Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μιλώντας με τ' άγάλματα



(ερμηνεία από τον μεγάλο Δ.Μητροπάνο )

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος


Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πουλόπουλος


Χθες μεσάνυχτα και κάτι κατηφόρισα

στην μικρή την πλατεΐτσα που σε γνώρισα

Κάποιο άγαλμα που μ’ είδε με θυμήθηκε


και τον πόνο μου να ακούσει δεν αρνήθηκε



Και του μίλησα για σένα και για μένανε

και τα μάτια του βουρκώναν και όλο κλαίγανε

Του ’πα για το φέρσιμό σου και για τα άλλα σου

τα ασυγχώρητα τα λάθη τα μεγάλα σου



Κι ύστερα με πιάσαν θεέ μου κάτι κλάματα

που με βρήκανε κουρέλι τα χαράματα

Με το άγαλμα ως το δρόμο προχωρήσαμε

μου εσκούπισε τα μάτια και χωρίσαμε.......................

_________________________________________________________________________________

Ο δήμαρχος Κορινθίων έχει αποδεδειγμένα  υπερβατική συν-ομιλία με αγάλματα και ευελπιστεί σε αγαστή συνεργασία μαζί τους.( εδώ)
Με τα αγάλματα καλώς. Με το Πασόκ όμως δεν  φαίνεται  να έχει την ίδια ποιότητα  συνομιλίας και οικειότητας πλέον και μετά από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εξελίξεις και την αλλαγή της απόφασής του  να είναι υποψήφιος  του Πασόκ στις εκλογές  της ΚΕΔΕ. εδώ
Πέρασαν λίγα χρόνια από τη γνωστή ρήση του ''Ο Δήμαρχος είναι Πασόκ, τέλος !''   και από την έξωθεν μαρτυρία ενός άνευ ορίων τσαμπουκο-πασόκου.
Και ενώ έχει γαλουχηθεί  και ανδρωθεί με κάθε ορθόδοξο ή ανορθόδοξο τρόπο μέσα στο Πασόκ, ενώ έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον τις ''συντροφικές'' γνωριμίες για να βγάλει από τη μέση όσους ήταν εμπόδιο στην αυτοδιοικητική του πορεία, ενώ έχει εκθέσει το Πασόκ της βάσης και της  κορυφής  σε πλείστες περιπτώσεις, το Πασόκ τον προτείνει υποψήφιο για την προεδρία της ΚΕΔΕ.
'Ισως να μην υπήρχε άλλος υποψήφιος, ίσως το Πασόκ να ήθελε να τον ''κάψει'' για να πάρει  το ''αίμα του'' πίσω,  αν και δεν το πιστεύω. Το Πασόκ έχει κενό επικοικωνίας με την κοινωνία.
Διαβάζοντας τον  Α.Πνευματικό  και έχοντας άποψη για τον αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα του πιστεύω πως σκέφτηκε μόνο την προσωπική του διάσωση και όχι τις πολιτικές και ιδεολογικές του ρίζες (αν είχε ποτέ).
'Εχοντας πειστεί από τα δημόσια πεπραγμένα του, πως είναι άνθρωπος που πηδά από αγκαλιά σε αγκαλιά αδιακρίτως για να εξυπηρετεί τις προσωπικές του φιλοδοξίες, κρίνω πως  το πρόβλημα δεν είναι ο Α.Πνευματικός.
Είναι πολύ προβλέψιμος αλλά και επικίνδυνος για όσους του ανοίγουν την αγκαλιά τους και δεν τον γνωρίζουν αρκετά. Μπορεί να τους εκθέσει ανεπανόρθωτα.
Το πρόβλημα είναι των άλλων του Πασόκ που χαριεντίζονται μαζί του  πιστεύοντας πως θα λάβουν μερίδιο  μελλοντικά ή  επιζητώντας την πολιτική και υλική στήριξή του.
Πολύ θα ήθελα να δω την αντίδραση του κ.Μπεγλίτη, της κ.Φαρμάκη του κ.Μανωλάκη για την άρνηση υποψηφιότητας στην ΚΕΔΕ. Διότι στη μνήμη μου περνούν όλες εκείνες οι ωραίες εικόνες των πρόσφατων αυτοδιοικητικών αλλά και βουλευτικών εκλογών, των ''αδελφωμένων'', τα χαμόγελα, η αγκαζέ περατζάδες στην πόλη, οι φωτογραφίες και οι δηλώσεις.
Ο Α.Πνευματικός βρίσκεται τώρα σε άλλη αγκαλιά : στην αγκαλιά του Πέτρου Τατούλη. Ο Πέτρος Τατούλης, η  απόλυτη επιλογή του Πασόκ , έχει τώρα συγκεντρώσει όλη τη δύναμη και την εξουσία στα χέρια του.΄Εχει μεγαλύτερη εξουσία και δυνατότητες παρέμβασης από έναν βουλευτή.Οι δύο άνδρες έχουν πλείστες ομοιότητες και στο χαρακτήρα και στις πολιτικές και στις μεθόδους εκκαθάρισης όσων τους ενοχλούν.Το σημαντικότερο είναι πως δεν έχουν καμία ιδεολογική σχέση με το Πασόκ  που τους επέλεξε. Ο κάθε ένας εκ των δύο, άσχετα με το φαίνεσθαι, κουβαλά ένα ασήκωτο ''εγώ'' που οδηγεί στην απέραντη μοναξιά του ηγεμόνα. Αυτό δεν είναι σοσιαλιστικό χαρακτηριστικό, τουναντίον είναι απόλυτα δεξιό.Γιαυτό ο Α. Πνευματικός άρχισε να συνομιλεί με τ' αγάλματα δημοσίως πλέον. Από μοναξιά.
Η επόμενη κίνηση  του Δημάρχου  θα έχει άραγε καμία σχέση με το Πασόκ ή με τις επιλογές του Πέτρου Τατούλη και της κεντροδεξιάς  με ολίγη συνδρομή της  άκρας δεξιάς του  Γ.Καρατζαφέρη;
Θα έχει στο λεξιλόγιό του  το Πασόκ; Ο δήμαρχος ήταν  τόσο πολύ Πασόκ τελικά;
Αν κρίνουμε από την πολιτκή σπατάλης στο δήμο, σε αντίθεση με την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης  δημιουργούνται ερωτηματικά. Αν κρίνουμε από την κοινωνική πολιτική του δήμου  δημιουργούνται περισσότερα. Αν κρίνουμε από τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα συλλογικά όργανα  τα ερωτηματικά πληθαίνουν.Αν κρίνουμε από τους ευεργετούμενους ''κολλητούς'' τότε σίγουρα υπάρχει μετάλλαξη.
Θέτω αυτά τα ερωτήματα με το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι άλλο, όπως μια μεγαλειώδης επιστροφή στην αγκαλιά του Πασόκ. Ουδείς γνωρίζει. 'Ολα είναι πιθανά. Θα το κρίνουν οι πόλοι επιρροής στην Περιφέρεια συνεπικουρούμενοι από τα Μ.Μ.Ε  των νομών  που όπως διαφαίνεται στηρίζουν την παρούσα εξουσία.
Σύντροφοι  των οργάνων του Πασόκ, είδατε το τυρί της εξουσίας αλλά δεν είδατε τη φάκα;
Δικές σας πράξεις και ενέργειες είναι.
Και η πραγματικότητα μη αναστρέψιμη.
Θέλει  πολύ κουράγιο  κύριε Γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του Πασόκ να μιλήσετε γι'αυτά;
Αλλά τι να πείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: