Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Το νόμιμο του Αλέκου Πνευματικού


«Η απόφαση για την κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς Κορίνθου έχει την νομιμοποίηση των εκλογών του 2010 αφού ήταν στο πρόγραμμα της δημοτικής πλειοψηφίας της Πορείας Ευθύνης», δήλωσε, κάπως έτσι, στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας ο δήμαρχος μας, Αλέκος Πνευματικός.

Είναι φύσει και θέσει αδύνατο να μη κάνω τον γνωστό συνειρμό με το ερώτημα του Γιώργου Βουλγαράκη για το "νόμιμο και το ηθικό".

Ναι, δήμαρχε Αλέκο, σίγουρα η κατεδάφιση  της δημοτικής Αγοράς ήταν στο πρόγραμμα σου. Λίγο συγκαλυμμένη , όχι στην πρώτη γραμμή –εκλογές γαρ- αλλά ήταν.

Ναι ,Αλέκο, σίγουρα τις εκλογές τις κέρδισες με αυτό το πρόγραμμα και το σλόγκαν « ο δήμαρχος των έργων» (sic)(!)που δεν σημαίνει απαραίτητα «τα κάνω όλα ίσωμα».

Ναι, Αλέκο, στο παρά πέντε γλύτωσαν τα Περιβολάκια για τα οποία δεν ξαναμίλησες, παρόλο που με το ίδιο σθένος ήθελες να κάνεις εκεί την μεγάλη επένδυση "υπόγειο γκαράζ".

Ναι, Αλέκο, τα αγάλματα, οι γλιστεροί και λειψοί πεζόδρομοι με τα αστεία σταμπωτά -σαν τα σεμεδάκια της γιαγιάς μας- και οι δρόμοι με τα πλαστικά κολωνάκια στην μέση, εντυπωσίασαν πολλούς από τους συνδημότες  μας.

Ναι, Αλέκο, η βιτρίνα αυτή έπιασε στους κομματικούς σου Παπούα εν είδει φυλαχτού με καθρεφτάκι και (δυστυχώς) επανεκλέχθηκες για να αποτελειώσεις την πόλη.

Όμως, Αλέκο, επανεκλέχθηκες  δήμαρχος όλων των Κορινθίων και όχι μόνο των δικών σου Κορινθίων. Και όλοι οι Κορίνθιοι σίγουρα, Αλέκο, δεν βλέπουν το γκρέμισμα της δημοτικής Αγοράς με το ίδιο μάτι που το βλέπεις εσύ.

Και δεν νομιμοποιείσαι ηθικά να αγνοείς την αντίθετη τους άποψη, ως δημοκράτης- σοσιαλιστής (;) δήμαρχος. (Το ηθικά μπορώ να στο εξηγήσω, αν σου είναι άγνωστη λέξη)

Δεν νομιμοποιείσαι ηθικά, επιδεικτικά να επιβάλεις την προσωπική σου άποψη με ανόητες αιτιολογίες παροπλισμένης πολιτικής πρακτικής αντί της αναγκαίας διαβούλευσης και συναπόφασης με τους συμπολίτες σου για το καλύτερο.

Τότε μόνο το αποτέλεσμα θα ήταν σεβαστό απ’ όλους μας.

Δεν νομιμοποιείσαι ηθικά να αγνοείς επιλεκτικά αυτό το κομμάτι της ιστορίας της πόλης, τον τρόπο που χτίστηκε η δημοτική Αγορά, το ρόλο που έπαιξε στις γενιές των παππούδων και των πατεράδων μας όλα αυτά τα χρόνια και να αποφασίζεις την μπουλντόζα.

Μπουλντόζα στην καρδιά της πεζοδρόμησης που ο ίδιος έφτιαξες, μην το ξεχνάς.

Στη θέση της θα βάλεις το πιο άχαρο, ψυχρό  και βλάχο-μεγαλεπήβολο  κτίριο που έχω δει. Μια κιτσαρία χωρίς καν έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
Θα μου πεις, οι Παπούα σου δεν  ξέρουν από αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, τι να τον κάνεις….

Βλέπεις Αλέκο, διαφέρει και η αισθητική και η κουλτούρα μας.

Οι λίγοι ή πολλοί «εμείς» είμαστε τουλάχιστον Κορίνθιοι από τους προ-παππούδες μας και έχουμε ζήσει την πόλη μας στις ομορφιές της.Μια από αυτές ήταν και η αγορά της.

Απλά, Αλέκο, δεν νομιμοποιείσαι ηθικά, και αυτό είναι κάτι που ναι μεν δεν έχει δικονομική ποινή, έχει όμως μια … άλλου είδους ιστορική δικαιοσύνη. Και αυτή είναι μπροστά!
 
 
 
ΥΓ Συγνώμη για τον ενικό,ίσως να είναι καλύτερα έτσι μήπως καταλάβεις

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: