Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο Σύλλογος Παλαιών Κωπηλατών Κορινθιακής Τριήρους ευχαριστεί






                                                      Ανακοίνωση / Δελτίο Τύπου


Εν Κορίνθω  τέλος του μηνός Μαρτίου του 21ου αιώνος μ.Χ.



Ο Σ.Π.Κ.Κ.Τ. με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι προσπάθειες αιώνων για την ανέγερση μνημείου των μελών μας που έπεσαν κατά την αναγκαστική άσκηση των καθηκόντων τους τραβώντας κουπί στις τριήρεις της Κορίνθου, τελικά ευοδώθηκαν!
Ο Δήμαρχος Κορινθίων  Αλέξανδρος Πνευματικός είναι ο μόνος των αρχόντων της Κορίνθου από τον 4ο π.Χ αιώνα μέχρι σήμερον, που έχοντας απίστευτες ιστορικές γνώσεις και αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην ιστορία της πόλης, αποφάσισε να κατασκευάσει αντίγραφο Κορινθιακής τριήρους, ως μνημείο – γέφυρα, που θα ενώνει την διχοτομημένη από τον Ξηριά πόλη μας.

Τόσο η εμπνευσμένη επιλογή του σημείου, στην εκβολή του ποταμού στην θάλασσα, όσο και το υπέροχο σχέδιο το οποίο δημοσιεύτηκε από τον Διογένη Πρες, την μόνη ιστοσελίδα με ιστορική ευαισθησία, αποτελούν δείγμα υψηλής αισθητικής, αδιαμφισβήτητο γνώρισμα του  Δημάρχου Κορινθίων.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός , ανταποκρινόμενος πλήρως στο αίτημα του Προεδρείου του Συλλόγου μας, αναγνώρισε αμέσως την ανάγκη ανεγέρσεως τον μνημείου και με γρήγορες αποφασιστικές και έντονες προσπάθειες, ενέταξε το έργο στο όλο πρόγραμμα, που μόνον αυτός έχει, για την ανάπλαση και ανάδειξη της ιστορικής μας πόλης.
Με την βοήθεια των εμπνευσμένων αρχιτεκτόνων του, αυτών που με έργα όπως ο Φλοίσβος με το επιβλητικό άγαλμα του Πηγάσου, τα μπαζώματα  του Αγίου Νικολάου με το άγαλμα του Ποσειδώνος, και τους πεζοδρόμους με τα αγάλματα της Αφροδίτης και συν τω χρόνο του Διογένους, που πολύ μας συγκινούν, άλλαξαν την μορφή της πόλεως, παρά την λυσσαλέα αντίδραση της αντιπολιτεύσεως που οι πρόσφατες εκλογές απέδειξαν ότι ετέθη οριστικά στο περιθώριο της Κορινθιακής κοινωνίας.

Ο Σύλλογος μας, η ιστορία του οποίου χάνεται στα αμπάρια της Κορινθιακής Τριήρους, διατηρεί άσβεστη την μνήμη των κωπηλατών προγόνων μας που τραβώντας κουπί, στο ήχο των τυμπάνων του κελευστού και πολλάκις με την απειλή του μαστιγίου, έκαναν την τριήρη να πετάει πάνω από τα κύματα και να ταξιδεύει σε όλη την Μεσόγειο Θάλασσα και σε κάθε Κορινθιακή αποικία, μεταλαμπαδεύοντας πολιτισμό. Οι πρόγονοι μας κωπηλάτες που, αιώνες πριν, χάθηκαν σε ναυμαχίες και πνίγηκαν σε ναυάγια, με την ανέγερση αυτού του υπέρλαμπρου μνημείου – γεφύρας, επιτέλους θα δικαιωθούν.

Αγώνες αιώνων και αιώνων τώρα, επί δημαρχίας του Δημάρχου Κορινθίων κκ Αλεξάνδρου Πνευματικού, δικαιώνονται!

Είθε ο Ποσειδών ο μεγάλος άρχων της θάλασσας και προστάτης των Κορινθίων ναυτικών, να συνεχίσει να ανοίγει με την τρίαινα του τα πέλαγα των προβλημάτων στο δρόμο του Δημάρχου Κορινθίων  Αλεξάνδρου Πνευματικού, και να βοηθά στην αποπεράτωση του έργου του. Εμείς ως Σύλλογος, μαζί με την υπόλοιπη Κορινθιακή Κοινωνία στεκόμαστε και θα στεκόμαστε ευγνώμονες, πάντα στο πλάι του.

Με ομόφωνη απόφαση μας, ο Σ.Π.Κ.Κ.Τ., θα συμμετάσχει στις τριήμερες παγκορινθιακές εκδηλώσεις των εγκαινίων, θα είναι παρών στο σπάσιμο της σαμπάνιας και θα τοποθετήσει τιμητική πλακέτα  προς τιμήν του Δημάρχου Κορινθίων   στο υψηλότερο κατάρτι της Τριήρους.

Το ΔΣ του Συλλόγου Παλαιών Κωπηλατών Κορινθιακής Τριήρους

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας                            Τα Μέλη
Ευπατρίδης Τριηρόπουλος                Ευμενίδης  Κελευστής           


Υποσημείωση : Επ’ ευκαιρία, ο Σ.Π.Κ.Κ.Τ., με ομόφωνη απόφαση του, συντάσσεται μαζικά και αγωνιστικά και συμπαρίσταται ολόπλευρα στον «Σύλλογο Φίλων της Κορινθίας Λαϊδος» για αποκατάσταση της ιστορικής της μνήμης με την ανέγερση μεγαλοπρεπούς αγάλματος της στην Πλατεία Περιβολάκια στα πλαίσια της προγραμματιζόμενης ανάπλασης, απέναντι από το άγαλμα  του  Μητροπολίτη Δαμασκηνού.

Με σκωπτική διάθεση λόγω άνοιξης και  λόγω  του θέματος  12 του σημερινού δημοτικού συμβουλίου με βάση το οποίο η ζεύξη  του Ξηριά δια της τριήρους θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο μόνο  ''  1.200.000 €  και  η «Στατική μελέτη για την κατασκευή μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Αδειμάντου» μόνο  57.441.00 €

Ιδού τα σχέδια :





2 σχόλια:

cerastes είπε...

Κάτι δεν μου κολάει εδω!μηπως ειναι πρωταπριλιατικο αστειο? επιτρεψτε μου να μειδιάσω!

Μάγια Φουριώτη είπε...

Μειδιάστε όσο θέλετε.
Η πεζογέφυρα-τριήρης είναι γεγονός.
Εξ'ου και οι πλαστές ευχαριστίες των παλαιών κωπηλατών