Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ερωτήματα για μια χαμένη πανσέληνo (Συνέχεια)

 
Η πανσέληνος κάνει το σκοτεινό της κύκλο στον ουρανό μας.Κοντεύει να γεμίσει.
Αν και οι φεγγαρόφωτες νύχτες προσφέρονται για ερωτήματα στον εαυτό μας τουλάχιστον, εκεί στην ηρεμία της νύχτας τίποτε μαγικό δεν έχει συμβεί στη κορινθιακή κοινωνία.
Η ζωή έξω συνεχίζεται κανονικά, η ζωή των μεταναστών μέσα στο στρατόπεδο δεν γνωρίζουμε πως συνεχίζεται.Φανταζόμαστε, όμως και αυτό δεν είναι καλό.
Το Σαββατοκύριακο κύλησε με μπάνια, εξόδους και ζέστη.Η Κόρινθος φαίνεται να ξέχασε την αντάρα της περασμένης εβδομάδας, το συλλαλητήριο, τις φωνασκίες και τις αρνήσεις.
Νέα φορτία με ψυχές μπήκαν στο στρατόπεδο χωρίς αντιδράσεις. Κατέφθασαν και  εξ Αθηνών ενισχύσεις για τη φύλαξη των μεταναστών, όπως λέγεται, και σιγά σιγά γεμίζουν τα κτίρια από φρουρούντες και φρουρούμενους.
Μέσα στη νύχτα ίσως ακούγονται φωνές...μέσα στη νύχτα ίσως πνίγονται οι φωνές.Κανείς δεν ξέρει.
Μόνο τη Δευτέρα ένα κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και επιθεώρησε εξ αποστάσεως τους χώρους που φυλάσσονται οι μετανάστες.
Μια ενέργεια που θα μπορούσε να είχε γίνει και από τους δικούς μας θεσμικούς : τον Περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Α' κ. Παπαφωτίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Β' κ.Δέδε, τη Δ/ση Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (τι ωραίος τίτλος!), τους δημοτικούς συμβούλους, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους ίδιους του βουλευτές του Νομού.
 
 
Το ερώτημα
 α) Γνώριζε ο κ.Ταγαράς και η Διαρκής Επιτροπή τι θα γίνει στην Κόρινθο;
απαντήθηκε εν μέρει από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσουκαλά τη Δευτέρα που είπε μεν πως τα μέλη της Επιτροπής δεν γνώριζαν αλλά πρόσθεσε ότι γνώριζε ο κύριος Δένδιας

Το ερώτημα
β)Αν γνώριζε ο κ. Ταγαράς σε ποιούς το διεύρευσε;
Παραμένει προς το παρόν αδιευκρίνιστο διότι ο κ.Ταγαράς αποφεύγει να απαντά σε ερωτήσεις γενικώς.Απλά παρίσταται σε συσκέψεις χωρίς να απαντά.


Το ερώτημα

γ)Αν δεν γνώριζε και αιφνιδιάστηκε γιατί ΔΕΝ υπέβαλε την παρίτησή του μαζί με όλους τους βουλευτές του νομού της ΝΔ αφού έγιναν όλα τόσο γρήγορα και αυθαίρετα από τον κ.Δένδια σε βάρος της Κορίνθου;
Απαντάται πολύ απλά με την εξής φράση: Κάθε καρέκλα είναι γλυκιά και κανείς δεν θέλει να τη χάσει

Το ερώτημα
δ) Πως γνώριζε ο κ.Νανόπουλος;

Το απάντησε ο ίδιος δημοσίως σε ερώτησή μου στο facebook:

Ερώτηση:
'Αρχοντα Βασίλη Ν. τώρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσουκαλάς μας είπε ότι τα μέλη της διαρκούς επιτροπής μάλλον δεν γνώριζαν τι θα γίνει στο στρατόπεδο της Κορίνθου, άρα μάλλον δεν γνώριζε ο κ.Ταγαράς, αλλά γνώριζε ο Υπ. Δένδιας, δεν μας λέτε από που το μάθατε- αν δεν σας το είπε ο κ.Ταγαράς, που δεν θα του το είπε ο κ.Δένδιας; Ευχαριστώ θερμά και αναμένω εναγωνίως.

Απάντηση:

 Μάγια , οι αρχες μου και η δεοντολογία δεν μου επιτρέπουν να κανω γνωστο ποιος μου εμπιστεύτηκε την πληροφορια για το στρατοπεδο ,την ηξεραν πάντως αρκετοί .

Αν την ήξεραν αρκετοί - αναμεσα στους οποίους φαντάζομαι δεν ήταν οι κάτοικοι ατου χωριού Κούτσι ή των Μποζικών, καταλαβαίνετε πως ό,τι παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια καλοστημένη παράσταση. (τα παραπάνω βρίσκονται δημοσιευμένα στο face book)

Το ερώτημα

ε) Είναι δυνατόν να μη γνώριζε η αρμόδια αστυνομική αρχή Κορινθίας αφού είναι κατά νόμον υπεύθυνη για την "υποδοχή" και τη σίτιση των μεταναστών;

Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνουμε, αυτοί γνώριζαν διότι έπρεπε να έχουν οργανώσει τις υπηρεσίες των αστυνομικών τουλάχιστον και πολλά άλλα διαδικαστικά θέματα.
'Ισως  να μην γνώριζαν λεπτομέρειες,

Τα ερωτήματα
στ) Οι τροφοδότες δεν γνώριζαν που θα πήγαιναν τα συσίτια που ετοίμαζαν από την προηγούμενη;
ζ) Οι ετοιμασίες για την "υποδοχή" έγιναν από αόρατο χέρι ή από τους εν στρατοπέδω οπλίτες;

Είναι πολύ απλά.
Ο πρώτος τροφοδότης εκ Τριπόλεως κ.Στεργίου σιτίζει τους οπλίτες και επομένως ήταν η άμεση λύση για την πρώτη ημέρα.
Ο ένας Κορίνθιος τροφοδότης, ο κ. Πιέτρης σιτίζει τους κρατούμενους της αστυνομικής διέυθυνσης άρα έχοντας πρόσβαση στην υπηρεσία του έγινε ανάθεση.
Ο τρίτος τροφοδότης  Κorinthian Palace είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Αστυνομική Διεύθυνση λόγω των εκδηλώσεων που διοργανώνει  για το προσωπικό της συν τις καλές εκ του δημαρχείου συστάσεις.
Οι άλλοι τροφοδότες του νομού απλά δεν υπάρχουν. Δεν τους κάλεσε κανείς να δώσουν έστω και μια προσφορά και όσα ακούγονται είναι παραμυθίες.

Και αφού τα πράγματα άρχισαν να κυλούν κανονικά, η Κόρινθος έκλεισε τον κύκλο της επανάστασης.
Ούτε δηλώσεις ,ούτε οργή.
Τα τάγματα με τις μαύρες μπλούζες  χαμήλωσαν τους τόνους και μάζεψαν τα κοντάρια, οι αυτοδιοικητικοί συζητούν το θέμα σε φιλολογικό επίπεδο και οι οργισμένοι προς στιγμήν κάτοικοι βρίσκονται σε αναμονή.
Μου κάνει εντύπωση που ο κ. Τατούλης δεν εμφανίστηκε ούτε μια φορά - έστειλε όμως επιστολή στον κ.Δένδια- έστω και σαν γιατρός να  πληροφορηθεί κάτω από ποιές συνθήκες υγιεινής κρατούνται αυτοί οι άνθρωποι, αν πάσχουν από κάποιες ασθένειες και χρειάζονται περίθαλψη και πολά άλλα της αρμοδιότητά του και του λειτουργήματός του.Τουναντίον μας έχει συνηθίσει  σε εμφανίσεις γηια πανηγύρια, γιορτές,περιφορές εικόνων και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαφωτίου πανταχού παρών για φωτογραφήσεις  και δημοσιότητα σιωπά.Μόνο κάτι τον είδα να σημειώνει στην ώρα των εντάσεων στο δημαρχείο.
Παράλληλα χάσαμε και τον κ. Μπεγλίτη.
Οι τρεις τελευταίοι πολιτικοί άνδρες  δεν μας έχουν συνηθίσει σε σιωπές.Με κάθε τρόπο μας  υπενθύμιζαν την παρουσία τους ακόμα και όταν δεν χρειάζεται.
Αναλογίζομαι πως είναι παρόντες για τα εύκολα ενώ για τα δύσκολα αποφεύγουν να εκτίθενται όπως  πράττει κάθε πολιτικός που δεν θέλει να χάνει σε δημοτικότητα ή να πάρει θέση που θα του στοιχίσει σε ψήφους στο μέλλον.
 
Το τι θέση παίρνει κανείς είναι το ζητούμενο.Και θέσεις δεν υπάρχουν.
Μοναδική εξαίρεση η σαφής τοποθέτηση της Κίνησης Πολιτών εδώ και ως θέση και ως στάση ζωής.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


 






 
 






 






 














 
 


 









 

 


 
 


 
 


 
 


 
 

 
 


 
 


 
 

 
 


 
 


 
 

 
 


 
 


 
 

 
 


 
 

 
 

 

 
 


 
 
 

 
 

 
 

 
 


 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: