Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ερωτήματα για μια χαμένη πανσέληνο (1)

Η κορινθιακή κοινωνία ζει την αγωνία της, την αγωνία μιας χαμένης πανσελήνου που θα διαταράξει την αρμονία και την ηρεμία του κύκλου της ζωής της.
Από όποια  πλευρά και αν βρίσκεται κανείς, ακόμα και την πιο αδιάφορη, τα τελευταία γεγονότα προκαλούν συζητήσεις και αντιδράσεις επιφανειακές και μη.Το χειρότερο όλων είναι ότι προκαλούν ρωγμές στον ιστό της και δημιουργούν στρατόπεδα αντιπαραθέσεων, δημιουργούν φόβο και εκρήξεις βίας και άκρατου ρατσισμού.
Η συν-κυβέρνηση με μια  de facto απόφαση, αφού αποφάσισε να εφαρμόσει το πρόγραμμα Ξένιος Δίας (!!!!), προσφέρει "φιλοξενία" υπό μορφήν εγκλεισμού σε μετανάστες που ως μπόγιας  συλλέγει από παντού.
Τα διαδικαστικά της φιλοξενίας διέπονται από τους νόμους N.3907/2011 εδώ και N.4033/2011.
Διαβάστε προσεκτικά τι προβλέπει ο νόμος.
Παράλληλα η   Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ΕΔΩ,  στην οποία συμμετέχουν αναλογικά οι βουλευτές όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου,"Επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων α) Εσωτερικών, β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, γ) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δ) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ε) Γενικών Γραμματειών Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και συζητά θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της."
 Σε αυτήν την Επιτροπή συμμετέχει ο βουλευτής του Νομού Κορινθίας κ.Ταγαράς.
Ο νόμος αναφέρει  ότι "Για τις ανάγκες εγκατάστασης των ΚΕ.Π.Υ.(Κέντρα πρώτης υποδοχής) επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τη Στρατιωτική Υπηρεσία και παραχωρούνται κατά χρήση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά παρέκκλιση υφιστάμενων διατάξεων πολεοδομικού σχεδιασμού κάθε επιπέδου.
Εδώ αρχίζουν τα απανωτά λάθη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.
Ενώ έχουν ήδη διαρρεύσει φήμες - από ποιούς άραγε;- ότι το ΚΕΠΥ θα λειτουργήσει στην Κόρινθο, και ο κ.Νανόπουλος καλεί σε επείγουσες συνατήσεις των φορέων ΟΥΔΕΙΣ  διερεύνησε τη νομιμότητα της απόφασης αυτής.
Διότι το 6ο Σύνταγμα Πεζικού ακόμα και την περασμένη εβδομάδα ήταν ενεργό στρατόπεδο και επρόκειτο να υποδεχθεί και άλλους  νεοσύλεκτους το Σεπτέμβριο.
Ο κ. Ταγαράς, ως μέλος της διαρκούς επιτροπής, όφειλε και να γνωρίζει και τι γίνεται στο στρατόπεδο της Κορίνθου και αν η απόφαση του υπουργείου ήταν νόμιμη , κινώντας τις κατάλληλες διαδικασίες και ενημερώνοντας τους ΠΑΝΤΕΣ στο νομό.Δεν το έκανε όμως και θα πρέπει κάποια στιγμή να ομολογήσει πως αυτός δεν γνώριζε  αλλά γνώριζε ο φίλος και κουμπάρος του κ.Νανόπουλος.
Η όποια αυθαίρετη απόφαση πολεμάται με τους νόμους του κράτους. 'Οποιος λοιπόν αποδέχεται μια παράνομη απόφαση, εν προκειμένω, οφείλει να μην τη συγκαλύπτει αλλιώς οφείλει να παραιτηθεί από το αξίωμά του.
Στην Κόρινθο δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά.
Οι βουλευτές του Νομού εμφανίστηκαν στο Επιμελητήριο  σε ένα κομφούζιο ημιθέσεων και απόψεων αρκετά βιαστικοί να παρευρεθούν στην περιφορά  της εικόνας της Ι.Μ Φανερωμένης στο Χιλιομόδι και κανείς δεν κατάλαβε κάτι ουσιαστικό αφού επρόκειτο για εικασίες και επικοινωνιακά παιχνίδια κατά τον δήμαρχο Κορινθίων.
'Ομως δύο μέρες μετά οι εικασίες έγιναν πραγματικότητα και οι πρώτοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο της Κορίνθου.
Επικράτησε πανικός  και αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης από την πλευρά της δημοτικής αρχής τουλάχιστον,που άφησε πολύ χώρο για να δράσει η Χρυσή Αυγή και να κερδίσει τις εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα, μπροστά  στους τρομοκρατημένους και εκφοβισμένους περίοικους.
Ο δήμαρχος Κορινθίων έχει την φαεινή ιδέα να διακόψει την παροχή νερού και την αποκομιδή των σκουπιδιών στο στρατόπεδο με τη σύμφωνη γνώμη ποιών από την αντιπολίτευση;
Την παροχή νερού με πρόσχημα οφειλές την αποκομιδή σκουπιδιών με ποιό πρόσχημα;
Κάλεσε ο δήμαρχος έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τη διακοπή του νερού και την αποκομιδή των σκουπιδιών; 'Οχι, βέβαια.Απλά αποφάσισε μόνος του.Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ποιές παρατάξεις του έδωσαν πράσινο φως έστω και προφορικά.
Διότι στο δημοτικό συμβούλιο που ακολούθησε την Πέμπτη ακόμα δεν είχε λυθεί  το αν θα επανασυνδεθεί το νερό.
Βέβαια το 6ο ΣΠ επανασύνδεσε το νερό μόνο του και ο δήμαρχος, αμετανόητος όπως πάντα παρά τα τόσα λάθη του, επιμένει να μηνύσει το 6ο ΣΠ  για παράνομη επανασύνδεση!!!!

 Το "Ερωτήματα για μια χαμένη πανσέληνο" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ευελπιστώντας να απαντηθούν τα εξής προς το παρόν:
α) Γνώριζε ο κ.Ταγαράς και η Διαρκής Επιτροπή τι θα γίνει στην Κόρινθο;
β)Αν γνώριζε ο κ. Ταγαράς σε ποιούς το διεύρευσε;
γ)Αν δεν γνώριζε και αιφνιδιάστηκε γιατί  ΔΕΝ υπέβαλε την παρίτησή του μαζί με όλους τους βουλευτές του νομού της ΝΔ αφού έγιναν όλα τόσο γρήγορα και αυθαίρετα από τον κ.Δένδια σε βάρος της Κορίνθου;
δ) Πως γνώριζε ο κ.Νανόπουλος;
ε) Είναι δυνατόν να μη γνώριζε η αρμόδια αστυνομική αρχή Κορινθίας αφού είναι κατά νόμον υπεύθυνη για την "υποδοχή" και τη σίτιση των μεταναστών;
στ) Οι τροφοδότες δεν γνώριζαν που θα πήγαιναν τα συσίτια που ετοίμαζαν από την προηγούμενη;
ζ) Οι ετοιμασίες για την "υποδοχή"  έγιναν από αόρατο χέρι ή από τους εν στρατοπέδω οπλίτες;

Και στην περίπτωση που πέπλο σιωπής καλύψει τα πάντα, αγαπητοί εκλεκτοί και εκλεγμένοι του Κορινθιακού ποιμνίου, μη λησμονάτε ότι πολλοί εξ ημών που δεν καταπίνουμε αμάσητο ότι μας σερβίρετε, μάθαμε πλέον να λύνουμε γρίφους. Άλλωστε ο κήπος της μικροπολιτικής είναι πολύ μικρός για να χαθούμε.

 

1 σχόλιο:

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Να προσθέσω στα ερωτήματα:
1) Θα υπάρξει οικονομικό όφελος για το Δήμο ή ιδιώτες από τη λειτουργία του στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών; Το γνωρίζουν οι φορείς; Το γνώριζαν;