Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αντι-δελτίο Τύπου και αντι-νικητήρια

 Αντι-δελτίο

Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν σήμερα οι δημότες Τενέας στον Χαράλαμπο Κασίμη.Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχτηκαν στη Λαϊκή Αγορά  Χιλιομοδίου  στις 10:00πμ , όπου ο  υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων βρέθηκε ανάμεσα σε πλήθος  κόσμου που τον επευφημούσε ζητωκραυγάζοντας.

 Ο κ. Κασίμης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους συμβούλους Τενέας,  φανερά συγκινημένος και εμφανώς αμήχανος  από την τόσο θερμή υποδοχή, δάκρυσε. Η συγκινησιακή αυτή φόρτιση μεταδόθηκε αστραπιαία στους παραγωγούς , τις νοικοκυρές και τα εναπομείναντα λαχανικά και φρούτα.
Μέσα σε αυτή τη συγκίνηση , σύσσωμη η ομήγυρις  της λαϊκής αγοράς Χιλιομοδίου  ζήτησε από τον Χ. Κασίμη να παραμείνει για γεύμα προς τιμή του αποτελούμενο  από τοπικά προϊόντα: κατσικίσιο κρέας με ρίγανη από το Στεφάνι, πατάτες Κουταλά, κρασί από την Κλένια, τυρί από το Αγιονόρι, λάχανα Αγίου Βασιλείου.
Η Τενέα σήμερα το πρωί έστειλε μήνυμα νίκης.
Στην ομιλία του μπροστά στους πάγκους της λαϊκής αγοράς  ο Χ. Κασίμης δεσμεύτηκε ως αυριανός Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Κορινθίων, να σταθεί αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, και ειδικά στα προβλήματα ύδρευσης, αποχέτευσης, και άλλα και τόνισε ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ώστε και αυτή η περιοχή να αποτελέσει στο νέο Δήμο Κορινθίων, πόλο έλξης και ανάπτυξης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος αφουγκράστηκε τα παράπονα και τους προβληματισμούς των κατοίκων, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την απλότητα και το ενδιαφέρον που έδειξε, και δεσμεύτηκε να επιστρέψει ως Δήμαρχος για την υλοποίησή τους.
Σε όποια γωνιά του  νεόυ δήμου και να βρεθεί ο υποψήφιος δήμαρχος της Κίνησης Πολιτών εισπράττει από τους πολίτες την αγάπη, τον σεβασμό, την συμπαράσταση, αισθήματα που του επιστρέφονται, γιατί 4 χρόνια τώρα αυτά δίνει και αυτά υπερασπίζεται.
Αύριο ο Χ.Κασίμης θα κάνει άλλη μια εντυπωσιακή κίνηση. Θα επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά Αθικίων και θα περάσει μόνος του έναν- έναν όλους τους πάγκους των παραγωγών.
Η κίνησή του αυτή σίγουρα θα αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια  και στο Σαρωνικό!!!!!!
Συμπληρώνουμε ότι αυτό που έγινε χτες στο πρωί στο Κατακάλι δεν είχε προηγούμενο.
Ο Σαρωνικός έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης.
Εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους ότι ο  υποψήφιος Δήμαρχος γνώριζε τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, για τα οποία υποσχέθηκε άμεσες λύσεις από 1/1/2011, στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού Δήμου.
Μετά το πέρας της ομιλίας του στο Κατακάλι  οι κάτοικοι παρέθεσαν ψαρομεζέ  και ουζάκι προς τιμήν του υποψηφίου δημάρχου και παρά το γεγονός ότι έπρεπε να γυρίσουν στα σπίτια τους για το μεσημεριανό φαγητό ουδείς ήθελε να αποχωρήσει και δεν του επέτρεπαν να αναχωρήσει για την επόμενη ομιλία του.

Από το αντι-γραφείο τύπου μου

ΥΓ: Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων  ομολογώ ότι  συνέλεξα κομμάτια από δελτία τύπου  και αναρτήσεις της άκρας υπερβολής που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα. Αναφέρονται σε διαφορετικούς υποψηφίους και τα προσάρμοσα στον δικό μας υποψήφιο βάζοντας δικές μου πινελιές στις λεπτομέρειες. Σε τι ωφελεί η υπερβολή;Δεν γνωρίζουν οι πολίτες αγαπητοί φίλοι;
Για του λόγου  το αληθές ο Χ. Κασίμης δεν επισκέφθηκε σήμερα στο Χιλιομόδι ούτε  θα επισκεφθεί τα Αθίκια αύριο. Στο Κατακάλι μίλησε στο καφενείο  χτες το πρωί σε 35 περίπου άτομα. Για  τις  πρόσφατες ομιλίες του (Τενέα-'Ασσος -Λέχαιο-Σαρωνικός ) δεν έχει εκδοθεί  δελτίο τύπου.Τι θα μπορούσε να γράψει κανείς άλλωστε;  Πως μετριέται ο πλαμός, η επερχόμενη νίκη,ο ενθουσιαμός , η συγκίνηση, τα δάκρυα, η αναγνώριση , η ευγνωμοσύνη  και όλα τα σχετικά; Ο κόσμος γνωρίζει καλύτερα την πραγματικότητα χωρίς  φιοριτούρες και υπερβολές. Και εγώ προτιμώ να αντιμετωπίζω την κατάσταση με χιούμορ, ως τη μόνη διέξοδο σε αυτή την πλήξη της δημιουργίας εντυπώσεων.


Μάγια Φουριώτη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Κίνηση Πολιτών
Υποψήφιος δήμαρχος Χαράλαμπος Κασίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: