα.."
Και ο δικός μου αντίλογος θα είναι πως μόνο ένας απολίτιστος θα μου έδινε αυτή την απάντηση.
Ένας δήμαρχος του συρμού, που δεν συνεργάζεται με τους εθελοντές, τους φιλόζωους και άλλες συλλογικότητες για να λύσει το θέμα.Που έστω  για τα μάτια του κόσμου, δεν τους κάλεσε- αυτούς που παρέδωσαν το ψήφισμα στο δημαρχείο το 2010- να συζητήσουν, να βρεθεί μια λύση.
Γιατί τη λύση την έχει στο τσεπάκι: θάνατος και αφανισμός!
Και ποιά θα ήταν η λύση;
Να ιδρύσει η δήμος δημοτικό κυνοκομείο, όπως γίνεται σε πολλές πολεις της Ελλάδας, με παραχώρηση δημοτικού αγροτεμαχίου, που θα λειτουργούσε με τους εθελοντές φιλόζωους αν βέβαια γνώριζες δήμαρχε πόσοι πολλοί είμαστε τελικά.
Εμείς τις άκρες μας τις έχουμε, γιατι ασχολούμαστε με αγάπη για τα ζωάκια όπως και για τους ανθρώπους.Εσύ, δεν έχεις τα κότσια να αντέξεις την κουβέντα μαζί μας.Γιατί αν ήξερες πόσα ζώα έχουμε δώσει για υιοθεσία από τους δρόμους, - πράγμα που είναι προς το συμφέρον του δήμου- ίσως να άλλαζες γνώμη.
Θα μου πεις, αφού με την ίδια βαρβαρότητα έχεις στρέψει το όπλο σου κατά πάνω μας  - χωματερές και διοξίνες, ιατρικά απόβλητα, βιοαέριο, στρατόπεδο, μολ, αποκλεισμός της πόλης, νταλίκες,κρυφές χωματερές, διακοπή υδροδότησης σε οικισμούς, απουσία κοινωνικής πολιτικής, σκουπίδια,- πως να έχεις άλλη συμπεριφορά απέναντι σε ανυπεράσπιστα ζώα;
Όσο και να ονειρεύεσαι την πόλη με τ'αγάλματα και τους κρεμαστούς κήπους, όσο και να σχεδιάζεις, με Πεσκάρα ή Γαλίκα, τριήρεις του Ξηριά  και αναπλάσεις χωρίς ανθρωπιά και καρδιά , φυλακισμένος στα φαραωνικά σου έργα θα μείνεις.Με πολλή μοναξιά.Γιατί οι πόλεις και τα μικρά ή μεγάλα τους προβλήματα λύνονται ΜΟΝΟ με συνεργασία, προσήλωση, ευαισθησία,  σωστό σχεδιασμό και αγάπη.
Δυστυχώς δεν διαθέτεις ίχνος αυτών.
 
Στη βαρβαρότητα απαντώ στον ενικό, ως αντίσταση απέναντί της.
Τη βαρβαρότητα που έδειξες όταν πάτησες το Σεπτέμβριο με το αυτοκίνητο τον Πειρατή στην πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου και έφυγες...δεν την έχω ξεχάσει.
Λοιπόν δήμαρχε, καλοσκέψου και κάνε αναστροφή.....ποτέ δεν είναι αργά.
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: