Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Γυναικοπενία ή μισογυνισμός;

                                                φωτό   από την ιστοσελίδα www.moreintelligentlife.com


Διάβασα με ενδιαφέρον και αρκετή περιέργεια την ανάρτηση για την παρουσίαση του συνδυασμού του κ. Βλάση Μπισμπίκη, υποψηφίου προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορίνθου, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 9/11/2011  εδώ 
Αδημονούσα να διαβάσω κάτι διαφορετικό, κάτι καινοφανές.
'Εχω την εντύπωση πως τα  όλα αυτά τα έχω ξανακούσει και ξαναδιαβάσει κατά καιρούς με την ίδια διατύπωση ακόμα και με τις ίδιες λέξεις. 
Στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπισμπίκη υπάρχει  πάραυτα μια  παγκόσμια (;) πρωτοτυπία:
Δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα υποψήφια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό θα μπορούσε να μας το εξηγήσει ο ίδιος; Συμβαίνει λόγω γυναικοπενίας ή λόγω μισογυνισμού;
Μας θεωρεί, ημάς τις γυναίκες, ''ανάξιες λόγου'' για τη συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιό του ή αρνήθηκαν συμμετοχή  οι γυναίκες -επιχειρηματίες του νομού ;
Παραβλέπει την ύπαρξη της γυναικείας επειχειρηματικότητας στο Νομό Κορινθίας ή η γυναικεία επιχειρηματικότητα τον αγνοεί;
Μόνο με την ανδρική φαντασία, όπως ο ίδιος αναφέρει, θα βελτιώσει την εικόνα των επιχειρήσεων στο νομό;
''Το αξίωμα αυτό το διεκδικώ για να συντελέσω με όλες τις δυνάμεις μου, τις ικανότητες και την φαντασία μου στην βελτίωση των όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και μέσω αυτών, της ζωής των κατοίκων του Νομού μας .'' απόσπασμα από την ομιλία του κ.Μπισμπίκη.
Μέλλει διερευνηθεί το όριο της φαντασίας του υποψηφίου.....
 ''Πιστεύουμε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά υποψηφιότητα που να πληροί τα κριτήρια του Δημοκρατικού ήθους , της εντιμότητας, της ικανότητας, της κοινωνικής αποδοχής και της καταξίωσης.''

 Κύριε Μπισμπίκη,  υποννοείτε ότι όσοι υπηρέτησαν μέχρι τώρα το θεσμό είχαν έλλειμμα στα παραπάνω  και τώρα  εκφράζονται από το συνδυασμό σας;
''Ζητά νέα πρόσωπα , άφθαρτα , άλλα με κύρος που να εξασφαλίζουν την ενότητα και την συναίνεση .''

Κύριε Μπισμπίκη,  μήπως πολλά από τα πρόσωπα του συνδυασμού σας  ήταν  υποψήφια ή/ και και εκλεγμένα  σε προηγούμενες διοικήσεις  του Ε.Ε.Κ; Μιά ματιά στα ονόματα το αποδεικνύει.
''Με βάση τις παραπάνω αρχές έχουμε συγκροτήσει ένα ανεξάρτητο πολυσυλλεκτικό , αντιπροσωπευτικό και νικηφόρο συνδυασμό.''

Πόσο ανεξάρτητο είναι ένα ψηφοδέλτιο για τη στήριξη του οποίου συγκαλείται  σύσκεψη  εκ μέρους της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στις 19/10/2011  με προσκληση μήνυμα σε όλα τα μέλη  του κόμματος του Νομού; 
Και πόσο αντιπροσωπευτικό χωρίς γυναίκες υποψήφιες;

Θεωρώ πως  οι κομματικοί δάκτυλοι  στις εκλογές των Επιμελητηρίων πρέπει να σταματήσουν επι τέλους και να μην υπάρχουν κομματικές επιχειρήσεις αλλά απλά επιχειρήσεις.
 Θεωρώ πως τα ψηφοδέλτια  πρέπει να είναι ενωτικά για το καλό των επιχειρήσεων και αυτό να αποδεικνύεται  προ των εκλογών και όχι μετά από αυτές.

Διαφωνώ και με την επίκληση στην ΄΄καημένη'' Κορινθία  όπως παρακάτω αναφέρετε:

''Η Κορινθία ξεχώριζε για την ομορφιά της , την δυναμική της και τις απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης .Την κατέτασσαν στην πρώτη δεκάδα της Ελλάδας και αυτό αποτυπωνόταν στις εθνικές στατιστικές αλλά κυρίως στους πολίτες που ζούσαν εδώ και σε όσους την επισκέπτονταν .
Στα χρόνια που μεσολάβησαν η εικόνα άρχισε να αντιστρέφεται , να ξεθωριάζει. Όλοι οι δείκτες , μας βαθμολογούν και μας κατατάσσουν στις αντίστοιχες τελευταίες θέσεις.''( απόσπασμα από την ομιλία του κ. Μπισμπίκη)

Στο χάλι της Κορινθίας συμμετείχαμε όλοι. Συμμετείχαμε γιατί ψηφίζαμε  και επιλέγαμε ανθρώπους ανίκανους να της δώσουν ώθηση, ανθρώπους  ανίκανους να δουν το κοινό συμφέρον. Μερικοί από εμάς γνώριζαν και ψήφιζαν, άλλοι δεν γνώριζαν.
Το θέμα είναι ότι  ψήφιζαν.
Σε ότι σας αφορά υπήρξατε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ''αμαρτωλής'' ΔΕΥΑ Κορίνθου, επιλογή των δημάρχων της πόλης -ίσως διότι  είστε  ιδιοκτήτης της  '' Διασκέδασης στο Νερό΄΄ κοινώς Water Fun-.
Ουδέποτε ακούστηκε η φωνή σας, τουλάχιστον δημόσια, σε ότι αφορά στα μείζονα ζητήματα που έχουν προκύψει στη ΔΕΥΑΚ.
Δεν ευθύνονται οι άλλοι, κύριε Μπισμπίκη.Ευθύνεται ο καθένας μας χωριστά, που έλαμπε δια της απουσίας του από τα κοινά και που εναπόθεσε την τύχη της χώρας και του νομού σε χέρια σφετεριστών της εξουσίας και μόνον.
Ας σταματήσει επί τέλους αυτή η υποκρισία και η εναπόθεση ευθυνών αλλού.
 Με λυπεί αφάνταστα η απόφασή σας να μην έχετε ούτε μια γυναίκα υποψήφια στο ψηφοδέλτιό σας.
Με λυπεί αφάνταστα η απαξίωση αυτή προς τις γυναίκες που αγωνίζονται και ως επιχειρηματίες και ως μητέρες και ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.
Ως μέλος του Ε.Ε.Κ από τις αρχές της δεκαετίας του '80  σας δηλώνω δημόσια ότι δεν θα στηρίξω το συνδυασμό σας γιατί δεν με εκπροσωπεί ως γυναίκα- επαγγελματία (Τομέας Υπηρεσιών και Βιοτεχνικός Τομέας) ούτε  με εκφράζει ως πολιτική επιλογή  που σαφώς  παραβιάζει τις αρχές της ισότητας της εκπροσώπησης των δύο φύλων  σε εκλογικές διαδικασίες.

Σας εύχομαι πάραυτα καλή επιτυχία παρά το γεγονός ότι  επιλέξατε να πορευτείτε χωρίς τη γυναικεία εργατικότητα, ευρηματικότητα και φαντασία.
Κάποιος θα πρέπει να σας μιλήσει και γι'αυτό το σημαντικό ζήτημα, δεν νομίζετε;

Με τιμή
Μάγια Φουριώτη
Μέλος του Ε.Ε. Κορίνθου


Δεν υπάρχουν σχόλια: