Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η σιωπή που δεν είναι χρυσός!

                               To Πρυτανείον εν πεζοδρόμω....Εδώ παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις.

Η δυσωδία του πτώματος του πολιτικού βίου που βγαίνει σήμερα στο προσκήνιο ήταν καλά καλυμμένη με σιωπή. Οι βολεμένοι κρατικοδίαιτοι υποτακτικοί συναινούσαν σείοντας απαλά την κεφαλή. Οι διαπλεκόμενοι αιρετοί κάλυπταν τους διαπλεκόμενους πολιτικούς  που όλοι μαζί συγκαλύπτονταν από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο λαός τράφηκε με τηλεοπτικές σειρές και μπάλα, με ρεάλιτι και Life style.

Και αφού η κρίση χτύπησε τη δική μας πόρτα- αναμενόμενο με τόση διαφθορά αλλά κανείς δεν μιλούσε- ξεχύθηκαν από παντού οι οσμές της σήψης του συστήματος.

Επειδή κανείς δεν μιλούσε…..

Η κρίση φέρνει γκρίνια, στα σπίτια και στη διοίκηση.

Τώρα θυμήθηκαν οι άλλοτε σιωπηλοί πως υπάρχουν οι νόμοι που έβγαλαν από τα ντουλάπια ξαφνικά. Τώρα θυμήθηκαν το «γιατί αυτός και όχι εγώ» ενώ παλαιότερα ΟΛΟΙ λυμαίνονταν το ελληνικό δημόσιο.

Αν ψάξει κανείς επισταμένα σε όλη την επικράτεια θα διαπιστώσει τα δισεκατομμύρια που σπάταλα έφυγαν από τα ταμεία του κράτους και των τοπικών  αυτοδιοικήσεων για να εξυπηρετείται και να ανατροφοδοτείται ο κύκλος των διαπλεκόμενων υποστηρικτών της κάθε μικρής ή μεγάλης εξουσίας.Τουλάχιστον αυτά διαβάζουμε και έτσι μας ενημερώνουν.

Επομένως αυτό που συμβαίνει στην Κορινθία και στην Κόρινθο δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη.

Σε περίοδο κρίσης η εξουσία στηρίζει τα δικά της  παιδιά, κόκκινα, πράσινα, γαλάζια.

Αλλιώς χάνει τα ερείσματα της  στην τοπική κοινωνία αφού οι ευνοούμενοι κάνουν τη σκληρή δουλειά και ενίοτε την αναγκαία προπαγάνδα. «Αν δεν δώσεις δεν παίρνεις ψήφο» ο χρυσός κανόνας.

Γιατί κανείς δεν μιλούσε…… και το κόλπο έπιανε επί σειρά ετών:

Αυτεπιστασίες, απευθείας αναθέσεις, επιχορηγούμενοι θίασοι , επιχορηγήσεις ανύπαρκτων και ασήμαντων σωματείων, προμήθειες, κέτερινγκ, "ειδικές" αδειοδοτήσεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, διορισμοί ειδικών συμβούλων, αυλές τσιμεντωμένες, ασφαλτοστρώσεις και ο κατάλογος είναι μακρύς.Χωρίς εξαίρεση και τα νομικά πρόσωπα τπυ δήμου όπου το χρήμα έρεε άφθονον και άλλαζε χέρια.

Ο κρατικός και αυτοδιοικητικός κορβανάς άδειασε και σαν συνέπεια στέρεψαν και τα ταμεία του πάλε ποτέ «εύρωστου οικονομικά» δήμου Κορινθίων. Εκεί που λίγο πολύ τσιμπολογούσαν πολλοί έπρεπε να εφαρμοστούν κάποιοι περιορισμοί και να προστατευθεί ο στενός φιλικός κύκλος του δημάρχου και της τρόικας του.

Επειδή οι σύμβουλοί του δεν μιλούσαν και ψήφιζαν τα πάντα…..

Απαριθμώ περιπτώσεις:

 Α)Προστασία, εύνοια και ασυλία στην επιχείρηση Korinthian Palace με κάθε τρόπο  και σιωπή για τις οφειλές της προς το δήμο, ενώ οι αναθέσεις συνεχίζονταν …όπως και το απύθμενο θράσος να συρθεί στα δικαστήρια ο Χ. Κασίμης. Η περίφημη δίκη με τις πολλές σκηνοθετημένες αναβολές κατέληξε στη δικαίωση του Χ. Κασίμη και προφανή καταδίκη των πρακτικών του δημαρχείου. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι στον κύκλο των κολλητών του δημάρχου και του κ. Φαρμάκη τουλάχιστον.

Β) Νομότυπη αλλά καθόλου ηθική στήριξη της επιχείρησης του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Γ. Οικονόμου με υπέρογκες δαπάνες σε χαρτικά και αναλώσιμα, μέσω μιας της μονοπρόσωπης ΕΠΕ του ανιψιού του. Ο Δήμαρχος  έχει πάρει επάνω του όλη του διαδικασία κάλυψης του φίλου του, μόνιμη παρέα του στις διασκεδάσεις και τις εξόδους life style.

Γι’ αυτά κανείς δεν μιλά…..

Γ) Προνομιακή μεταχείριση του θιάσου του Π. Καράγιωργα «Βασίλης Ρώτας» με αδρή οικονομική ενίσχυση κατ’ έτος και ανάθεση της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Θεάτρου ενώ υπάρχει το «Θεατρικό Εργαστήρι» του δήμου Κορινθίων  ξεχασμένο από τον δήμαρχο στα υπόγεια του δημοτικού θεάτρου. Ο ιδιώτης επιχορηγείται με μεγαλύτερα ποσά από τον δημοτικό θίασο. Ο λόγος ; Η οικογένεια του δημάρχου συμμετέχει στον θίασο του κ. Καράγιωργα και αυτό αποτελεί ισχυρό κριτήριο για την προνομιακή μεταχείρισή του.

Το αποκορύφωμα είναι η παρασκηνιακή και αυθαίρετη παραχώρηση χώρου στο δημοτικό θέατρο για τον ιδιώτη και ουσιαστικά παραγκωνισμός του δημοτικού θιάσου. Συνάμα απαξιώνεται το νομικό πρόσωπο ΚΕΠΑΠ αρμοδίως υπεύθυνο περί τα πολιτιστικά, που δεν ενημερώθηκε ούτε ως προς το τυπικό μέρος.

Δ)Προνομιακή μεταχείριση του συλλόγου «Τερψιχόρη» για το ίδιο λόγο που ανέφερα παραπάνω. Η εμπλοκή της οικογένειας του δημάρχου.

Αυθαίρετες πράξεις και αποφάσεις του δημάρχου που πρεσβεύει σοσιαλιστής μέχρι θανάτου.

Όμως κανείς δεν μιλά……και ο δήμαρχος συνεχίζει ακάθεκτος να στηρίζει οικονομικά τους φίλους του πάση θυσία.Με τα δικά μας λςεφτά.

Τη  στιγμή που….

·        Η κατάσταση των δημοτικών ενοτήτων και της πόλης της Κορίνθου είναι οικτρή   από πλευράς καθαριότητας, πρασίνου, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κλπ

·        Τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί έχουν υπερβολικές ανάγκες

·        Δεν λειτουργεί το κοινωνικό ιατρείο

·        Δεν λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο

·        Δεν λειτουργεί ο  δημοτικός φωτισμός

·        Δεν έχουμε μια ταμπέλα κατεύθυνσης στις εισόδους της πόλης

·        Δεν έχουμε καμία εμφανή διάβαση πεζών για την ασφάλεια μας.

 

Επειδή κανείς δεν μιλά… η κατάσταση θα διαιωνίζεται και «οι ευνοούμενοι » θα πίνουν στην υγεία ημών των κορόιδων που άθελά μας επιχορηγούμε τον στενό κύκλο των κολλητών του δημάρχου.

Με τα δικά μας λεφτά, τα δημοτικά τέλη.
 
 
'Οσο σιωπούμε, χαίρι δεν θα δούμε....

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: