Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ο αρχιτέκτων της παράγκας

                                                      Πέμπτη 21/5/2015 περί ώραν 11:30
Ώρα περασμένη και ο πεζόδρομος της οδού Πυλαρινού  σχεδόν άδειος.
Λίγες παρέες στα καφέ, συζητούν χαμηλόφωνα.
Απολαμβάνω την κουβέντα με την παρέα μου και κοιτώ προς το μέρος της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Απ.Παύλου.
Τα φώτα ενός αυτοκινήτου που μπαίνει στον πεζόδρομο τραβούν την προσοχή μου.
Μπαίνει το όχημα στον πεζόδρομο, περνά την κατοικία του δέσποτα και παρκάρει ακριβώς απέναντι δίπλα στο περίπτερο. Στο ιστορικό σημείο που πάρκαρε και ο δημοτικός μάγειρας, άντε ένα τσικ πιο κοντά.
Βγαίνει ένας ψηλός κύριος αλλά δεν τον αναγνωρίζω αμέσως. Ο κύριος περπατά την κορμοστασιά του αγέρωχα και νωχελικά και πλησιάζει προς το μέρος μας.
Γουρλώνω τα μάτια: είναι ο αρχιτέκτων της παράγκας κ. Γιάννης Γκεζερλής, πρώην δήμαρχος Σολυγείας, πρώην δημοτικός σύμβουλος, πρώην υποψήφιος δήμαρχος  με το  σύνθημα " γκρεμίστε την παράγκα" "έξω από την παράγκα" και άλλα όμορφα. Αυτός που κάποτε αποκάλεσε "λαμόγιο" τον Γιάννη Ραγκούση  αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και γύρισε στην "αριστερά", τότε που γελάσαμε πολύ. Εμπνευστής της μελέτης DART Pescara από το οικείο Πανεπιστήμιο δείτε ΕΔΩ που τελικά πήγε στις καλένδες.
Αυτή την περίοδο είναι συντονιστής του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής Κορίνθου ενός φεστιβάλ που φιλοδοξεί να φέρει προτάσεις
για το δήμο Κορινθίων ή/και την Περιφέρεια  με επίκεντρο μια πρόταση ανάπλασης του ευρύτερου χώρου της γέφυρας του Ισθμού.
 
Και ενώ κάνει όλα τα παραπάνω  ο κ. Γκεζερλής, διατεινόμενος ότι κομίζει καινοτομία, ωραίες  αρχιτεκτονικές ιδέες και όραμα για το δήμο, παράλληλα λειτουργεί ως ο πιο ανεγκέφαλος και αδιάφορος πολίτης.
Υποστηρικτής των πεζοδρομήσεων, οδηγεί και παρκάρει στον πεζόδρομο, όπως και πολλοί άλλοι πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί. Σημειωτέο ότι λίγα μέτρα πιο πέρα,  στην οδό Απ. Παύλου υπήρχαν πολλές κενές θέσεις στάθμευσης.
Το συμπέρασμά μου είναι πως παρόμοιες πρακτικές εκ μέρους ανθρώπων της αυτοδιοίκησης επαυξάνουν την παρατηρούμενη αναλγησία και τον άκρατο ετσιθελισμό. Και αφού αυτοί  λειτουργούν με αυτό τον τρόπο πως μπορούμε να περιμένουμε από τους απλούς πολίτες να τηρήσουν κανόνες και κανονιστικές διατάξεις;
Ο κ. Γκεζερλής  είναι μέρος του παλαιοκομματικού συστήματος του ΠΑΣΟΚ που λειτούργησε υπεροπτικά, σαρωτικά και ευνοιοκρατικά. Η παράγκα, με τα μπαλώματα, τις λαμαρίνες και την ξεχαρβαλωμένη πόρτα, υπάρχει και κατοικείται και από τον ίδιο.
Κ. Γκεζερλή, οι αλλαγές δεν συντελούνται στα φεστιβάλ και τα προγράμματα.
Πρέπει πρώτα να αλλάξετε εσείς, από βαθιά μέσα σας, και να λειτουργήσετε ως  συνειδητός πολίτης, ως ταπεινός υπηρέτης της πόλης που θέλετε να αλλάξετε.
Χτες ατυχήσατε, μπήκατε βίαια στο οπτικό μου πεδίο με το βαρύ σας όχημα και όπως λέει και ο λαός "πέσατε πολύ στα μάτια και την εκτίμησή μου"
 
 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ευχαριστώ για την διαφήμιση και τα καλά σου Λόγια...και ευχαριστώ για την μεγάλη παρουσία σας και τις προτάσεις σας για την πόλη που ονειρεύεσαι και που θέλεις ν' αλλάξεις!!!!!

Μάγια Φουριώτη είπε...

Σας παραπέμπω στο ιστολόγιο της Κίνησης Πολιτών όπου βρίσκονται όλες οι προτάσεις μας για την πόλη από και το δήμο, που θέλετε να αγνοείτε.