Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Αν την έχετε, γιατί δεν τη βγάζετε να μας τη δείξετε;




Είναι αληθές πως  η παραλία Καλάμια έλαβε, μετά από ένα μικρό διάλειμμα την Γαλάζια σημαία.
Δεν βλέπω τι άλλαξε ακριβώς από πέρυσι που δεν είχαμε γαλάζια σημαία.Μάλλον πιο εγκαταλελειμμένα  μου φαίνονται τα Καλάμια φέτος.Αν δεν κάνω λάθος, οι τρεις ιστοί  απέναντι από το αγνάντεμα του προσεχούς αγάλματος-συμπλέγματος αυτό το σκοπό εξυπηρετούν. Αντί για τις τρεις σημαίες ανεμίζει ένα κουρέλι.Ο πίνακας από πλεξι-γκλάς που είναι σαν αποκριάτικη στολή, βρίσκεται εκεί για να αναρτώνται  οι αναλύσεις των υδάτων κολύμβησης ώστε να ενημερώνονται οι παραθεριστές και κολυμβητές. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει ναυαγοσώστης, σίγουρα υπάρχει μια χαλάρωση στην καθαριότητα και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Αυτός ο κάδος είναι στα πλαίσια  του σουρεαλιστικού μοντέλου της πόλης ή κάτι άλλο που μου διαφεύγει;
 Οι φωτογραφίες είναι ολίγων ωρών.
Αν λοιπόν η πόλη  είναι αντάξια της γαλάζιας σημαίας πρέπει να το αποδείξει τάχιστα μέσω των υπηρεσιών της.
Αν την έχετε τη γαλάζια σημαία, να την βγάλετε να τη δούμε και να  κάνετε έπαρση  προβαίνοντας στην υποστολή του κουρελιού και στον καθαρισμό του πίνακα και του χώρου γενικότερα.
Κύριε Γκεζερλή  το όραμα του μεγάλου καθηγητή Τσατσάρα δεν  πιστεύω να περιλαμβάνει αυτά τα χάλια .... δεν το πιστεύω καθόλου μάλιστα.
Ευχαριστώ

2 σχόλια:

Μάγια Φουριώτη είπε...

'Οσο και να σχολιάζετε αρνητικά τις αναρτήσεις μου οι φωτογραφίες δείχνουν την αλήθεια. Για τους εκ του δημαρχείου καθημερινούς 2 επισκέπτες μου ομιλώ.Για το λόγο αυτό χρησιμοποιώ φωτογραφίες.

cerastes είπε...

Τι βλεπω?εχει ο Δημος Κορινθιων γαλαζια σημαια στην παραλια του,και δεν την βλεπωμε?να πουμε για τον δικο μου τον Δημο,που εχει να δει σημαια στην παραλια του απο αρχαιοτατων χρονων,να πουμε! αλλα για την παραλια της κορινθου,οι φωτογραφιες αποτελουν αποδειξη το τι συμβαινει!τουλαχιστον η bloger παραθετει αποδειξεις κυριοι!!