Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Κορώνες και πυροτεχνήματα

Η ανταλλαγή  πυρών μεταξύ του Περιφερειάρχη κ.Τατούλη και του Σύριζα δεν έχει τέλος.
Μετά από δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής που εμφανίζει τον κ.Τατούλη να αναθέτει έργα της Περιφέρειας σε επιχειρήσεις της οικογενειάς του.
 
 
Αυτό εξόργισε τον κ.Τατούλη που απάντησε- βεβιασμένα κατά την άποψή μου- ως εξής εμπλέκοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ:
_____________________________________________________________________________________
 
Όσοι συντόνισαν τη σημερινή ανοίκεια, γεμάτη ψέματα επίθεση ενάντια σε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μου θα με βρουν σκληρά απέναντι τους.

Είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν γίνονται "αναθέσεις έργων". Αντίθετα, επιλέγονται πάντοτε μακρές διαδικασίες προκειμένου να τηρείται η αυστηρότερη νομιμότητα και η μέγιστη διαφάνεια. Οι "απόλυτα διαφανείς διαδικασίες" που ακολουθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίζονται και στο κατάπτυστο δημοσίευμα, γεγονός το οποίο στοιχειοθετεί και τον δόλο εκείνων που βρίσκονται πίσω από το προσωπικό αυτό χτύπημα εναντίον μου.


Είναι γνωστά τα στημένα παιχνίδια σε αυτήν την χώρα. Το δημοσίευμα προαναγγέλθηκε, πολλές ώρες πριν την κυκλοφορία της εφημερίδας από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο τρόπο, πριν από μερικούς μήνες, είχαν προαναγγελθεί τα βίαια επεισόδια που έζησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση για δημιουργία μονάδας βίο αερίου στην Τρίπολη, τα οποία είχαν και θύματα. Και στις δυο περιπτώσεις η προαναγγελία συνοδεύτηκε με την ίδια αυτό-ικανοποίηση του συμμορίτη πριν το πλιάτσικο. Έγινε δε, από τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Τσιπρας δομεί σε θεμέλια λάσπης το πολιτικό του μέλλον. Με την ιδιότητα του ιδεολογικού καθοδηγητή, οδηγεί τους οπαδούς του στις επικίνδυνες ατραπούς μιας δήθεν δίκαιης οργής που μπορεί να μετουσιωθεί σε δίκαιη βία και βάζει μπαρούτι στα θεμέλια του κράτους δικαίου.

Η "τρομοκρατία" του κ. Τσίπρα είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ. Στην Πελοπόννησο έχουμε συγκροτήσει ένα δυναμικό και πλειοψηφικό μέτωπο απέναντι στο συμμοριτοπόλεμο που έχει εκκινήσει.

H οποία εκδοτική του συμμαχία με γνωστούς βαλιτσοφόρους και κομιστές, τον καθιστά κομμάτι ενός σάπιου συστήματος που δήθεν θέλει να αφανίσει.
*Πέτρος Τατούλης

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
__________________________________________________________________________________-
Επί της ουσίας όμως ο κ.Τατούλης δεν απάντησε αν κάποιοι από τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων που αναφέρει το δημοσίευμα κατακυρώθηκαν στις εταιρείες  ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ,ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε –ΒΙ.ΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, και Β.Τατούλης και ΣΙΑ ΟΕ.Ούτε διέψευσε.
Στην συνέχεια υπήρξε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πελοποννήσου που μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Και αφού ανταλλαγή πυρών καλά κρατεί βγαίνει και Δελτίο τύπου εκ μέρους της Περιφέρειας με τις υπογραφές όλων των αντι-Περιφερειαρχών  υπό τύπο στήριξης στον Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης με την οποία εξελέγησαν.Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου βρίσκεται εδώ. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη αν οι αντιπεριφερειάρχες έσπευσαν υπό την πίεση των γεγονότων να προσυπογράψουν.Θεωρώ πως στην πολιτική οι κρίσεις αντιμετωπίζονται με αποδεικτικά στοιχεία.Και δεν καταννοώ τον τίτλο του δελτίου τύπουπου ορίζει ως "συκοφαντία" το δημοσίευμα της εφημερίδας που έχει χαρακτήρα  ενημερωτικό.Η δε εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι παιδαριώδης, κατά την άποψή μου.
Επί της ουσίας όμως η χρήση του συστήματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποκαλύπτει πως όντως υπάρχουν κατακυρώσεις διαγωνισμών έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις εταιρείες του αδελφού του κ.Τατούλη ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ, ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε. και ενδεχομένως Β. Τατούλης και ΣΙΑ ΟΕ.Στις αναρτήσεις του ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο κ. Βασίλης Τατούλης αναφέρεται ως εκπρόσωπος της εταιρείας. Δείτε ΑΔΑ: Β428ΩΚ9-ΠΞΑ του δήμου Μονεμβασιάς πατώντας Λήψη Αρχείου.
Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς του ελλαδικού χώρου δημιουργώντας κοινοπραξίες με άλλες  κατασκευαστικές εταιρείες και έχει κερδίσει πολλούς διαγωνισμούς ανάθεσης έργων όπως την ανέγερση του Διοικητηρίου Λευκάδας προϋπ/σμού 9.300.000,00€,το δίκτυο αποχέτευσης δήμου Παξών 5.071.496,00 €, τη βελτίωση του οδικού δικτύου Γυθείου- Αρεόπολης-Γερολιμένα 10.970.976,01 € εδώ
Η διέυθυνση της εταιρείας είναι
«ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ανώνυμος Τεχνική Εταιρία Κατασκευών και Μελετών
Βιομηχανική Τουριστική Εμπορική» Δαρείωνος 14,22100-ΤΡΙΠΟΛΗ  kastat@otenet.gr  FAX:2710-231804Τηλ: 2710/22.38.80 και αν τηλεφωνήσετε και ζητησετε τον κ. Βασίλειο Τατούλη θα σας δοθούν οι κατάλληλες πληροφορίες.Η εταιρεία πριν από λίγο εξέδωσε δελτίο τύπου που ήρθε και σε μένα -προφανώς μέσα από τον κατάλογο αποδεκτών της περιφέρειας- πως αλλιώς;- που έχει ως εξής:
  __________________________________________________________________________________
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΚΑΣΤΑΤ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ  ΑΤΕ, ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ και ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ
 
Είμαστε υποχρεωμένοι προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας ν’ αναφερθούμε στα δημοσιεύματα μερίδας του τύπου, που αφορούν στις τρεις εταιρείες του ομίλου και περιέχουν πληθώρα ανακριβών και ψευδών στοιχείων.
Αν και τα δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν ότι οι εταιρείες του ομίλου αναλαμβάνουν τα έργα με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, έντεχνα περιέχουν ψευδή στοιχεία προκειμένου να υπηρετήσουν τους δικούς τους στόχους και να βλάψουν τις εταιρείες.
Σχετικά με τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και προς αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε ότι:
Η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, μια από τις ισχυρότερες τεχνικές εταιρείες με έδρα την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συσσωρευμένη εμπειρία 30ετίας και πλέον, κατασκευάζει τεχνικά έργα στην Ελλάδα (Πελοπόννησο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Άρτα) και στο εξωτερικό, τα οποία έχει ολοκληρώσει επιτυχώς.
Η ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ και η ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ ουδέποτε ανέλαβαν την εκτέλεση έργων με απ’ ευθείας ανάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όλα τα έργα τα ανέλαβαν κατόπιν διαγωνιστικών διαδικασιών, στις οποίες συμμετείχε κάθε εταιρεία που είχε δικαίωμα και ενδιαφέρον.
Είναι ψευδές ότι η ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ ιδρύθηκε την τελευταία 2ετία και είναι κατασκευαστική εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει δημόσια έργα. Το αληθές είναι ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008, το επενδυτικό της πρόγραμμα εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο στις 23.12.2008 και υλοποιήθηκε άμεσα και η εταιρεία λειτούργησε το 2009 ως εμπορική εταιρεία παραγωγής, διάθεσης και διάστρωσης ασφαλτομιγμάτων.
Είναι ψευδές ότι το έτος 2011 και το έτος 2012 η εταιρεία ανέλαβε έργα ασφαλτόστρωσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με αναθέσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το αληθές είναι ότι παρήγαγε εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ασφαλτομιγμάτων για λογαριασμό ιδιωτών και σύνηψε δύο συμβάσεις προμήθειας συνολικά 830 τόνων ασφαλτομίγματος με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προσφέροντας την οικονομικότερη προσφορά.
Είναι ψευδές ότι τα παιδιά του κ. Περιφερειάρχη είναι ιδιοκτήτες και μέτοχοι των τριών εταιρειών μου. Το αληθές είναι ότι εργάζονται στις εταιρείες του ομίλου, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, και συμμετέχουν στη διοίκησή τους από το 2008.
Οι εταιρείες θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται και να επενδύουν στον τόπο τους προσφέροντας εργασία και υπηρεσίες.
Από τη Διοίκηση
 ΥΓ (Αυτό το ΜΟΥ ποιός το γράφει άραγε; Η διοίκηση;) ΄Βιασύνες
_________________________________________________________________________________
Συμπερασματικά: στην εταιρεία κατακυρώνονται διαγωνισμοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προφανώς με νόμιμο τρόπο διότι υπάρχει και η διαδικασία των ενστάσεων από τις υπόλοιπες εταιρείες.
Αν το νόμιμο είναι και ηθικό είναι μια μακρά συζήτηση που έχω αναδείξει με τις αναθέσεις προμηθειών στο δημοτικό σύμβουλο κ. Γ. Οκονόμου από τη δημοτική αρχή.
Δεν καταννοώ λοιπόν, ούτε την οργή του κ. Τατούλη, ούτε τη στηλίτευση των "συκοφαντών" από τους Αντιπεριφερειάρχες.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που η εταιρεία δεν κέρδισε διαγωνισμούς όπως στο διαγωνισμό «Συντήρηση-βελτίωση ΕΠ.Ο. Κιάτο-Σούλι-Καρτέρι» π/υ: 3.000.000,00€ Π.Ε. Κορινθίας  ΑΔΑ: Β4Σ77Λ1-ΥΙΟ
Η πολιτική χρειάζεται πάνω απ'όλα ειλικρίνεια και διαφάνεια.Οι  εκατέρωθεν ανταλλαγές πυρών, οι αντεγκλήσεις και οι κορώνες ευθιξίας ουδέποτε ωφέλησαν.
Οι διοικούντες αιρετοί γνωρίζουν και το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Καλό είναι να αφήνουν και τους πολίτες να γνωρίζουν πως έχουν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.Το ζητούμενο για εμάς είναι και έργα να γίνονται και να γίνονται σωστά μέσα από διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.Επίσης πιστεύω πως ο κ.Τατούλης δεν χρειάζεται τη στήριξη των αντιπεριφερειαρχών του.Τα καταφέρνει μια χαρά μόνος του με τις αρμοδιότητες που έχει συγκεντρώσει.Οι αντιπεριφερειάρχες δεν το γνωρίζουν;
Βλέπετε εμείς δεν λειτουργούμε υπό πίεση και έχουμε άλλη ματιά....
Οι κορώνες και τα πυροτεχνήματα κάνουν θόρυβο και παράγουν λάμψη ΜΟΝΟ.Δυστυχώς
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: