Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Οι φαντασιώσεις είναι δωρεάν



Πέντε φορές  παρακολούθησα το ''εμπνευσμένο βίντεο'' της  http://www.sfedona.gr/  με τον κύριο Γκεζερλή να ανακοινώνει την ''Πλατεία του Κορινθιακού Κόλπου'', μια ζεύξη, αν κατάλαβα καλά, της πόλης της Κορίνθου με τα Γεράνεια !!!!.
Μια νέα Βενέτσια ντι Κορίντο γεννιέται μέσα στη θάλασσα!!!!
Προϋπολογισμός δεν ανακοινώθηκε διότι  ως γνωστόν τα όνειρα  και οι φαντασιώσεις ποτέ δεν είχαν τιμή.
Αν κρίνω από το έργο του Ξηριά που δεν έχει τελειωμό,  από το Διοικητήριο που ναυάγησε αν και ήταν να γίνει με ΣΔΙΤ, από την φοιτική εστία που  θα χτιζόταν με ΣΔΙΤ στους αγρούς  κάπου στα Εξαμίλια,  από την ανικανότητα της πολιτείας να μπορέσει να στεγάσει  το  1ο ΕΠΑΛ  Κορίνθου  σε  ένα καινούργιο κτίριο- κύριε υπουργέ ενθυμείστε;-,  από τους μισοτελειωμένους ποδηλατόδρομους και  τους κακοκατασκευασμένους πεζόδρομους, από την υπόσχεση για Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Κόρινθο, από τα απλά δηλαδή,  φαντάζομαι και φαντασιώνομαι και εγώ  πως ο  νέος οραματισμός  θα πάρει 2-3 αιώνες  μέχρι την υλοποίησή του.
Με δεδομένο δε ότι τίποτε δεν έχει αποφασιστεί για το λιμάνι της Κορίνθου, άσχετα με το τι θέλουμε ως πόλη και ότι  η κυβέρνηση  ενδέχεται να το πουλήσει ή να  το παραχωρήσει,  η φαντασίωσή μου φρενάρει απότομα και βρίσκω τοίχο.
Μετά την πρώτη σύγκρουση με  το φαντασιακό του κ. Γκεζερλή, θέλω να ρωτήσω αν οι πλωτές πόλεις διέπονται από τις διατάξεις των χωροταξικών και πολεοδομικών σχεδιασμών.
Διότι αν διέπονται, θα πρέπει να γίνει  νέα Κορινθιακή Επανάσταση στο Υπουγείο του κ.Παπακωνσταντίνου- συνηθισμένοι είμαστε από  τις προηγούμενες μάχες για τον Ισθμό, και τους Κούρους-, και να δούμε τελικά που βρίσκεται αυτό το άφαντο Γενικό Πολεδομικό της Β' Γ' Δ'  Χ'φάσης  και  ποιός άλλος πλην  της Τρόικας του δημαρχείου γνωρίζει αν έχει ενταχθεί ο οραματισμός και οι φαντασιώσεις περί πλωτής πόλης.
Για τη Jessica  τα έχω ξαναγράψει  σε αυτή την ανάρτηση.
Η Jessica  δεν προσφέρεται για φαντασιώσεις διότι έχει περιορισμένα κονδύλια, τόσα όσα  για να καλύψουν τη γέφυρα της Τριήρους που έχει σχεδιαστεί αλλά δεν την είδαμε ακόμα. Η Jessica  είναι μια γυναίκα με πάθος αλλά δεν στερείται λογικής.
Τα ΣΔΙΤ  μάλλον έχουν λήξει και καταλήξει στα αζήτητα.
Σε μια χρεωκοπημένη χώρα ποιός άραγε θα έρθει να επενδύσει  για μια φαντασιώση στην Κόρινθο;
Εκτός εάν ..... πουλήσουμε την νέα επέκταση της πόλης στο νερό και την ''Πλατεία του Κορινθιακού'' σε ξένα συμφέροντα.
Αυτές τις απλές και ίσως αφελείς σκέψεις κάνω γιατί έχω μάθει πολύ καλά την ελληνική παροιμία
'' όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι'' (είναι η εποχή των κερασιών άλλωστε)
'Εχω να προτείνω  όμως κάτι πιό απλό και εφαρμόσιμο.
α)Να δώσει ο δήμαρχος  λίγα χρήματα να επαναλειτουργήσει ο φωτεινός πίνακας για τη Γέφυρα της Ποσειδωνίας.Του Λουτρακίου γιατί λειτουργεί και δεν λειτουργεί από την πλευρά της Κορίνθου;

 β) Να αγοραστεί  μίνιο και βερνίκι μετάλλου  για ένα απλό βάψιμο  αυτής της αηδίας ( μετρητής ΔΕΗ  και βάση του πίνακα)
Αν δεν μπορούμε τα απλά τι θα θέλουμε τα οράματα της Πεσκάρα;
Με την ευκαιρία, εγκαινιάζω  τη νέα  ετικέττα ''Φαντασιώσεις'' που τη φαντασιώνομαι και εγώ με τη σειρά μου να μεγαλώνει και να στολίζεται από όλες αυτές τις ιστορίες  του ανέφικτου που διαδίδονται προς εντυπωσιασμό και κατανάλωση, εν μέσω της τραγικής οικονομικής κρίσης, μέσα στις αντιφάσεις μιας δημοτικής αρχής που σκορπίζει αφειδώς χρήματα σε πατάτες, γουρουνόπουλα, κλαρίνα και κλαπατσίμπανα.  'Εχοντας εντελώς χάσει την επαφή με την  πραγματικότητα  εν μέσω των απανωτών προβλημάτων,  με παιδιάστικη απερισκεψία οραματίζεται  μαζί με την Περιφερειακή  ηγεσία την πόλη να  μετατρέπεται σε  θεματικό πάρκο που θα περιλαμβάνει  χιλιάδες τετραγωνικά εκμεταλλεύσιμα, αερόστατα, λίγο αναβίωση των Ισθμίων - πως το ξέχασα!!!- και Κορινθιακές  ιπτάμενες τριήρεις που θα σχίζουν τους αιθέρες αφού θα έχει ήδη γίνει κατάληψη των υδάτων από τη νέα πόλη.
Απορώ  με τη ρηχότητα  του φαντασιακού μου.Να μη μπορώ  να κλείσω τα μάτια στην καθημερινότητα που με κρατάει ξύπνια  και φαντασιωθώ  μια νέα πόλη όπως με τόση ευκολία φαντασιώνεται ο πρώην δήμαρχος Σολυγείας.
'Ετσι και αλλιώς  ''με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια''
Ας ζήσουμε το μύθο μας  στην Κόρινθο!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: