Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σε δουλειές να βρισκόμαστε.....ΔΛΤ Κορίνθου.



Τα κρουαζερόπλοια που δεν είδαμε και σαλπίσματα που δεν ακούσαμε μαζί με τους χιλιάδες τουρίστες που δεν ήρθαν "έσυραν" τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σε ενέργειες για τη ριζική αλλαγή και εξωραϊσμό της χερσαίας ζώνης λιμένος που αναμφίβολα έγινε επί τα βελτίω.
Δεν γνωρίζω εάν ο εξωραϊσμός και ο ευπρεπισμός του χώρου είχαν προγραμματισθεί από την ανάληψη της θητείας της διοίκησης του ΔΛΤ Κορίνθου- κάτι ανάλογο δεν διαφαίνεται από τις αποφάσεις πριν το Σεπτέμβριο του 2013-.Η αλήθεια είναι ότι οι εργασίες εκτελέστηκαν τάχιστα, όσο και οι αναθέσεις στους γνωστούς προμηθευτές -εργολάβους του δήμου, άλλοτε κανονικούς άλλοτε με υπεργολαβία που δεν φαίνεται.
Με την πρόφαση του κατεπείγοντος και εν μέσω προεκλογικής περιόδου οι αναθέσεις έγιναν στους εσαεί τον δήμο ευγνωμονούντες για ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση, άρδευση, χρωματισμό 12.000 ευρώ, ενοικιάσεις μηχανημάτων, τουαλετών, αγορές παγκακίων, προμήθεια κιγκλιδωμάτων 12.000προμήθεια υλικού φωτισμού μόνο 12.000, ευρώ, προμήθεια φυσικού χλοοτάπητα ,καθαρισμό, διαγραμμίσεις, δημιουργία και αγορά λευκώματος προβολής του ΔΛΤ αξίας 15.000, προμήθεια συστήματος ελέγχου διαχείρισης χώρων, «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ Χ.Ζ. ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» προϋπολογισμού 73.000,0€
διαβάστε εδώ έναντι 4.300 ευρώ χωρίς να είναι ιδαίτερα κατανοητός ο λόγος αυτής της επείγουσας προβολής, ο στόχος και το επιθυμητό αποτέλεσμα.Μέχρι και σημαίες αγοράστηκαν προκαταβολικά  από τον Οικονόμου- Κανελάκη. Αν δε κάνετε την πρόσθεση των ποσών μια μικρή ζαλάδα θα είναι δικαιολογημένη....
Αυτό που έχει όμως περισσότερη σημασία από τα παραπάνω και πέρα από τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύτηκαν λόγω του "επείγοντος" είναι οι "συστημένοι" εργολήπτες-εργολάβοι-υπεργολάβοι και οι διαγωνισμοί της μιας προσφοράς.
Μην πλανάστε, όλα είναι πολύ μελετημένα, στα Δ.Σ των οργανισμών των δήμων διορίζονται συγκεκριμένοι άνθρωποι και παρίστανται συγκεκριμένοι άνθρωποι για να παίρνουν συγκεκριμένες αποφάσεις.
Σήμερα θα ασχοληθώ με έναν κρατικοδίαιτο εργολάβο με πολλές διασυνδέσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους δήμους της και τώρα στο ΔΛΤ Κορίνθου.

Στις 4 Απριλίου 2014 λαμβάνεται απόφαση από το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου
« Έγκριση μελέτης και καθορισμός όρων  διακήρυξης διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας ¨ Τεχνική υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου με σκοπό τη βέλτιστη χρήση των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων στην προγραμματική περίοδο 2014-2020» Διαβάστε αναλυτικά εδώ
Πρόκειται για μελέτη που έχει συνταχθεί από την Πολιτικό Μηχανικό του Δήμου Κορινθίων κα.
Θεοδοσίου Νατάσσα και έχει θεωρηθεί από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων κ. Σπ. Περόγαμβρο, η οποία αφορά την προετοιμασία του Δ.Λ.Τ. Κορινθίων με σκοπό να εντάξει δράσεις και  προγράμματά  του  στη  νέα  προγραμματική  περίοδο  2014-2020  των  Διαρθρωτικών  Ταμείων  της Ευρωπαϊκής Ένωσης (νέο ΕΣΠΑ 2014-2020) προϋπολογισμού 73.800,00 €.
Αντί  για ένα τόσο μεγάλο ποσό να γίνει κανονικός διαγωνισμός  αποφασίζεται με εισήγηση του προέδρου-μεταξύ των 5 παρόντων από τους 9- να συσταθεί τριμελής επιτροπή διενέργειας πρόχειρων διαγωνισμών.
Η επιτροπή δεν είναι άλλη από τους 3 ανθρώπους του δημάρχου  στο ΔΛΤ: τον πρόεδρο κ.Παππά, τον Γ.Φαρμάκη και τον Γ.Οικονόμου.
Οι παραπάνω 3 αποφασίζουν ομόφωνα (;) με άλλους 2 -τους κκ Πολυζωίδης και Μπαζιωτόπουλο- για τους εαυτούς τους και τη νεοσύστατη επιτροπή.
Στην πιάτσα όμως έχει ήδη κυκλοφορήσει και το όνομα του αναδόχου.
Στις 22-4-2014 τρίτη ημέρα του Πάσχα αναρτάται η Περίληψη της Διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού που ορίζεται να γίνει ακριβώς την επόμενη Τρίτη 29 Απριλίου 2014 από 10:30-11 π.μ.
Διαβάστε εδώ
Είναι προφανές πως κανείς μη μυημένος και μη μιλημένος δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό αυτό είτε λόγω του ότι η υποβολή της προσφοράς απαιτεί κάποια διαδικασία είτε γιατί το χρονικό περιθώριο των 30 λεπτών είναι πολύ μικρό για κάποιον που έρχεται απο μακριά και ενδέχεται να καθυστερήσει.
Ποιός είναι όμως ο ανάδοχος;
Ο κύριος δυνατές Μπίζνες με το ΕΣΠΑ άνθρωπος της Ντόρας Μπακογιάννη, διετέλεσε και γενικός γραμματέας του κόμματος Δημοκρατική ΣυμμαχίαΕίναι ιδιοκτήτης εταιρίας για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και είναι στενός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Τατούλη.
Δείτε μια ευχαριστήρια επιστολή προς Δόνα Ντόρα ΕΔΩ
και μία παρεμφερή ανάθεση από τον γιό της Ντόρας Κωσταντίνο Μπακογιάννη, δήμαρχο Καρπενησίου ΕΔΩ
Μια από τις αναθέσεις Τατούλη είναι η «ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, της μίας προσφοράς και το ίδιο ποσό με την προκήρυξη του δικού μας ΔΛΤ.Δείτε και το συμφωνητικό του ΕΔΩ

Ο Παρακάτω έχει επισημάνει και άλλα ποσά αναθέσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ανάρτησή του.

Η εταιρεία ονομάζεται AT MANAGEMENT Διαβάστε προσεκτικά τη δικτύωσή της. 
Από την Ντόρα,στο Δήμο Αθηναίων, στο Καρπενήσι, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το κλειστό της κύκλωμα, μέσω δήμου Άργους-Μυκηνών και Χειβιδόπουλου, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου με τις ευλογίες της τριμελούς επιτροπής κκ Παππά, Φαρμάκη, Οικονόμου.

ΕΣΠΑ-ΣΕ η συμφωνία; Γιατί αργείτε;

Η κατακύρωση του διαγωνισμού δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί.Έπεσε πάνω η σκόνη των εκλογών;
Χάλασε κάτι; Ανησυχώ αλλά και εύχομαι με αυτή την ανάρτηση να  χαλάσει εντελώς η δουλειά.
Η αυτό θα γίνει ή θα έχω μαντέψει σωστά πως ο κ Τσιατσιάμης θα πάρει τα 60.000 + ΦΠΑ.

Συμπέρασμα

Οι πολιτικοί δεν κάνουν μόνο πολιτική αλλά και δουλειές, στέλνοντας τους δικούς τους ανθρώπους να τις αναλάβουν, μέσα  από ένα κλειστό κύκλωμα που αυτοτροφοδοτείται και αναπαράγεται εσαεί.
Γιαυτό λοιπόν θα ήταν εντιμότερο οι απόντες εκπρόσωποί μας να είχαν παραιτηθεί από τα ΔΣ που ανέλαβαν ένα ρόλο.Διαφορετικά συναινούν στη διαιώνιση των κλειστών κυκλωμάτων και διαδικασιών.
Την ώρα που οι δικοί μας νέοι επιστήμονες φεύγουν σωρηδόν στο εξωτερικό έχοντας βρει πολλές κλειστές πόρτες! Εύγε!

ΥΓ.Στην περίπτωση που θα θέλατε να ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει στο ΔΛΤ  πατείστε ΕΔΩ
Παρακαλώ πατήστε πάνω στις υπογραμμισμένες προτάσεις, λέξεις δια του λόγου το αληθές.
Πέντε ώρες από τη ζωή μου η σύνταξη της ανάρτησης...για να ανοίξουν τα μάτια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: