Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Αμετανόητος ο δήμος Κορινθίων μετά το πρόστιμο των 63.500 ευρώ;

Στη  γιορτή της γκιόσας, από πληροφορίες που διοχετεύονται από αυτούς  που πηγαίνουν και τιμούν  το  πατροπαράδοτο, συνέρρευσαν 2.000 άτομα. Εκπληκτικό αποτέλεσμα. Με  έναν απλό υπολογισμό αυτό σημαίνει τουλάχιστον 2000 πλαστικά ποτηράκια, 2000 πλαστικά πιρούνια, 2000 πλαστικά πιάτα αν δεν σερβίρεται το κρέας απ' ευθείας από το χασαπόχαρτο, 2000 κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών κατά το ελάχιστο.Αν προσθέσουμε και τα τραπεζομάντιλα, τα  αποφάγια, τις σαλάτες, τις χαρτοπετσέτες χρειάζονται 1-2 απορριμματοφόρα για την αποκομιδή όλων αυτών των σκουπιδιών.
Η πιο κοντινή χωματερή είναι η ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΗ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ χωματερή των Αθικίων.Και  ενώ η χωματερή έπρεπε σύμφωνα με την πράξη βεβαίωσης παράβασης
του του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) της 31-05-2011 να έχει οριστικά κλείσει και αποκατασταθεί ο δήμος Κορινθίων εξακολουθεί να μεταφέρει σκουπίδια εκεί.
Για την παράνομη λειτουργία της χωματερής αυτής στη θητεία του κ. Σωκράτη Τόγια έχει επιβληθεί πρόστιμο της τάξης των 63.500 ευρώ στο Δήμο Κορινθίων πλέον (31-05-2011/οικ1988) για τις παρακάτω  παραβάσεις και κατανομή των ποσών:
1) Συλλογή και μεταφορά δημοτικών αποβλήτων χωρίς άδεια 10.500 ευρώ
2)Ανεξέλεγκτη διάθεση δημοτικών αποβλήτων 10.500 ευρώ
3) Μη αποκατάσταση ΧΑΔΑ ως όφειλε  να πράξει ο κ. Τόγιας και κατ' επέκταση ο κ. Πνευματικός 10.000 ευρώ.
4) Μη ύπαρξη προστατευτικής περίφραξης του χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων
7.500 ευρώ
5) Εστίες φωτιάς,ελλιπής φύλαξη και απουσία αντιπυρικής ζώνης 17.500 ευρώ ( το μεγαλύτερο ποσό)
6)Μη επικάλυψη των απορριμμάτων 7.500 ευρώ

Ο κ.Τόγιας κλήθηκε σε απολογία το Δεκέμβριο  στο ΥΠΕΚΑ και δεν εμφανίστηκε καν.
Τα  παραπάνω έγγραφα έχουν διαβιβασθεί σε πολλαπλούς αποδέκτες μεταξύ των οποίων ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ.Αποστολόπουλος, ο κ. Τατούλης, ο κ. Δέδες,ο δήμος Κορινθίων, η Εισαγγελία Αρείου Πάγου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου.
Παρ'όλα τα παραπάνω στη χωματερή πηγαίνουν και απορριμματοφόρα του δήμου όπως και επί θητείας Τόγια εκτός από το γεγονός  ότι μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση αφού δεν έχουν τηρηθεί οι αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ.
Γύρω από τη χωματερή υπάρχει πυκνό πευκοδάσος. Αυτό  κινδυνεύει και αυτός είναι ο λόγος που  θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο.
Τι θα πρότεινα :
  • Τέλος στις  επιδοτούμενες από το δήμο Κορινθίων γουρνοπούλες, γκιόσες, σπληνάντερα  και εξοικονόμηση χρημάτων για την αποκατάσταση της χωματερής/ χωματερών του δήμου.
  • Λιγότερες εξαγγελίες για μεγάλα έργα αφού ο δήμος είναι ανίκανος να κάνει τα μικρά και ουσιώδη.
  • Λιγότερα λόγια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το συμβούλιό της που δεν έλυσε ακόμα το πρόβλημα των σκουπιδιών αλλά επιδίδεται μετά μανίας στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος ''η ωραία Πελοπόννησος'' Τουρισμός και σκουπιδαριό δεν συμβαδίζουν.
  • Κανένα ταξίδι  αιρετών  στο εξωτερικό για ενημέρωση περί την διαχείριση των απορριμμάτων. Η επιμόρφωση  δεν έπιασε τόπο δυστυχώς. 
  • Ενεργοποίηση και παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης του δήμου, αφού η συμπολίτευση  αδρανεί και μόνο χορεύει στα πανηγύρια.Ξυπνήστε και ζητήστε εξηγήσεις.
  • Από τους λαλίστατους, για θεωρητικά θέματα, βουλευτές του νομού  δεν περιμένω απολύτως τίποτα. Δεν τους εμπιστεύομαι άλλωστε. Ας αποδείξουν ότι νοιάζονται για την υγεία μας, το περιβάλλον και το πευκοδάσος. Ας διερευνήσουν τι γίνεται στ' Αθίκια,στον 'Ασσο και αλλού στο νομό.
  • Από τους δημοσιογράφους περιμένω πολλά. Τα έγγραφα του ΥΠΕΚΑ είναι στη διάθεσή τους.Νομίζω πως η φωτιά των Αθικίων δεν υπολλείπεται σε σημασία  του βαρυσήμαντου γεγονότος ότι η Ελεωνόρα Μελέτη  θα είναι κουμπάρα στο Λουτράκι, της νέας καυτής τσόντας της Τζούλιας και άλλης συναφούς ενημέρωσης.
    ΥΓ:  Θέλω να καθησυχάσω   μερικούς ανησυχούντες σχολιαστές των άρθρων μου πως δεν θα συμμετέχω σε δημοτικές  ή άλλες εκλογικές αναμετρήσεις προσεχώς. Παραμένω πολίτης  και θα λέω πάντα τη γνώμη μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: