Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Cat Walk και οι γάτες με τα πέταλα

Φαινόμαστε τόσο ηλίθιοι; Το γράφει στην ούγια μας;
Ποιός μπορεί να πιστέψει ότι οποιοσδήποτε ιδιώτης που θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο του δημοτικού θεάτρου, εκτυπώνει μια αφίσα-πρόσκληση, ανακοινώνει την εκδήλωσή του και στο δημαρχείο και δεν έχει περάσει ποτέ από το γραφείο του Πνευματικού Κέντρου έστω να κάνει μια αίτηση;
Ποιός μπορεί να πεισθεί ότι το Πνευματικό Κέντρο ή η υπάλληλος που ασχολείται με τα 'reservé'' δεν γνώριζε;
Ποιός επαγγελματίας που θέλει να δείξει τη δουλειά του όπως η κ. Nικολία θα διακινδύνευε μια αυθαίρετη χρήση του χώρου, χωρίς προηγούμενα να έχει εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχει άλλη εκδήλωση την ίδια ώρα και μέρα;
Αυτή την πληροφορία δεν την δίνουν οι κουίντες αλλά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορινθίων.
Από εκεί και πέρα το σενάριο έχει ως εξής:
Η δημιουργός  μόδας πήρε την έγκριση για την ώρα και ημέρα και έκρινε σκόπιμο - αφού κανένας έλεγχος δεν γίνεται- να δώσει στην εκδήλωσή της κύρος προσθέτοντας ένα- δύο βαριά ονόματα του ''πολιτισμού και των γραμμάτων'' (Πανεπιστήμιο-Θεατρικό Εργαστήρι-Πνευματικό Κέντρο)
Και αν υποθέσουμε ότι εγώ έχω καταλάβει λάθος, τότε γιατί δεν διερωτήθηκε κανείς από  τους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους που μπαινοβγαίνουν στο δημαρχείο;
Γιατί δεν αντέδρασε κανείς πλήν του Λ.Γιαννιδάκη που ανέδειξε το θέμα;
Και αφού έγινε ο σχετικός ντόρος, όλοι νίπτουν τας χείρας τους και βγάζουν ανακοινώσεις ότι  ουδεμία σχέση υπάρχει με την εκδήλωση. Για το Πανεπιστήμιο το πιστεύω. Δεν παραχωρεί το χώρο η γραμματεία του.Το Θεατρικό Εργαστήρι ομοίως. Δεν έχει αρμοδιότητα. Στα υπόγεια βρίσκεται και υπό αίρεση. Αρμοδιότητα έχουν οι υπηρεσίες του δήμου!!!
Καλό θα ήταν  λοιπόν, να μας πει την αλήθεια η κ. Νικολία , ο φύλακας του δημοτικού θεάτρου που προφανώς είχε ειδοποιηθεί και η υπάλληλος του δήμου.
Από τη δημοτική αρχή αλήθεια δεν περιμένω.
Μια ''χοντρή  πατάτα'' της δημοτικής αρχής που προσπαθεί  να διώξει από πάνω της κάθε ευθύνη  εκθέτοντας  τη δημιουργό.
Αυτά συμβαίνουν '' στα ελαφρολαϊκά '' στρώματα και το πέρασμα από τα κλαρίνα και τα γουρουνόπουλα  όλο το καλοκαίρι,- γιατί όχι;- θεωρεί ότι μια επίδειξη μόδας πρέπει να τεθεί υπό την αιγίδα των εκπροσώπων των ''γραμμάτων και των τεχνών'' αφού ο δήμος  σκεπάζει με τις φτερούγες του όλα τα πανηγύρια. Δεν θα ήταν άλλωστε chic.
Να ευχηθώ  να γίνουν τα επόμενα  καλλιστεία - του Αντένα ή της περιοχής- στο σύμπλεγμα των αγαλμάτων στα Καλάμια; Ο φωτισμός της κλίμακας του βάθρου προσφέρεται αβλεπτί.

Ύστατη σκέψη, η αφίσα να είναι  μια καλοστημένη φάρσα .Θα μάθουμε ποτέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: