Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ψωνίζει και θερίζει η κυρία Φαρμάκη





                     Κόρινθος, ποδηλατόδρομος οδού Γεωργίου Παπανδρέου Σάββατο 30 Μαρτίου 2013
                     και περί ώραν 13:20

      Το Σεπτέμβριο του 2011 είχα κάνει μια ανάρτηση με τίτλο Κυρία Φαρμάκη, έχετε γράμμα στηλιτεύοντας την αγενή και προκλητική συμπεριφορά της έναντι πολιτών.Τότε η κυρία Φαρμάκη ήταν βουλευτής και με την ιδιότητά της αυτή ίσως πίστευε ότι θα έπρεπε να υποκλινόμεθα στην μεγαλειότητά της και ανοίγουμε δρόμο στο πέρασμά της.
Σήμερα η κυρία Φαρμάκη δεν είναι πλέον βουλευτής του νομού.Όμως η συμπεριφορά της δεν άλλαξε με βάση το σημερινό περιστατικό τη μαρτυρία του οποίου καταθέτω στην κρίση σας.

Γύρω στις 13:20 οδηγώντας το ποδήλατό μου κινούμαι πάνω στον ποδηλατόδρομο της οδού Παπανδρέου κάνοντας σλάλομ ανάμεσα σε διάφορα εμπόδια από το ύψος της οδού Κροκιδά μέχρι και την οδό Κολοκοτρώνη. (Αυτοκίνητα, εμπορεύματα μικροπωλητών, μηχανάκια,πεζοί).Σκέφτομαι πως οι ποδηλατόδρομοι τελικά είναι εντελώς απαξιωμένοι.Μετά την οδό Κολοκοτρώνη βλέπω πως ο ποδηλατόδρομος είναι ελεύθερος.Δεν πρόλαβα όμως να χωνέψω τη σκέψη μου.
'Ενα μαύρο αυτοκίνητο πετάγεται μπροστά μου ξαφνικά και φράζει το δρόμο.Φρενάρω  για να μην πέσω επάνω στο όχημα.Τη στιγμή που προσπαθώ να προσπεράσω το νέο εμπόδιο από αριστερά, βγαίνει από το όχημα η κυρία Φαρμάκη!Ούτε που με πρόσεξε, ούτε που με κοίταξε.Ήταν απασχολημένη να μοιράζει χαιρετούρες στο πεζοδόμιο.Ίσως να χαιρετούσε και τον απέναντι πλάτανο.Αγέρωχη μπαίνει στο παρακείμενο οπωροπωλείο για να ψωνίσει τα ζαρζαβατικά της.
Και ενώ είχε άπλετο χώρο να παρκάρει είτε λίγο πιο πίσω είτε εμπρός από το κατάστημα αφού το ήθελε,  κάτι από την Πυργιώτικη καταγωγή της της είπε "Έλα μεγάλη, όλα δικά σου είναι κούκλα μου, πάρκαρε όπου βρεις, οι ιθαγενείς δεν ξέρουν από Κ.Ο.Κ"
 
Εννοείται πως  αναζήτησα το πειστήριον της φωτογράφησης.Το βλέπετε καθαρά στις δύο φωτογραφίες μου.Με τουλάχιστον 2 θέσεις στάθμευσης κενές, η κυρία προτίμησε τον ποδηλατόδρομο.Αυτόν για τον οποίο τόσο επαίρεται η δημοτική μας αρχή και  ο σύζυγος της αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Φαρμάκης.
 
Σημειωτέον ότι το γραφείο της κυρίας αυτής βρίσκεται μόλις δύο τετράγωνα πιό κάτω και θα μπορούσε να περπατήσει.
Το "φαινόμενο Κατερίνα" την αποκαλούσε κάποτε ο κ..Λάμπρου στην εφημερίδα του.
Πράγματι, φαινόμενο ξιπασιάς και πρόκλησης.
Οι Κορίνθιοι πολίτες την έστειλαν στο ελληνικό κοινοβούλιο για να νομοθετήσει και να ορίσει το μέλλον της χώρας.Για να βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής κοινωνίας. "Πρώτα ο πολίτης" ήταν το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ.
Τα διάφορα καθημερινά γεγονότα αποδεικνύουν πως η κ.Φαρμάκη είναι ανίκανη να σεβαστεί τα αυτονόητα.Να σεβαστεί τους πολίτες και τον απλό κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Εύχομαι και ελπίζω  οι Κορίνθιοι  να μην επαναλάβουν το ίδιο λάθος, στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.
Εύχομαι  επίσης να μην "τριτώσει" η προκλητική της συμπεριφορά παρουσία μου.Για το δικό της καλό.
 
 
 
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: