Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Συ είπας : ''Η υγεία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη''




...........και όποιος παρεκκλίνει από την αποστολή αυτή, θα έχει συνέπειες”
Πέτρος Τατούλης 23/9/2011 εδώ μαζί με πολλές άλλες δηλώσεις όμου μετά του υφυπουργού Υγείας κ.Αηδόνη στη Σπάρτη και ειδικότερα για το δήμο Ευρώτα.

Πέρασαν δυό μέρες και δεν έχουμε λάβει  τα 3 ημερήσια δελτία τύπου  της Περιφέρειας ως είθισται.
Αρχίζω και ανησυχώ.
Δεν θα βγει δελτίο τύπου από το Γραφείο Περιφερειάρχη για τη χθεσινή συνάντηση που έγινε στην Κόρινθο για το νερό μας;
Μετά το'' νυκτερινό'' δελτίο του κ Διαμαντόπουλου δεν θα μας ενημερώσει η Περιφέρεια, ο κ. Δέδες;
Γιατί το μόνο δελτίο που έχουμε είναι αυτό και είναι ημιτελές,  και ατελές αν όχι μονομερές.
Τι απαιτεί η δεοντολογία;
Να εκδίδει δελτίο τύπου ο ελεγχόμενος - μετά τα δημοσιεύματα  η ΔΕΥΑΚ και  ο Δήμος Κορινθίων- ή ο ελέγχων - η Περιφέρεια Πελοποννήσου-;
Πρωτοφανές και πρωτάσκουστο!!!! Σίγησε η Περιφέρεια για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;
Τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αναλαμβάνει ο δήμος Κορινθίων(;) με ένα δελτίο ανυπόγραφο που αναφέρεται στην καταλληλότητα του νερού που τρέχει στις βρύσες μας στην Κόρινθο αλλά δεν μιλά για τη μη καταλληλότητα του νερού των πηγών της Δρίζας που είναι και το αντικείμενο του επίμαχου άρθρου της Real News.


Με την τακτική του ''όλα καλά αλλά πάρε και μια μήνυση''   ο δήμος Κορινθίων μας καθησυχάζει ασκόπως για την ποιότητα του νερού στις βρύσες μας.Το υπερχλωριωμένο νερό είναι καλό αλλά θα θέλαμε να μας πείτε αν είναι το ίδιο καλό εκείνο των πηγών της Δρίζας, δήμαρχε.
Τι λένε οι αναλύσεις σας από τις πηγές της Δρίζας; Είναι καλό το νερό;
Πόσες αναλύσεις κάνατε στις πηγές σύμφωνα με τη νομοθεσία και πότε ήταν η τελευταία;
Θα μας το πείτε;
Στη χτεσινή σύσκεψη- που δεν ήταν υπόθεση ρουτίνας, συμμετείχαν πολλοί  αλλά παραλείψατε σκόπιμα (;) να τους αναφέρετε;
'Ηταν ο ιατρός  κ. Διαμαντόπουλος, διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, ο κ. Πουλάς θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας, η κ. Ανδρικοπούλου διευθύντρια της Δ/σης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Νομού Κορινθίας, ο κ. Μπούκλης περιφερειακός σύμβουλος της Συμπολιτείας του Μοριά , ο κ.Παπαφωτίου Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  και  λοιποί τους οποίους δεν γνωρίζω.
Η πολυπληθής  ομάδα συσκεπτομένων αυτοδιοικητικών και διοικητικών  αφού ''έλυσε  το πρόβλημα  του νερού των πηγών (;)'' έλαβε  τις ανάλογες ''αποφάσεις εποπτείας  και αναρτήσεων στο διαδίκτυο''  σαν να μην ήταν  εκ του νόμου υποχρέωση της ΔΕΥΑ Κορίνθου.Τόσες ώρες σύσκεψης  για να αποφασίσουν να κάνουν αυτά που λέει ο νόμος και μέχρι σήμερα δεν έκανε η ΔΕΥΑ. Μετά τις βαρυσήμαντες (!!!!!!)  αυτές αποφάσεις η ομάδα  εξαντλημένη από την  κόπωση αλλά  περιχαρής   για το αποτέλεσμα εγευμάτισε ''παρά θιν αλός''. 

Οι ερωτήσεις μου :
α) Κύριοι Τατούλη, Δέδε, Διαμαντόπουλε, Πουλά  και Μπούκλη σας καλύπτει διοικητικά και ουσιαστικά το ''δελτίο τύπου''  του δημάρχου που όλως τυχαίως αναδημοσιεύεται ως  ανώνυμη καταχώρηση;
β) Κυρία Μουζάκη, κύριε Λάμπρου, κύριε Προβή  και όσοι άλλοι  που αναδημοσιεύσατε το ''δελτίο τύπου'' ποιά ήταν η πηγή σας; Δεν οφείλετε να την αναφέρετε; Και μη μου πείτε αύριο ότι ''ξεχάσατε ομαδικά'' να την αναφέρετε.(!!!!!)
γ) Κύριε δήμαρχε, όλες οι ΔΕΥΑ της Ελλάδας  που αναρτούν τα αποτελέσματα  των αναλύσεων στο διαδίκτυο δεν εμπίπτουν στην περίπτωση της ένδειξης που αναφέρετε;Είναι σίγουρο πως το Γενικό Χημείο του Κράτους δεν  απαγορεύει τη δημοσίευση. Γιατί το κάνει εργαστήριο της αποκλειστικής επιλογής σας; Πως δεχτήκατε αυτόν όρο εσείς που έχετε σημαία σας τη διαφάνεια;
  ''Πνευματικό '' κεφαλοκλείδωμα επιχειρήσατε να μας κάνετε; Καλός ο ελιγμός σας αλλά .. σας απαντώ πως πρέπει να αλλάξετε εργαστήριο  τώρα που αποφάσισαν οι άλλοι να δημοσιοποιείτε τα αποτελέσματα. ( βέβαια δεν σας πιστεύω)
δ) Γίνεται λόγος για κάποιο ''έγγραφο΄΄που ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι  δεν γνωρίζει. Ο κ.Πνευματικός δήλωσε ότι πιστεύει πως δεν υπάρχει έγγραφο αλλά  το έγγραφο που υπάρχει και το διακινούν κάποιοι είναι κείμενο.Πως τόσο εύκολα αποκλείουν να υπάρχει έγγραφο ή κείμενο αλλά να σταμάτησε ''κάπου'' , να κρύφτηκε εσκεμμένα σε κάποιο συρτάρι  για να μην το παραλάβουν ποτέ οι αποδέκτες ; Είστε σίγουροι; Η μήπως θα είναι η πρώτη φορά που  έγγραφα καταχωνιάζονται στο έρεβος των συρταριών της διοίκησης; Μήπως όμως το έχετε ήδη διαβάσει χωρίς να τολμάτε να το παραλάβετε επίσημα; Ξέρετε τι εννοώ και  τι γνωρίζω.
ε) Κύριε δήμαρχε, με στόμφο  δηλώσατε ότι κάνετε παραπάνω από όσα προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με τις αναλύσεις του νερού. Τότε γιατί μηνύσατε τους δύο υπάλληλους  της Υγειονομικής Υπηρεσίας που ήρθαν  να ελέγξουν αν έχετε κάνει τις μετρήσεις; Αν είναι όλα τόσο καλά τι φοβηθή κατε;Μήπως δημοσιοποιηθούν οι παλιές αναλύσεις που  θα βγάλετε τώρα στη δημοσιότητα όπως δηλώσατε;
στ) Γιατί κ.Τατούλη δεν εκλήθη και ο δήμαρχος Λουτρακίου   στη σύσκεψη αφού συζητούσατε προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας  ώστε να τελειώσει και το ζήτημα που έχει προκύψει με το νερό του Λουτρακίου; Ως ιατρό και υπέρμαχο της προστασίας της δημόσιας υγείας δεν σας ενδιαφέρει το Λουτράκι;Με τόσα προβλήματα  ξεχάσατε πως υπάρχει και Λουτράκι στην Π.Ε Κορινθίας.(Να το πιστέψω)
ζ) Κύριε δήμαρχε θα ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης; Την αντιπολίτευση την είχε πάρει ο ύπνος και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη σύσκεψη.

Για όλα τα  παραπάνω δεν με πείσατε ΟΥΤΕ  καν για τις προθέσεις σας. Πολιτική  ισορροπιών και συμμαχιών κάνετε, δυστυχώς.
Κουκουλώνοντας και συγκαλύπτοντας. Εύχομαι να διαψευσθώ για το καλό της δημόσιας υγείας και του τόπου μας.
Κύριε Λάμπρου αν τολμάτε, αναδημοσίευστε.Σας  επιτρέπω. Να αναφέρετε όμως την πηγή.
Κύριοι και κυρίες της αντιπολίτευσης με λύπη μου διαπιστώνω πως είστε κατώτεροι των περιστάσεων και της ψήφου των πολιτών που σας εμπιστεύτηκαν.Το 52% των Κορινθίων πολιτών εκπροσωπείτε όλοι μαζί και το ξεχάσατε τόσο σύντομα....

Με τιμή


Δεν υπάρχουν σχόλια: