Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Με τα μάτια μου και τ'αυτιά μου


'Ημουν  σήμερα το πρωί παρούσα στην περίφημη απόπειρα για δίκη των Χ.Κασίμη-Δ.Προβή-Λ.Γιαννιδάκη στο Πρωτοδικείο Κορίνθου  με μηνύουσα την εταιρεία Corinthian Palace για συκοφαντική δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη.Το δικό μου ρεπορτάζ είναι αποκαλυπτικό του ξεπεσμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
 9:50 Ανεβαίνω τα σκαλιά και κατευθύνομαι προς την αίθουσα τέλεσης της δίκης. Στο διάδρομο αριστερά μου συνομιλούν οι κ.κ Βενετσάνος Χρήστος και Ηλίας Κακογιάννης και ακούω περνώντας τον δικηγόρο κ.Βενετσάνο να λέει στο μηνύοντα '' Ρε μ....... δεν σου είπα να έρθεις από τις 9;. Οι άλλοι έχουν έρθει όλοι''
Σε μένα είναι γνωστό ότι ο κ.Βενετσάνος είναι ο επί χρόνια δικηγόρος του κ.Κακογιάννη.
Μπαίνω στην αίθουσα όπου εκδικάζεται μια άλλη υπόθεση. Ψυθιρίζεται ήδη πως οι μηνύοντες θα ζητήσουν αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, χωρίς να μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο.
Η πρώτη υπόθεση τελειώνει και η πρόεδρος καλεί τους κατηγορούμενους  με τους μάρτυρές τους και τους μηνύοντες με τους μάρτυρές τους.
Ο κ. Βενετσάνος δεν εμφανίζεται στην αίθουσα.Ο μηνύων πλησιάζει στην έδρα και ζητά αναβολή  προβάλλοντας το αιτιολογικό ότι άλλαξε δικηγόρο (δηλαδή ο κ. Βενετσάνος με τον οποίο συνομιλούσε πρότινος επί της υπόθεσης δεν ήταν πια δικηγόρος του!)
Ως δικηγόρο του ο ενάγων ανέφερε την κυρία Σοφία Λέκκα, δημοτική σύμβουλο του δημάρχου κ.Πνευματικού και πρόεδρο της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του δήμου Κορινθίων και συνεργάτη του κ. Βενετσάνου. Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο επίσης δημοτικός σύμβουλος κ.Δημήτρης Τζαναβάρας αλλά δεν ήταν παρουσιάστηκε.
Κατά σύμπτωση όμως, η κ. Λέκκα ήταν ασθενής, με υψηλό πυρετό μάλιστα , και δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη με τον πελάτη της!!! Επιπρόσθετα ο κ. Κακογιάννης δεν είχε προσκομίσει εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου της μηνύουσας εταιρείας Corinthian Palace ούτε αίτημα της δικηγόρου του. Η πρόεδρος απαίτησε να προσκομιστούν τα παραπάνω ώστε να γίνει αναβολή της δίκης ορίζοντας χρονικό περιθώριο τριών τετάρτων της ώρας. Η διαδικασία διακόπηκε.
Βγήκαμε από την αίθουσα και είδα και πάλι τον κ.Βενετσάνο να συνομιλεί ιδιαιτέρως με τον κ.Κακογιάννη, να γίνονται τηλέφωνα και να επικρατεί μια σχετική νευρικότητα.
Επανήλθαμε στην αίθουσα μετά από 45' λεπτά, εκδικαζόταν μια άλλη υπόθεση εκείνη την ώρα, και όταν η πρόεδρος κάλεσε και πάλι τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, παρουσιάστηκε ο δικηγόρος κ.Παππάς, έτερος δημοτικός σύμβουλος του κ.Πνευματικού, με την εξουσιοδότηση για αναβολή της δίκης σε ρόλο '' κομιστή''. Η δίκη αναβλήθηκε για την 28η Φεβρουαρίου 2012.

Τα ερωτήματά μου:

Ποιός ο λόγος να αναβληθεί η δίκη με αίτημα του μηνύοντος;Συνήθως οι κατηγορούμενοι ζητούν αναβολή.
Γιατί ''άλλαξε'' δικηγόρο ο ενάγων;
Πως είναι δυνατόν η Πρόεδρος της Επιτροπής επίλυσης Φορολογικών Διαφορών να είναι δικηγόρος υπεράσπισης μεγαλο-οφειλέτη του δήμου;(με βάση τους βεβαιωτικούς καταλόγους της πρόσφατης απογραφής του δήμου)
Ήταν η κυρία Λέκκα όντως ασθενής ή ισχύει η δημόσια δήλωση του κ. Γιαννιδάκη ότι εθεάθη στο κέντρο της Κορίνθου μόλις τελείωσε η δίκη;
Ποιό είναι το '' ανομολόγητο μυστικό'' που συνδέει τη δημοτική αρχή Πνευματικού και τον επιχειρηματία του Corinthian Palace;

Όλα τα παραπάνω ζητούν απαντήσεις.Περιμένω την αντιπολίτευση του δήμου να λειτουργήσει προς το συμφέρον του δήμου και των δημοτών.

Η ''αξιολογική μου'' κρίση είναι πολύ σκληρή: Γίνεται απόπειρα φίμωσης των ελεύθερων δημοκρατικών φωνών και όσων υπερασπίζονται τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.Συμπαραστάτες και συνεργαζόμενοι σε αυτό τον ξεπεσμό είναι δυστυχώς δημοτικοί σύμβουλοι.
Προσωπικά είμαι αποδέκτης αυτής της ''συνεργασίας '' και δηλώνω ότι:
Την 22.01.2010 ημέρα Παρασκευή στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλαρμονικής Κορίνθου και ενώ συζητούσαμε το 1ο Θέμα :'' Προγραμματισμός Πραγματοποίησης Εκδηλώσεων Φιλαρμονικής'' (κοπή πίτας κλπ) ο κ. Δημήτρης Τζαναβάρας  υπεραπίζονταν επίμονα την προσφορά του Corinthian Palace έχοντας σε ανοικτή ακρόαση τον κ.Κακογιάννη ώστε να γνωρίζει  ποιός  από τους συμβούλους ''αντιστέκονταν''. 'Ημουν μία εξ αυτών και στη συνέχεια δέχτηκα λεκτική επίθεση από τον κ.Κακογιάννη γιατί δεν κάναμε δεκτή την προσφορά του να αναλάβει το χορό της Φιλαρμονικής.Αν είναι δυνατόν να  παρακολουθούνται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με ανοικτή ακρόαση κινητού δημοτικού συμβούλου!!!!!Και όμως είναι.
Αυτή είναι η εικόνα που αποτύπωσαν τα μάτια και τ'αυτιά μου: Εκφοβισμός, ετσιθελισμός,τσαμπουκάς, ατιμωρησία, προστασία.
Αυτά πρέπει να τελειώσουν.
Πρέπει να επανέλθει  το ''ηθικόν'' στο δημόσιο βίο.
Είναι στο χέρι ημών των ελεύθερων πολιτών να ορθώσουμε ανάστημα και τείχος προστασίας  της αξιοπρέπειάς μας.
Ο καιρός έχει γυρίσματα...... και πολύ φοβούμαι πως θα ισχύσει το ρηθέν '' μάχαιραν έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις''

Κι είναι ανάγκη να πάμε μπροστά
να γεμίσουμε όλα τα Κενά
εάν όχι και ν΄αυτοκαταστραφούμε αντλώντας δύναμη από τα περασμένα.
Ένας καιρός θα 'ρθει να κελαηδήσουμε όρθιοι
και στην ομορφιά γενναίοι.
Αργά-γρήγορα
τα πουλιά θα μας εξημερώσουν.
Ίτε παίδες...
Η αληθινή γενναιότητα
πρέπει να βαφτιστεί στο πέλαγος
και να φέρει κάτι απ’ το μελτέμι
στους ογδόους ορόφους των πολυκατοικιών
πρέπει ν’ αφήσει τα πεδία των μαχών
ν’ αναπτυχθεί στον έρωτα και στα βιβλία
να βγει μ’ άλλο ομορφότερο όνομα
κι εκεί να περιμένει
να της ριχτούν και να τη βλαστημήσουν
να τη δέσουν πιστάγκωνα και τη δικάσουν.
Κάθε καιρός κι η Ιερή του Εξέταση


Ο.Ελύτης (Μαρία Νεφέλη)

Χαιρετώ σας


Δεν υπάρχουν σχόλια: