Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Αναδημοσίευση μιας απάντησης....... μετά σχολιασμού

 


 
                                 Σούπερ Εορταστική Εμφάνιση Θιάσου στο Κατάι εν έτει 2009(;)
                    Θα μπορούσε να τιτλοφορείται   "Χριστούγεννα με τον Άγγελο και το Νίκο"
ή "Πριγκηπέσσα μου, σ'αγαπώ γιατί είσαι ωραία"
 
                               Συνειρμοί ελεύθεροι....... οι φωτογραφίες δεν είναι "πειραγμένες"
 
Η προηγούμενη ανάρτησή μου είχε σκοπό να δει με χιούμορ τη σοβαρή πλευρά της τοπικής δημοσιογραφίας που, κατά την άποψή μου, ευθύνεται για πολλά  δεινά  και για τη μακροημέρευση του σαθρού έως σάπιου τοπικού πολιτικού μας συστήματος.Ενδεχόμενα στεναχωρήθηκαν αρκετοί, όμως  θα πρέπει, πριν θυμώσουν, να αναλογιστούν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, για όσους χειροκτρότησαν, για όσους και για όσα συγκάλυψαν, για όσους αδίκησαν. Η ζωή έξω από το γυαλί και τα έντυπα έχει τους δικούς της κανόνες.'Οταν τα λαμπερά φώτα σβήνουν.. βγαίνει  μια αλήθεια.Και επιβάλεται να την αντικρύσουν.Το δικό μας τοπικό πολιτικό σύστημα στηρίχθηκε απόλυτα από μερικά τοπικά ΜΜΕ.Η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια πολλά και θα βγάλει περισσότερα.
Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναδημοσιεύσω την απάντηση του   www.parakato.gr  ως αυτοβούλως  εμπλακείσα και να σημειώσω ότι πολλά από τα  σημεία που κατανοώ  με βρίσκουν σύμφωνη.
Δηλώνω μη-δημοσιογράφος αλλά πολίτης που  πιστεύει  στη διαφάνεια και τη δημοκρατία, εναντιώνεται στο σύστημα αδιαφάνειας  και συγκάλυψης της 4ης εξουσίας και οραματίζεται καλύτερες μέρες για τον τόπο.
 
Αναδημοσίευση
 
Πριν από λίγες μέρες το ιστολόγιό μας δημοσίευσε χωρίς σχόλια μια "πειραγμένη" φωτογραφία, θέλοντας να σατιρίσει τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο χώρο των τοπικών ΜΜΕ.
Την παραπάνω φωτογραφία "εκμεταλλεύτηκε" με τον καλύτερο τρόπο γνωστό Κορινθιακό ιστολόγιο το οποίο πραγματικά την απογείωσε με ένα εξαιρετικό κείμενο.
Σε αυτή τη φωτογραφία "χρησιμοποιήθηκαν" τα πρόσωπα ανθρώπων που εμπλέκονται με τα  τοπικά ΜΜΕ.
Κάποιοι από αυτούς έδειξαν ότι διαθέτουν χιούμορ και επικοινώνησαν μαζί μας μέσω σχολίων δημόσια - τους οποίους με την ευκαιρία ευχαριστούμε - στέλνοντάς μας μέχρι και τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους.
Μόνο ένας από τους εικονιζόμενους στη φωτογραφία έβγαλε μίσος και χολή από το περίσσευμά του με ένα υβριστικό κείμενο και μάλιστα παραμονή Χριστουγέννων.
Κι ενώ είχαμε αποφασίσει να μην ασχοληθούμε πάλι μαζί του, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να πέσουμε ακόμα πιο χαμηλά και να απαντήσουμε με τα παρακάτω:
-
Το parakato, ο διαχειριστής του και οι συντάκτες του δε θα σταματήσουν ποτέ να ασχολούνται με τα κακώς κείμενα της Κορινθιακής δημοσιογραφικής παπάρας, όσο αυτό τους διασκεδάζει.
Δεν έχουμε να δώσουμε κανένα λόγο σε κανένα λαμόγιο που ενοχλείται με αυτό.
Ούτε θα απολογηθούμε επειδή απλώς ...εργαζόμασταν και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε.
Μάλλον είναι δύσκολο για αυτούς να αντιληφθούν την τίμια εργασία
Δε σιτιζόμαστε από τα άλλα λαμόγια, αυτά της εξουσίας, ούτε έχουμε συνεταιράκια να ποζάρουμε μαζί τους ξεδιάντροπα μπροστά στις βαριές βερνικωμένες πόρτες των γραφείων των αφεντικών.
Και φυσικά δε θα δώσουμε λόγο σε κανέναν για το μηνιαίο εισόδημά μας το οποίο αποκτήσαμε ΜΟΝΟ δουλεύοντας και όχι εκβιάζοντας ή βολτάροντας στις καφετέριες της Κορίνθου με το λάπτοπ στη μασχάλη.
Αυτοί που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από δημοσιογραφική σχολή και βαφτίστηκαν "δημοσιογράφοι" σε μια νύχτα, επειδή έτσι βόλευε το αφεντικό τους, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να δείχνουν και τον ανάλογο σεβασμό όταν απευθύνονται σε ανθρώπους που ΜΟΝΟ έργο έχουν να επιδείξουν.
Οι αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι, που έκαναν επάγγελμα τη "μαιμουδιά", έχασαν την ψυχραιμία τους διότι βλέπουν ότι τα ψωμιά τους είναι λίγα.
Τους αποκαλύψαμε και ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι.
Τα δεκανίκια της κάθε μορφής εξουσίας, που παριστάνουν τους επαναστάτες στην κοινωνία αλλά κάνουν κωλοτούμπες στους βουλευτές, εναγκαλίζονται με τους περιφερειάρχες και κάθονται σούζα στη "μυθική" Ντίνα και στα κάθε είδους κομματόσκυλα, με το κόμπλεξ που τους διακατέχει, τόλμησαν να κάνουν λόγο δημόσια μέχρι και για προσωπικά δεδομέναψευδή φυσικά, μη σκεπτόμενοι ότι αυτό δεν τους συμφέρει.
Θυμίζουμε ότι υπήρξαμε administrators (δωρεάν) και δεν είχαμε κανέναν λόγο να "σπάσουμε" οποιονδήποτε λογαριασμό. Έχουμε άλλωστε ακόμα τα mails που μας έστελναν με τους κωδικούς της επιθυμίας τους.
Τα φαιδρά περί δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι για να εντυπωσιαστούν οι αδαείς.
Οι γραφικοί διασκεδαστές που αυτοαποκαλούνται πρώην γενικοί διευθυντές τάχα σε ραδιοφωνικό σταθμό και νυν διευθυντές του εαυτού τους, παρουσιάζουν σήμερα ως ήρωες αυτούς που μόλις πριν λίγο καιρό κατακρεουργούσαν κυριολεκτικά στο πληκτρολόγιό τους.
Και ξαφνικά η "έχιδνα της παπαδίστικης δημοσιογραφίας με το δηλητήριο" μετετράπη με τα φράγκα πρώην βουλευτή, σε "καλή συνάδελφο" και "δημοσιογράφος στον 9,84", όπως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αλλά με "μυθικά" φράγκα αυτή τη φορά, απέκτησαν ονοματεπώνυμο "εκείνος ο ρουφιάνος" και "εκείνος ο απατεώνας"...!!!
Οι σαλτιμπάγκοι της δημοσιογραφίας που είναι ικανοί να γράψουν ολόκληρα πρωτοσέλιδα επειδή ο τροχονόμος τους πήρε τις πινακίδες ή επειδή τους έταξε ένα δείπνο μεγάλη επιχείρηση του νομού, δεν πείθουν πλέον κανέναν ούτε κι όταν ακόμα οι ίδιοι σκηνοθετούν τάχα τη σύλληψή τους κατά την ώρα του δήθεν λειτουργήματός τους.
Οι αργόσχολοι που παραιτήθηκαν από την εργασία τους τη δεκαετία του '90, δήθεν για πολιτικούς λόγους, τάχα διωκόμενοι από το σύστημα, τότε που το μεγάλο φαγοπότι είχε φτάσει στα καλύτερά του και μπήκαν στα ΜΜΕ φυτευτοί διεκδικώντας μερίδιο από την πίτα, όπως έκαναν τότε όλα τα καλά μαντρόσκυλα που ήσαν δίπλα σε βουλευτές, δε δικαιούνται να ομιλούν για εργαζόμενους της πρώτης γραμμής του πυρός γιατί από τότε δεν ξανακόλλησαν ένα αξιοπρεπές ένσημο.
Αυτοί που μιλούν σήμερα για μικρόφωνα είναι οι ίδιοι που τότε ήσαν πίσω από έναν γκισέ, όταν εμείς "με την τσίμπλα στο μάτι" το 1983 ανοίγαμε πραγματικά δρόμους για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ στα μεσαία κύματα με μηχανήματα και μικρόφωνα τα οποία είχαμε κατασκευάσει εξ'όλοκλήρου μόνοι μας, χωρίς χρηματοδότη και με εμβέλεια που ξεπερνούσε τα ελληνικά σύνορα (Radio Cancer 1600 KHz).

Ας απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα αυτοί που παρουσιάζονται στο βιογραφικό τους ως ...ηθοποιοί (!!!) και θεωρούν ύψιστη στιγμή της καριέρας τους την συνέντευξη που πήραν από τον ...Καρβέλα (!!!).
Ας απαντήσουν αυτοί που καμαρώνουν για τις δίκες που έχουν από εκβιασμούς και αυτό το λένε "κότσια" !!!
Ας απαντήσουν αυτοί που βλέπουν συνωμοσίες εναντίον τους από όποιον "δεν τους κάθεται" :

  • Πόσο καιρό έχουν να μιλήσουν με στενά συγγενικά τους πρόσωπα αυτοί που παρουσιάζονται ως υπόδειγμα και γιατί ;;;
  • Πόσο καιρό έχουν να μιλήσουν με τον εφιάλτη της Κορινθίας που "άνοιγε δρόμους" και γιατί ;;;
  • Αφού, κατ'ομολογία τους, πήραν χρήματα για διαφήμιση της περιφέρειας, γιατί δε φαίνονται στο "Διαύγεια" ;;;
  • Αφού "την δικαιούνται" (την διαφήμιση) γιατί την απέσυραν αμέσως μετά από την αποκάλυψή μας και σε απόλυτο συγχρονισμό με το συνεταιράκι τους ;;;
  • Ποιοι εμφάνιζαν, εν αγνοία μας, το ιστολόγιό μας επειδή είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα ως ελεγχόμενο από τους ίδιους και τι καρπώθηκαν άραγε ;;;
  • Ποιοι και μέσω ποιου έσπειραν ψευδώς τη φήμη στην Κόρινθο ότι το ιστολόγιό μας πήρε χρήματα στις τελευταίες εκλογές από πρώην βουλευτή της Κορινθίας εμπλέκοντας ξεδιάντροπα συγγενικά τους άτομα που δεν έχουν καμία σχέση ;;;

Αφού έχετε τα "κότσια" απαντήστε στα παραπάνω ερωτήματα.

Για να τελειώνουμε μια και καλή...
Το parakato δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία ούτε διέπεται από καμία "δημοσιογραφική δεοντολογία", δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν, δεν είναι ενημερωτικό portal ούτε ηλεκτρονική εφημερίδα.
Είμαστε ιστολόγιο απόψεων, αναρτούμε ό,τι μας γουστάρει και δε θα πάψουμε να σπαρταράμε από τα γέλια με τα καραγκιοζιλίκια σας, να τα σατιρίζουμε και να τα κρίνουμε με το δικό μας τρόπο - είτε σας αρέσει είτε όχι-.
Δε θα απολογηθούμε για τα αυτονόητα, τα έργα μας δε φαίνονται από εδώ μέσα, μιλούν από μόνα τους 30 χρόνια τώρα δίνοντας ψωμί μέχρι σήμερα σε εκατοντάδες εργαζόμενους, ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και της καθημερινής προσπάθειας για να ξεκολλήσει η χώρα από την κατάντια και την παρακμή που την έφτασαν τα λαμόγια κάθε τύπου.
Είναι αμέτρητα τα βιομηχανικά μποτάκια που έχουμε λιώσει στους βιομηχανικούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και δε μπορούν να συγκριθούν με τα έγχρωμα casual παπουτσάκια σας που τα ταλαιπωρείτε με το βάρος σας - "αγωνιζόμενοι" φυσικά - στα ορθάδικα καφέ της πόλης, στα γραφεία των αφεντικών σας και στη διαδρομή Κόρινθος - Τρίπολη - Κόρινθος.

Ακραιφνής και μόνο υπερήφανος για την μέχρι τώρα πορεία μου, διατελώ...

Τέλος αναδημοσίευσης
 
Από καρδίας  εύχομαι
Καλύτερες Μέρες το 2014
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: