Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Το δώρο έναντι προεκλογικής εκστρατείας



Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε ομόφωνα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Καποδιστριακού δήμου Κορινθίων και ουχί του Καλλικρατικού,ένα χρήσιμο εργαλείο για την προεκλογική εκστρατεία της πλειοψηφίας.
Μετά από υπερβολική καθυστέρηση 3 χρόνων και πολλαπλά  "πήγαινε- έλα" λόγω λαθών η δημοτική αρχή έφερε ως  "τετελεσμένο γεγονός" το ΓΠΣ.
Χωρίς εισήγηση και χωρίς διαβούλευση για τις πάμπολες αλλάγές που έγιναν και πάντα με τον αόρατο φόβο μη διαρρεύσει το μυστικό.
Τι σημαίνει η ομόφωνη ψήφισή του; ΄Ενα δυνατό χαρτί στα χέρια του Α.Πνευματικού για να ξαναβγεί δήμαρχος διότι το ΓΠΣ οδεύει προς δημοσίευση έχοντας:
α) Τους γνωστούς και συνάμα αόρατους επιχειρηματίες-αγοραστές γης πολύ ικανοποιημένους διότι η ένταξη των αγροτοτεμαχίων τους στο ΓΠΣ, κάποτε ήταν ενδεχόμενο, θα υπερδεκαπλασιάσει την αξία της γης που προνοητικά και σε άμεση συνεργασία με τις δημοτικές αρχές αγόραζαν προ πολλού.
β)Τους κατοίκους των περιοχών με τα πολλά αυθαίρετα υπερ-ευχαριστημένους διότι οι κατοικίες τους θα ενταχθούν και θα μπορέσουν να ηλεκτροδοτηθούν, να έχουν αποχέτευση κλπ.Η ασφαλτόστρωση των δρόμων τους είχε προηγηθεί στις εκλογές του 2010!
γ) Τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που ψήφισαν αβλεπτί αιωνίως αφελείς(;)
δ) το σοβαρότατο αυτό θέμα χωρίς διαβούλευση σε σχέση με τις αλλαγές που έκανε η δημοτική αρχή και χωρίς να του αφιερωθεί μία σύνεδρίαση ΔΣ για περεταίρω διεκυκρινίσεις
ε) σύσωμη την αντιπολίτευση εκτός πυρών  Α.Πνευματικού  και  μη αναλαμβάνουσα το πολιτκό κόστος μιας αρνητικής ψήφου χρησιμοποιώντας τα  παραπάνω επιχειρήματα.
Οι διαδικασία συνοπτική και επιτυχής.
Η αναπτυξιακή πορεία της πόλης πότε έχει σειρά άραγε;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: