Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται....και κόβουν ΚΑΙ χόρτα

Μια ακόμα περίπτωση εκατέρωθεν ''εξυπηρετήσεων'' εντός του στενού κύκλου του δημάρχου και με τις ευλογίες της Οικονομικής Επιτροπής. Το σύστημα ''Διαύγεια'' το φανερώνει εδώ   την  από 7/7/2011 απόφαση του δημάρχου Κορινθίων. Για να φανερώσουμε και το ποσό, που είναι το γνωστό ποσό των 15.000 ευρώ, βλέπουμε εδώ (κάνετε λήψη αρχείου για να να διαπιστώσετε τα παρακάτω)


    Κάνει η κυρία Ρουστέμη  εργασίες κοπής χόρτων με ελκυστήρα αυτοπροσώπως;
    Προφανώς, όχι. Αναθέτει εργασίες σε τρίτους;
    Η κυρία Ρουστέμη με βάση το Χρυσό Οδηγό ασκεί την εξής δραστηριότητα:
    Και δεν λέγεται απλώς Ρουστέμη αλλά και Γκουργιώτη και είναι σύζυγος του πρώην δημοτικού   συμβούλου και πρώην αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Π. Γκουριώτη.Διεκπεραιώνει υποθέσεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
Το γραφείο της βρίσκεται στη γειτονιά μου, Κροκιδά 11.Ιδού!
 
    Πέραν των επαγγελματικών δραστηριοτήτων  της κυρίας που προέκυψαν μετά την εκλογή του Α.Πνευματικού το 2006 και διαφήμιζε ο κ. Γκουριώτης στις τηλεοπτικές εκπομπές που ήταν προσκεκλημένος, η  οικογένεια Γκουριώτη είναι   για χρόνια η στενή παρέα του δημάρχου και της οικογένειάς του.
Επιπρόσθετα  η κυρία Γκουργιώτη ασχολείται με το θέατρο Β. Ρώτας, ομού με την κ.Πνευματικού, και πρόσφατα  παρουσίαζε την εκδήλωση απονομής πτυχίων του προγράμματος ''Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους''
'Ετσι είναι οι φίλοι, προσφέρουν στο φίλο.
Προφανώς λοιπόν, ο κ.Πνευματικός δεν  εύρισκε άτομο με ελκυστήρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νέου μεγάλου δήμου για την κοπή των χόρτων και προσεφέρθη η κ.Γκουριώτη.
Προφανώς την ''βοήθησε'' ο κ. Γκουριώτης που προφανώς χειρίζεται το μηχάνημα, αγρότης ων.
Για σαράντα ημέρες λοιπόν η κυρία ή ο κύριος Γκουριώτης έλαβαν 14.740 ευρώ προ ΦΠΑ ήτοι 369 ευρώ ημερησίως!!! (Να αφαιρέσουμε και τη βενζίνη του ελκυστήρος , περίπου 300 ευρώ) Τα συμπεράσματα δικά σας. Τα χρήματα είναι δικά μας, όμως. Από τα τέλη, τα χαράτσια, τις περαιώσεις, το ΕΤΑΚ, το φόρο εισοδήματος κλπ.
Αλήθεια, η φράση ''Η παραλαβή θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή του δήμου'' τι σημαίνει;


Ότι η επιτροπή θα παραλάβει τα κομμένα ξερά χόρτα και θα υπογράψει μετά ότι τα παρέλαβε καλώς;
Η κοπή χόρτων  και η παροχή αποδεικτικών στοιχείων περί αυτής της εργασίας δυστυχώς δεν ελέγχεται.Διότι τα χόρτα ξαναφυτρώνουν πολύ γρήγορα.  Και έχουμε χορταριάσει πανταχόθεν.
Που ξέρετε όμως, μπορεί να συναντήσετε την κ. Γκουριώτη  επί ελκυστήρος, σε ένα διάλειμα από τις άλλες ασχολίες της να τα αποδεκατίζει.
Προσωπικώς αγαπώ τα χόρτα και τα καλλιεργώ στον κήπο μου. Δεν τρώω όμως κουτόχορτο γιατί εξασθενεί τη μνήμη.
Θέλω να συγχαρώ και πάλι την οικονομική επιτροπή για την άκρως σοσιαλιστική κοινωνική πολιτική που ασκεί μέσα από τις απ'ευθείας αναθέσεις των 15.000, για τη διαφάνεια , την αδέκαστη κρίση, την ισονομία, την ορθή διαχείριση πόρων και κυρίως για την άκρως φεμινιστική στάση της.
Οι γυναίκες μπροστά, πρώτα οι κυρίες των κυρίων.'Οσο στενότερη η σχέση τόσο το καλύτερο.
Ποιά θα είναι η επόμενη κυρία;
 
Είπατε τω Πασόκ τας φαιδράς ειδήσεις!
Κύριε Μπεγλίτη; Κύριε Μανωλάκη; Κυρία Φαρμάκη; Κύριε Δέδε; Κύριε Πετρόπουλε;
Πως θα έρθετε αύριο να ζητήσετε ψήφο κραδαίνοντας μπαντιέρες διαφάνειας και χρηστής καλλικρατικής διοίκησης; Πως θα βγείτε και πάλι  όλοι αγκαλιά; Πως;
Με αυτές τις Πασοκιές;
 
 
ΥΓ.Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για να μαθευτεί.Ιδού πεδίον λαμπρόν για την αντιπολίτευση του δήμου.Κυρία Τσαρμπού, τον αγρότη κάτοχο εκλυστήρα που δικαιούται  να δουλέψει έστω κόβοντας χόρτα θα τον υπερασπιθείτε; Απλά ρωτάω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: