Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τα όνειρα του Αλέκου Πνευματικού για το μέλλον διαψεύδονται από την πρακτική του στο παρόν





Παραθέτω το σύνδεσμο με τα αποσπάσματα της χτεσινής κεντρικής ομιλίας του απερχόμενου δημάρχου μας Α.Πνευματικού εδώ.Δεν ήμουν παρούσα και κρίνω μόνο από τα αποσπάσματα.
Θεωρώ πως η συγκέντρωση δεν ήταν μεγαλειώδης για ένα "δήμαρχο των έργων" , για την τόση καμπάνια που έγινε σε έντυπο και μη υλικό.Θεωρώ πως είχε στοιχεία υπερβολής  σε όλα τα επίπεδα.
Με τη γνωστή τακτική της επίθεσης, εμπλουτισμένης με αρκετά ψέμματα ως προς την αλήθεια των γεγονότων ( photoshop).Ελάχιστη η συμμετοχή των υποψηφίων συμβούλων του, που αντικαταστάθηκαν από πολλές καραμούτζες και λαϊκούς προσκυνητές του προσώπου του δημάρχου.
Μια συγκέντρωση που θύμιζε - μαζί με τη μουσική εκκωφαντική επένδυση- τις συγκεντρώσεις της δεκαετίας του 80'.Αυτές στις οποίες εκστομίζονταν συνθήματα και όχι πολιτκός λόγος.

Ο δήμαρχος μίλησε για μια πορεία δημιουργική - και δεν έχει εντελώς άδικο- "που αμφισβητήθηκε όσο ποτέ, που αμφισβητήθηκε με ακραίους λόγους  αλλά και χωρίς στοιχεία".
Εδώ θα διορθώσω το δήμαρχο, αναφέροντας πως  η κάθε αμφισβήτηση ήταν πάντα με στοιχεία και κυρίως με τα δικά του στοιχεία από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ.  Αναφέρομαι στα οικονομικά στοιχεία και τις αποφάσεις της οικονομικής του επιτροπής που προκάλεσαν έντονα την κοινή γνώμη.Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν και δεν αμφισβητούνται, δήμαρχε.

Οι αναφορές στο παρελθόν και την ιστορικότητα της Κορίνθου ήταν, κατά τη γνώμη μου, οι πλέον ατυχείς διότι οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν καθόλου δεν συνέβαλαν- σε πολιτιστικό επίπεδο και πρακτικό επίπεδο τουλάχιστον- στη ανάδειξη αυτής  της ιστορικότητας  με την απόφαση να γκρεμιστεί η δημοτική της αγορά και να γίνει πάρκινγκ η Πλατεία Περιβολάκια.
Αναφορά έγινε επίσης στο ότι "τηρούνται οι υποσχέσεις". 'Οχι, δήμαρχε. Την υπόσχεσή σας για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών και της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΑΤΕ, ούτε καν προσπαθήσατε.Αντίθετα κάνατε απίστευτες παρανομίες και κρύψατε την αλήθεια κάτω από το χαλί.
Λόγος διχαστικός, όπως πάντα εριστικός και απαξιωτικός έναντι οιουδήποτε αντιπάλου, συνώνυμος της αλαζονείας που έχει χαρακτηρίσει τη δημοτική αρχή εδώ και χρόνια.
Η επίκληση στο συναίσθημα με τις αναφορές στο εργατικό και συνδικαλιστικό παρελθόν του ιδίου του δημάρχου ήταν μάλλον ατυχής, κατά την άποψή μου.Διότι η πλειοψηφία των Κορινθίων δημοτών είναι άνθρωποι της εργασίας με πολλά ένσημα στα " γιαπιά και τα εργοστάσια" της περιοχής μας.
Ο δήμαρχος δεν αποτελεί εξαίρεση.Όλοι αγωνιστήκαμε να επιβιώσουμε αλλά έχει διαφορά ο τρόπος που επιχειρήσαμε να το κάνουμε.Ο δήμαρχος διάλεξε κυρίως τον κομματικό δρόμο και η μνήμη μας είναι ακόμα νωπή.
'Οσο δε για τους κοινωνικούς  του αγώνες των τελευταίων τουλάχιστον ετών της κρίσης έχω τις υπέρτατες αντιρρήσεις.Η οιαδήποτε έκφραση του κοινωνικού προσώπου του δήμου πέρασε μέσα από την ιδιοτέλεια της πελατειακής σχέσης και όχι της ισοτιμίας των πολιτών και της πραγματικής καταγραφής των αναγκώντ ων συμπολιτών μας.Θα επαναφέρω στη μνήμη σας την υπολειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Ιατρείου και την ανυπαρξία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ,την απαράδεκτη πολιτική του δήμου για τους Ρομά και τις ευπαθείς ομάδες, την ύπαρξη του κρατητηρίου-κολαστηρίου στο στρατόπεδο Κορίνθου.

Κουραστική η διαρκής αναφορά στη θέση που αρμόζει στην Κόρινθο την ακούμε από την εποχή των πύρινων λόγων του Δημήτρη Τζαναβάρα.
Προφανώς ο δήμαρχος δεν είχε τίποτε να πει παραπάνω. Μιλώντας για όνειρα και στόχους ξέχασε να μας διευκρινίσει ποιούς  από αυτούς τους στόχους πραγματικά για το λαμπρό και ένδοξο μέλλον της Κορίνθου εξυπηρετούν οι ατέρμονες αναθέσεις  έργων, υπηρεσιών και προμηθειών στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον  και στους φίλους του.Αναθέσεις που δεν  σταμάτησαν ούτε και κατά τη διάρκεια των εκλογών.
Θέλοντας να μιλώ με στοιχεία 

251.000 ευρώ για διαγωνισμό με ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ που τυγχνάνει έχει τυπογραφείο.Ο διαγωνισμός θα πρέπει να ακυρωθεί άμεσα και το βάρος θα πρέπει να αναλάβει η αντιπολίτευση.
178,524 ευρώ για χαρτικά που παραδοσιακά θα κατοχυρωθούν στην β' εταιρεία του Γ.Οικονόμου και νυν δημοτικού συμβούλου (Η Οικονοµική Επιτροπή οµόφωνα αποφασίζει για τη συζήτηση του ανωτέρω θέµατος εκτός ηµερήσιας διάταξης ως κατεπείγοντος και 

ν΄ αποφασίσει επ΄ αυτού". ) Τόσο επείγον ούτε εάν επρόκειτο για φάρμακα.
108,406 ΕΥΡΩ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΜΕΑΣ όπου και πάλι υπάρχει ο μοναδικός ενδιαφερόμενος τυπογράφος.Αποτελεί μέρος του προηγούμενου διαγωνισμού των 251.000.

Με δεδομένο ότι τα παραπάνω αποτελούν δοκιμασμένες πρακτικές καρμπόν νομαρχιακών και δημοτικών αυτοδιοικήσεων των προηγούμενων ετών που έφεραν τη χώρα στη δεινή θέση που βρίκεται σήμερα θεώρησα υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω.Νομότυπες μεν μη ηθικές δε.

Δήμαρχε, αυτό είναι τό όνειρό σου για την πόλη;
Σκορπάς τόσα χρήματα και δεν έχεις ακόμα ολοκληρωμένες κοινωνικές δομές;
Τι να τις κάνουμε τις ψηφιακές πλατφόρμες όταν πεινούν οι άνθρωποι και δεν έχουν δουλειά;
Τι να το κάνουμε όταν δεν έχουν φάρμακα και τα απολύτως αναγκαία;

Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Δεν είμαι παιδί της εργατιάς αλλά άνθρωπος της εργασίας. Υπηρετώ ανιδιοτελώς την πόλη μου και τους ανθρώπους της εδώ και χρόνια.
Δεν ζητώ τίποτα παρά μια εικόνα των πολιτών του μέλλοντος που ευημερούν με αξιοπρέπεια, χαίρονται, ενεργούν δημοκρατικά, δημιουργούν και ελπίζουν.....
Ένα μέλλον για τα παιδιά όλων των Κορινθίων -έχοντας ήδη χάσει το ένα μου παιδί σε ξένη χώρα όπου βρίσκει το δρόμο του.

Αύριο πηγαίνετε να ψηφίσετε...........
για τα επόμενα 5 χρόνια στην περιφέρεια, το δήμο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Δική σας η επιλογή και η ευθύνη.

Με τιμή


ΥΓ.Σε ότι αφορά τα τρια υπέρογκα ποσά αναθέσεων των τελευταίων ημερών θα επανέλθω αναλυτικότερα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: