Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο τσαμπουκάς χτυπάει πάντα πολλές φορές

Λατρεμένη μου Corinthe πόσα σκιρτήματα επιβατών δεν καλωσόρισες;
 
Τις τελευταίες  μέρες τα φαραωνικά σχέδια του δημάρχου Κορινθίων που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους άρχισαν να υλοποιούνται.
΄Αρχισαν με το γκρέμισμα της μάντρας του σιδηροδρομικού σταθμού, με το οποίο δεν διαφωνώ, με σκοπό να προχωρήσουν στην ισοπέδωση οποιουδήποτε στοιχείου θυμίζει την οικονομική και κοινωνική ιστορία της πόλης.
Μετά τις προ δεκαημέρου καταγγελίες των Φίλων του Τρένου στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημέιων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδος  η προτιθέμενη από τη δημοτική αρχή κατεδάφιση ΟΛΩΝ των κτισμάτων του σταθμού, πλην του κεντρικού, ανεστάλη  μετά από σήμα που εξώσωσε η Υπηρεσία και όφειλε να εκτελέσει  η Ελληνική Αστυνομία.Στη συνέχεια εμείς οι πολίτες υπογράψαμε κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ εξηγώντας του λόγους που θα πρέπει να φροντιστεί το μνημείο- διότι περί μνημείου πρόκειται- μέχρι την οριστική κήρυξή του ως διατηρητέο και παράλληλα να διασωθεί η σιδηροδρομική γραμμή της Κορινθίας από τη λυσσαλέα επιδρομή  των εκσυγχρονιστών της πεντάρας.
Είναι προφανές πως κάθε δημοκρατικός πολίτης θα περίμενενε γίνει έστω μια συζήτηση και ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του, πριν γκρεμίσουν, να δείξουν τα σχέδια του έργου που πρόκειται να κάνουν στη θέση των κτισμάτων που με τόση μανία θέλουν να γκρεμίσουν.
Δεν έγινε τίποτε από αυτά και αμφιβάλλω εάν ο ανιστόρητος - και συνεπώς επικίνδυνος- δήμαρχός  Κορινθίων μπήκε στον κόπο να διαβάσει το κείμενο.
Και αν το διάβασε σίγουρα και εσκεμμένα το ξέχασε.
Χτες το μεσημέρι η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων έστειλε και δεύτερο έγγραφο προς τους αποδέκτες που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω πατώντας πάνω στην εικόνα.
Το έγγραφο παρελήθφη από όλους τους αποδέκτες.Και σαν απάντηση σε αυτό με τρεις τόνους τσαμπουκά ο δήμαρχος με άτυπο υπεύθυνο τον αντίδήμαρχο Φαρμάκη- ο αντιδήμαρχος Ντιγκιρλάκης αποφεύγει τις κακοτοπιές- ισοπέδωσαν σήμερα και μετά την παραλαβή του εγγράφου , παράνομα τα πάντα. Δεν έμεινε απολύτως τίποτα όρθιο.
Ιδού το αποτέλεσμα:


                                                   Το μηχανοστάσιο
                      Τα υπόλοιπα κτίσματα
                                 .........  και άφησαν όρθια την τραγουδιάρα Γωγώ Ρωμαίου.

Δούλεψαν υπόγεια  για τρεις μέρες πίσω από τη μάντρα που επίσης έριξαν μετά.
Δούλεψαν μέχρι που νύχτωσε...

Σήμερα το πρωί όμως για να μη δώσουν στόχο η Υπηρεσία Πρασίνου περιποιόταν τους φοίνικες στην αντίθετη μεριά των κατεδαφίσεων.
.....   για να τους στολίσει με λαμπιόνια στη συνέχεια και να έχουμε το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα τύπου Φλόριντα των ΗΠΑ
 
                     Η ύπουλες νυχτερινές εκκαθαρίσεις είναι προσφιλείς στο δήμαρχο και τους στενούς του συνεργάτες.Ενάντια στους νόμους,αφηφώντας έγγραφα, εντολές και πάνω απ' όλα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την τοπική πολιτιστική κληρονομιά μας.
Με τον ίδιο τρόπο επιχειρείται η κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς, με τον ίδιο τρόπο θέλησαν να βγάλουν από τη μέση τα Περιβολάκια, με τον ίδιο τρόπο μπαζώθηκε η περιοχή του Αγίου Νικολάου.Με ψέμματα και χωρίς καμμία επίσημη άδεια.
                    Σε αυτό το κράτος της ατιμωρησίας οι "τσαμπουκάδες" δήμαρχοι δρουν ανενόχλητοι.
Σε αυτή την κοινωνία που τους γαλουχεί και τους χειροκροτεί αδιάφορη αυτοί αποτελούν πρότυπο.
Να τους χαίρεστε λοιπόν , τους ανιστόρητους επικίνδυνους  υπαλληλίσκους,τσαμπουκάδες αυτοδιοικητικούς που κάνουν σχέδια για σας, χωρίς εσάς.
Εσείς τους ψηφίζετε.
Εμείς τους πολεμάμε και ίσως κάποτε να δικαιωθούμε.
Ωραίο  το Χριστουγεννιάτικο δώρο τους στην πόλη μας!!!! Δοξάστε τους.
Δοξάστε πόσο μικρόνοες είναι που δεν αντιμετώπισαν ως ενδεχόμενο τη δημιουργία ενός μουσείου του ΗΣΑΠ ή την ενοποίηση της περιοχής του σταθμού με τον αρχαίο Δίολκο και το Εξαμίλιο τείχος.
Τόσο επικίνδυνοι είναι...
Ακροκόρινθε και αρχαίο λιμάνι Λεχαίου περιμένετε, έρχονται ολοταχώς! Εδώ δεν έχει τι άλλο να γκρεμίσουν....
Η σειρά σας τώρα!!!

Υ.Γ Στο διάβα μου βρέθηκε απόψε θεόπεμπτα  ο αντιδήμαρχος Χασικίδης τον οποίο "εστόλισα' κανονικά περί του συμβάντος των κατεδαφίσεων και αισθάνθηκα - μέσα στο θυμό μου- μεγάλη ικανοποίηση θωρώντας την αμηχανία του.Ελπίζω να μπορέσετε να κάνετε και εσείς το ίδιο όταν τους συναντάτε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: