Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η άλλη πλευρά: η απάντηση της Ένωσης Κρητών


ΕΝΩΣΙΣ ΚΡΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  Ό ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ
ΑΡΑΤΟΥ 79 - ΚΟΡΙΝΘΟΣ                                                                                              Παρασκευή 04 Οκτωβρίου
ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»
Το ΔΣ της Ένωσης Κρητών Κορινθίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2012, παρόντες ήταν όλα τα μέλη του ΔΣ και αποφάσισαν ομόφωνα την ακόλουθη απάντηση σε μια επώνυμη επιστολή του Κου Αργυρόπουλου Κωνσταντίνου, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2012 στο διαδικτυακό τόπο,http://ypirxelogos.blogspot.com, και συγκεκριμένα να δώσει διευκρινήσεις και απαντήσεις στα τέσσερα ερωτήματα που τίθονται σε αυτή.
1.        Την ευθύνη για την μη εκλογή ελεγκτικής επιτροπής την έχει το ΔΣ της Ένωσης και ο τότε Πρόεδρος της Ένωσης, Κος Αργυρόπουλος, ο οποίος ουδέποτε έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα ούτε την ημέρα των εκλογών το 2011 ενώπιον όλων των μελών της Ένωσης αλλά ούτε και σε όλα τα υπόλοιπα συμβούλια που ακολούθησαν επί
Προεδρίας του, όπως αποδεικνύεται και από τα επίσημα πρακτικά των συμβουλίων.
2.        Ο Κος Αργυρόπουλος επί Προεδρίας του ουδέποτε ζήτησε να γίνεται μηνιαίος απολογισμός, όπως επίσης αποδεικνύεται από τα πρακτικά των συμβουλίων.
Το ΔΣ είχε πάρει απόφαση να γίνει οικονομικός απολογισμός με το κλείσιμο ενός έτους του συμβουλίου, όπως ορίζει το καταστατικό της Ένωσης.
Συνοψίζοντας, είναι περίεργο που θέτει μετά από ένα έτος αυτά τα ερωτήματα ο Κος Αργυρόπουλος διότι το διάστημα που ήταν Πρόεδρος ουδέποτε έθεσε κανένα από όλα τα παραπάνω ζητήματα.
3.    Είναι  πραγματικά  απορίας  άξιον  για  ποιο  λόγο  ενοχλείται   τώρα  ο   Κος Αργυρόπουλος που καταθέτει η Ένωση τα χρήματα της στην ΡroBank. Ο λόγος είναι ότι την απόφαση αυτή την είχε πάρει ο ίδιος ως Πρόεδρος (!!!!!) μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ   και βάζοντας τις υπογραφές τους στο Πρακτικό με αριθμό 142 και με την αιτιολογία   ότι  θα  εξυπηρετείται   καλύτερα   και   χωρίς   ταλαιπωρία   το  ΔΣ   με  την συγκεκριμένη τράπεζα διότι έχει πολύ λιγότερους πελάτες από τις μεγάλες τράπεζες που περιγράφει το καταστατικό του συλλόγου!!!
Επιπλέον τα χρήματα των χορευτικών δεν έχουν κατατεθεί ποτέ στην τράπεζα διότι όχι μόνο δεν περισσεύουν αλλά δεν επαρκούν καν για το ενοίκιο, το ρεύμα, τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα αλλά και τις απαραίτητες επενδύσεις για τον εξοπλισμό των καινούριων γραφείων που εγκαταστάθηκε η Ένωση το 2011, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο κος Αργυρόπουλος όταν ήταν Πρόεδρος, ο νυν Πρόεδρος της Ένωσης αλλά και κάποια μέλη του ΔΣ να έχουν βάλει λεφτά από την τσέπη τους για να καλυφτούν τα μηνιαία έξοδα του συλλόγου!!!
Τα χρήματα από τήν δωρεά της ΜΟΤΟR OIL. υπάρχουν στο λογαριασμό τής Ένωσης στην παραπάνω τράπεζα. Το επίσημο αποδεικτικό της Τράπεζας με την κίνηση του λογαριασμού της Ένωσης το έχει το ΔΣ και μπορεί ελεύθερα όποιος επιθυμεί να έρθει να το δει. Τα χρήματα αυτά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ και επιδίωξη της Ένωσης είναι να προσπαθήσει να τα αυξήσει για να μπορέσει μελοντικά να αγοράσει τις δοξασμένες φορεσιές της Κρήτης για να τις χρησιμοποιούν όλα τα μέλη της Ένωσης σε εκδηλώσεις, παρελάσεις και όπου αλλού χρειάζεται να προβάλλονται τα πλούσια ήθη και έθιμα της Κρήτης.
4.    Η Ένωση Κρήτών προμηθεύεται προϊόντα πάντα με τιμολόγια και  αποδείξεις.Αποδείξεις δεν υπάρχουν μόνο σε προϊόντα που έχουν έρθει στα γραφεία μας από δωρεές Κρητών του νομού μας αλλά και από Κρήτες των νομών της Κρήτης που τόσο πολύ μας έχουν στηρίξει στην προσπάθεια μας.


5. Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο κος Αργυρόπουλος απομακρύνθηκε από μέλος της Ένωσης Κρητών Κορινθίας μετά από αρκετά πειθαρχικά παραμπτώματα στα οποία υπέπεσε επί Προεδρίας του και που το καταστατικό της Ένωσης προβλέπει συγκεκριμένα την απομάκρυνση του από μέλος για ένα έτος. Δύο από αυτά είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και στα οποία θα κληθεί να απολογηθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Ένωσης ενώπιον όλων των μελών της.

Με την ευκαιρία της επιστολής αυτής θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια, για μια ακόμη φορά, όλους τους ανώνυμους και επώνυμους Κρήτες και Κορίνθιους της πόλης μας και όχι μόνο, που τόσο πολύ μας έχουν στηρίξει στην δύσκολη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρσι να αναγεννήσουμε την ιστορική Ένωση Κρητών Κορινθίας «ο Ψηλορείτης», η οποία είχε μείνει ανενεργή για 5 ολόκληρα χρόνια.

Στόχος της Ένωσης Κρητών Κορινθίας «ο Ψηλορείτης», είναι να αναδείξει την τεράστια πολιτιστική, ιστορική και παραδοσιακή κληρονομιά της Κρήτης, να ενισχύσει τους δεσμούς και την επικοινωνία των Κρητών που ζουν σήμερα στην όμορφη Κόρινθο, να φέρει κοντά της κόσμο ττου δεν κατάγεται από την Κρήτη και θέλει να γνωρίσει από κοντά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα της πολιτιστικής της ταυτότητας και αναδεικνύουν την ξεχωριστή κληρονομιά, τα πλούσια ήθη και έθιμα και τις παραδόσεις της και όχι να έρχεται σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που μόνο κακό θέλουν να κάνουν στην Ένωση εξυπηρετώντας προσωπικά τους συμφέροντα.

Με εκτίμηση, Το Δ.Σ.
 
 



Προσωπικό σχόλιο
 
 
Ευχαριστώ το ΔΣ της Ένωσης για την απάντηση την οποία οφείλω να δημοσιεύσω προς χάριν της ίσης μεταχείρισης και να ευχηθώ την καλύτερη λύση για το σύλλογο.
Θα ήθελα όμως να σημειώσω πως τα Πειθαρχικά Παραπτώματα είναι αρμοδιότητα του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κάθε Σωματείου, που κατά την κρίση του επιβάλει, προφορική ή γραπτή επίπληξη, ποινή διαγραφής, απαγόρευση παρουσίας στα εντευκτήρια κλπ που ως απόφαση πρέπει να κοινοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο και να καταγραφεί στα πρακτικά.
Στο δικό σας σωματείο υπάρχει  Πειθαρχικό Συμβούλιο και Εξελεκτική Επιτροπή για τα οικονομικά ζητήματα; Αν δεν έχουν εκλεγεί από τα μέλη σας, οι προηγούμενες εκλογές είναι μάλλον άκυρες και θα πρέπει να εκλέξετε νέο Δ.Σ, ΕΠ, Π.Σ συγκαλώντας Γ.Σ.Αποδίδετε στον πρώην πρόεδρο την ευθύνη για αβλεψίες ή /και λανθασμένες κινήσεις αλλά θα πρέπει και το Δ.Σ να λάβει μέρος της ευθύνης αφού συναινούσε, με τη σιωπή του, με τις επιλογές του προέδρου χωρίς αντίρρηση.(αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, επιτρέψτε μου την επιφύλαξη).
Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω πως τα λεπτά ζητήματα των συλλόγων λύνονται μόνο με τη ρητή τήρηση του Καταστατικού τους,τη νομοθεσία και καθαρά οικονομικά.Υπάρχει τρόπος και γιαυτό.
Οι παραπάνω παρατηρήσεις μου προέρχονται από τη μακρόχρονη πείρα μου περί τα σωματειακά και τη γνώση της νομοθεσίας που διέπει τα σωματεία.
ΜΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια: