Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Του λιμανιού και της Συγγρού

                                                          Φ.Πιπιλή βουλευτής ΝΔ 
Λάβαμε  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το γραφείο του κ.Τατούλη το σύνδεσμο για αυτή την ανάρτηση. Είναι η απάντηση του κ. Τατούλη στα όσα κατείγγειλε  προχτές -αλλά και στο παρελθόν- η κ.Πιπιλή σε παρέμβασή της στο τηλεοπτικό κανάλι ΜΕGA σε αυτό το δελτίο ειδήσεων
Η απάντηση του περιβάλλοντος Τατούλη προκαλεί έκλπηξη αφ'ενός για την  χαμηλή ποιότητα της και αφ'ετέρου  διότι εξαπολύει μύδρους κατά της βουλευτού χωρίς επί της ουσίας να απαντά στις καταγγελίες της για την εργασιακή σχέση του Περιφερειάρχη με το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης Τατούλη :

Με εντολή Μπόμπολα η Λάσπη σε Τατούλη από την Πιπιλή

Ωραίο λαγό βρήκε ο Μπόμπολας για να ασκήσει πίεση μέσω του mega στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Τατούλη, μπας και ΄τσιμπήσει΄ τα σκουπίδια της Πελοποννήσου. Έβγαζε μάτι η σημερινή προβοκατόρικη επίθεση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του…..mega κατά του Τατούλη, από την πολιτικά ΄γελοία΄ και χορεύτρια της Συγγρού Φωτεινή Πιπιλή…Αντί να πάει να μας διασκεδάσει χορεύοντας κανένα ταγκό βγαίνει στα δελτία και παριστάνει την μεγάλη πολιτικό. Δεν της είπαν μάλλον πως το τσίρκο Μεντράνο στήθηκε πριν λίγες μέρες στην παραλιακή στο ύψος του δήμου Αλίμου;

Δεν γνωρίζω αν  το ''ξεσπασμα'' της κυρίας Πιπιλή έχει σχέση με τον  μεγαλοεκδότη Μπόμπολα και τα συμφέροντά του στη Πελοπόννησο σε ότι αφορά τα απορρίμματα. Αυτό πρέπει να το αποδείξει και όχι απλά να το ανακοινώνει ο κ. Τατούλης. Μερικοί δικοί μας δημοσιογράφοι  έγραψαν ήδη γι'αυτό πριν ακόμα βγει η ανακοίνωση του γραφείου του Περιφερειάρχη.
Αυτό που με ενοχλεί είναι τα ''λιμανιάτικα'' της ανακοίνωσης και με βάζει σε υποψίες.
Κατά τη γνώμη μου είναι μια ανακοίνωση βεβιασμένη, χαμηλότατου επιπέδου  με χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν το γραφείο τύπου του κ. Τατούλη. Διότι δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η κ.Πιπιλή είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό όπως και ο κ.Τατούλης εκλεγμένος Περιφερειάρχης. Δεν είναι δυνατόν  ό ''αρχοντας΄΄ της Πελοποννήσου να μην μπορεί  να σταθεί στο ύψος του αξιώματος του και να πέφτει σε αυτό το επίπεδο, άσχετα με το εάν έχει δίκιο ή άδικο η κ.Πιπιλή.
Υπάρχει μια σοβαρή αντίθεση ανάμεσα στο ευγενικό προφίλ που επιχειρεί να προβάλλει ο αντιπεριφερειάρχης και στις ανακοινώσεις  αυτού του είδους.
'Οταν λοιπόν σε μια εποχή που οι βουλευτές και οι αιρετοί είναι στο στόχαστρο των πολιτών, ο Περιφερειάρχης χρησιμοποιεί  γλώσσα  απαράδεκτη για το αξίωμα του κατέχει, απλά ενισχύει τα επιχειρήματα των πολιτών.
'Εχω δηλώσει ''καχύποπτη'' ή/και ''υποψιασμένη'' γνωρίζοντας  αρκετά τους μηχανισμούς του  πολιτικού συστήματος  και θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα για κάθε κοινό νου.
Το Νοσοκομείο ''Γ.Γεννηματάς'' απαντώντας στην κ. Πιπιλή τότε εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε και εδώ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον ιατρό του νοσοκομείου Πέτρο Τατούλη η διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει ότι:



- Ο κ. Τατούλης ανέλαβε υπηρεσία την 15η Ιουλίου 2010 ως διευθυντής ΕΣΥ.


- Τοποθετήθηκε προσωρινά, για περίοδο προσαρμογής στο νοσοκομείο μας, στη μονάδα εγκαυμάτων και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα της οργάνωσης και του εξοπλισμού της.


- Πήρε κανονική άδεια από 13/9 έως 15/10 και άδεια άνευ αποδοχών από 18/10 έως 15 Νοεμβρίου».
Υπάρχει και μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση εδώ αν και  υποκειμενική για λόγους εσωτερικούς της ΝΔ.
Θα ρωτούσε λοιπόν ο πολίτης:
Η προεκλογική περίοδος Τατούλη άρχισε  την 13/9/2010  με την έναρξη της αδείας του γιατρού του ΕΣΥ ή πολύ νωρίτερα;
Νομίζω πως έχει αρχίσει από τον Απρίλιο του 2010 πριν ακόμα ο κ.Τατούλης συμφωνήσει με το ΠΑΣΟΚ.'Ολους αυτούς τους μήνες ο κ.Τατούλης  ''όργωνε'' την Πελοπόννησο και έκανε επαφές μέχρι να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος υποψήφιος στο τέλος Ιουλίου 2010 και στη συνέχεια να ανακοινωθεί τον Αύγουστο η υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ .
Πότε προσέφερε τις υπηρησίες του στο νοσοκομείο Γεννηματάς  το γνωρίζουν οι προϊστάμενοί του.
Πάντα υπάρχουν αυτού του είδους οι ''καλύψεις'' μεταξύ των προσωπικοτήτων των κομμάτων και δεν είναι  πρωτοφανές. 'Ετσι γίνεται από το πιο μικρό επαρχιακό νοσοκομείο  μέχρι τα μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών με τις υποψηφιότητες  των ιατρών.  Για να μην αναφέρω τις ήδη καταγγελθείσες  εφημερίες ''από το σπίτι''.Σε αυτό το κράτος όλα γίνονται και αυτές οι πρακτικές έχουν φέρει τη χώρα πίσω . Εμείς πληρώνουμε και αυτοί απολαμβάνουν.
Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος τον Μπόμπολα από πίσω για να αντιλαμβάνεται  το αυτονόητο.
'Εγώ δεν έχω σχέση με το Μπόμπολα. Μόνο με το αυτονόητο.
Μέμφομαι  τους πολιτικούς που μας εκπροσωπούν με τη γλώσσα του ''λιμανιού και της Συγγρού'' χωρίς επιχειρήματα. Πάντα πιστεύουν πως ξεχνάμε,αγνοώντας ότι  η ιστορία καταγράφεται πλέον με  τα πάμπολλα  μέσα που μας προσφέρει  η τεχνολογία.
Πιστέυω δε πως ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά  το ρόλο των συνεργατών του ώστε  να μην τον εκθέτουν με ''σπασπωδικές και χολερικές΄΄ ανακοινώσεις όπως η παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: