φωτό από το ιστολόγιο www.naxios.blogspot.com
Διάβασα το δελτίο τύπου του κ. Τατούλη τιτλοφορούμενο ''Αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας'' εδώ και προς στιγμήν σκέφτηκα πως ενδέχεται η Πελοπόννησος να αποτελεί ήδη καντόνι μιας άλλης χώρας εντελώς απρόσβλητης από τη λαίλαπα της κρίσης μετά τις πολλές υπογραφές μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του κ.Τατούλη και πολλών άλλων χωρών. 'Ισως να μην το είχα καταλάβει. Ίσως η Γενική Τράπεζα στην οποία αναφέρεται το δελτίο τύπου να μην ανήκει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και πάλι να μην το είχα καταλάβει.
Στην συνέχεια όμως διάβασα το άρθρο Geniki Bank: Διεύρυνση ζημιών και Μείωση μισθών και επιδομάτων 15% ζητά η Geniki Bank από την ιστοσελίδα www.banksnews.gr που επιβεβαιώνει πως η Γενική Τράπεζα ανήκει στο ελληνικό σύστημα τραπεζών και προβληματίστηκα δεόντως.
Τις ανησυχίες μου ενέτεινε το άρθρο Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις τράπεζες όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται:'' Η στρόφιγγα της ρευστότητας κλείνει διαρκώς για τις ελληνικές τράπεζες και οι συνθήκες χρηματοδότησης επιδεινώνονται ραγδαία. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση οι Αlpha, Εurobank και Πειραιώς εξέδωσαν 6,4 δισ. ευρώ ομόλογα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τα οποία θα τα υποβάλλουν ως εγγύηση για να λάβουν χρηματοδότηση από τις κεντρικές τράπεζες.''
Πως λοιπόν θα αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας αν η χώρα καταρρεύσει, αγαπητέ κύριε Τατούλη;
Πέρα από το στόχο που είναι να εντυπωσιάσετε ημάς τους Πελοποννήσιους θα πρέπει οι συνεργάτες σας να αποφεύγουν τα σοβαρά λάθη μέσω των εντυπωσιακών πομποδών δελτίων τύπου που απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα.
Το δελτίο τύπου βέβαια αποτελεί μια ιστορική αναδρομή των επιτευγμάτων του κ.Τατούλη και κατακραυγή για το πολιτικό σύστημα ( στο οποίο πάραυτα ανήκει και ο ίδιος ως βουλευτής ΝΔ και υφυπουργός Πολιτισμού)
Και το σημαντικότερο απόσπασμα του δελτίου τύπου είναι:
Όσον αφορά την οικονομική εξασφάλιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, άποψη η οποία έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης και ήδη επεξεργάζονται ανάλογα σχέδια από τον κ. Όλι Ρεν και κ. Σόιμπλε. «Μετά την αυτόνομη παρέμβασή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας»
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αρχίσουν να λειτουργούν οι Ε.Ο.Ζ (ειδικές οικονομικές ζώνες) που έχει προαναγγείλει ο κ.Τατούλης.Και αυτό μπορεί στα λόγια να ακούγεται φιλόδοξο και μεγαλειώδες, αλλά πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη.
Προς το παρόν μένουμε στα λόγια και στην επικοινωνιακή πολιτική του κ.Τατούλη, που να θυμίσω πως ακόμα δεν έχει εκχωρήσει αρμοδιότητες στους αιρετούς αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπερ σημαίνει πως μια απλή μετακίνηση υπαλλήλου χρειάζεται να σταλεί στην Τρίπολη για έγκριση αντί να την υπογράφει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης.
Χιλιάδες σύρε και έλα στην Τρίπολη υπηρεσιακών αυτοκινήτων και χάσιμο πολύτιμου παραγωγικού χρόνου.
Και να ήθελα να το πιστέψω δεν μπορώ......
Προσκρούω στην κοινή λογική.
2 σχόλια:
Μάγια συμφωνώ σε όλα εκτός ίσως από την εντύπωση που έχεις για τις Ε.Ο.Ζ. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ http://solygeia.blogspot.com/2011/10/blog-post_14.html
στη σχετική ανάρτηση.
Γιώργο,
Δεν έχω καμμία θετική εντύπωση για τις ΕΟΖ απλά αντιμετωπίζω τα ρηθέντα με τα επιχειρήματα αυτών που προβάλλουν τις ΕΟΖ, λητοι την Περιφέρεια. ΄Γιατί αυτοί μιλούν για επεξεργασία από Ρεν και Σόιμπλε που κατά την άποψή μου δεν υφίσταται. Είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί κεντρικά και από την Ελλάδα.
Δημοσίευση σχολίου