Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

'Ολα ίσωμα;

Ο Πύργος της Βαβέλ

'Οπως οι περισσότεροι γνωρίζετε  βιοπορίζομαι από τη διδασκαλία ξένων γλωσσών και τις υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας, Τον κλάδο των  κέντρων ξένων γλωσσών τον γνωρίζω πολύ καλά κατά συνέπεια.
Σήμερα διάβασα έντρομη στην Σφεντόνα την ανατριχιαστική υπόθεση διδασκάλου -βιαστή μικρών μαθητριών από το 2003 με πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση 9 ετών.Διαβάστε το
Διάβασα επίσης ότι ο εν λόγω συνάδελφος εξακολουθεί να ασκεί το επάγγελμά του.

Και ερωτώ:

1)Δεν κοινοποιήθηκε η καταδικαστική απόφαση στην αρμόδια διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Κορίνθίας επειδή ακριβώς πρόκειται για ''λειτουργό''
2) Δεν έμαθε κανείς από τους συναδέλφους κάτι;

3)Δεν ενημερώθηκε ο Σύλλογος  Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών του Νομου Κορινθίας  ώστε να καταγγείλει το γεγονός και να προστατέψει και άλλα παιδιά ακόμα και αν ο συνάδελφος δεν είναι μέλος του συλλόγου;

4)Με τι ποινικό μητρώο  έκανε αίτηση  ετήσιας ανανέωσης της αδείας του ο συνάδελφος;

5)Η καταδικαστική απόφαση δεν γράφτηκε στο ποινικό μητρώο του συνάδελφου ώστε να μην του ανανεωθεί η άδεια;
6) Η καταδίκη από το Κακουργοδικείο  δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα;
7) Πως λοιπόν χορηγήθηκε άδεια στο συνάδελφο να ασκεί το επάγγελμα ενώ έχει καταδικαστει;
Αυτά στην περίπτωση που ο συνάδελφος ασκεί νόμιμα το επάγγελμά του

Μπορεί όμως να  ισχύουν τα   παρακάτω :
1) Να μην είναι μέλος του Συλλόγου
2) Να ασκεί το επάγγελμα χωρίς άδεια
Αν ισχύουν αυτά  τότε η ευθύνη  ανήκει αποκλειστικά στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου παιδείας που όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι είναι ανύπαρκτοι. Και αναδεικνύει το πάγιο ζήτημα ότι στην Ελλάδα  μπορέις να κάνεις ότι θέλεις ατιμωρητί. Κατά ένα μέρος  ευθύνη ανήκει και στους γονείς που επιλέγουν εκπαιδευτικούς   εκτός νομιμότητας.
Η παραπαιδεία δυστυχώς ανθεί, τα ιδιαίτερα μαθήματα  από μη πτυχιούχους και ο αθέμιτος ανταγωνισμός επίσης είναι στο  φόρτε τους.
Αυτά τα καυτά ζητήματα δυστυχώς δεν μπόρεσε να τα διαχειριστει επαρκώς ο σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών του νομού και η κατάσταση όλο θα χειροτερεύει.Με αίτησή μου και επιστολή μου από το 2006 έχω αποχωρήσει από τον τοπικό σύλλογο για όλους τους παραπάνω λόγους.


Γιατί θα υπάρχουν από τη μια πλευρά οι νομοταγείς και από την άλλη  οι ''άλλοι''.
Οι νομοταγείς θα πληρώνουν ασφαλιστικό ταμείο, θα  έχουν άδεια, θα φορολογούνται, θα δίνουν νόμιμη εργασία  σε άλλους καθηγητές και οι ''άλλοι'', ανασφάλιστοι, χωρίς να δηλώνουν έσοδα,χωρίς να εκδίσουν αποδείξεις  και χωρίς άδεια   θεωρούν εαυτούς  ίσους και -γιατί όχι;- καλύτερους από τους πρώτους.
Για  δε το συνδικαλιστικό κομμάτι του κλάδου έχω να πώ ότι  κεντρικά  γράφτηκαν και λέχθηκαν απίστευτα πράγματα για κατάχρηση χρημάτων από  το διοικητικό συμβούλιο  του Πανελλήνιου Συνδέσμου με αποτέλεσμα να γίνουν εκλογές  και ανατροπή της προηγούμενης διοίκησης.
Καθρέπτης της κοινωνίας μας και της γενικής κατρακύλας; 'Ισως.
Κάποτε θα πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά τα παράδοξα και επικίνδυνα στοιχεία.
Οι γονείς πρέπει να αγρυπνούν και να ελέγχουν αν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών που στέλνουν τα παιδιά τους έχουν άδεια λειτουργίας και άδεια ίδρυσης (ανανεώνεται κάθε χρόνο)
Αφού δεν ελέγχει το κράτος οι γονείς πρέπει να κάνουν και αυτό. Επίσης θα πρέπει να ελέγχουν τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα των καθηγητών που επιλέγουν.
Η φροντιστηριακή παιδεία εξυπηρετεί το κράτος γιατί θα κουβαλούσε στην πλάτη  όλους τους άνεργους καθηγητές που αποφοιτούν από τα ελληνικά πανεπιστήμια και τους απόφοιτους των ξένων πανεπιστημίων. Το κράτος το βολεύει  να κάνει τα στραβά μάτια. Γι'αυτό σιωπά  για  τους μεν ασκώντας όλη την αυστηρότητά του στους νομοταγείς.
Οι συνάδελφοι θα θυμούνται τα περσινά παρατράγουδα όπου χωρίς να μας ειδοποιήσουν  από τη διεύθυνση  Βμιας εκπαίδευσης για τις καταληκτικές ημερομηνίες  αίτησης ανανέωσης αδείας, όπως κάθε χρόνο, μας επέβαλαν πρόστιμο  80 ευρώ για  κάθε μία μέρα καθυστέρησης ενώ είχαμε προσέλθει από μόνοι μας.
Ως πότε όμως θα συμβαίνουν αυτά;
Δεν έχω απάντηση και δεν ελπίζω ότι θα βρεθεί σύντομα λύση.
Θα υπάρχει ο βιαστής  και θα ασκεί το επάγγελμα, με ή χωρίς άδεια   αλλά το πρόστιμο και ο νόμος θα εφαρμόζονται πάνω στους νόμιμους.
Ζούμε σε μια χώρα που όλοι είμαστε ίσοι, αρκεί να το δηλώσουμε.
Είμαστε αυτό που δηλώνουμε.
Και έτσι μάθαμε να ζούμε. Δηλώνοντας και ξεδηλώνοντας.
Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: