Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Το Καρναχάλι

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον αλλά και απορία τις απέλπιδες προσπάθειες - την ύστατη στιγμή- από την πλευρά της δημοτικής αρχής να παρουσιάσει έργο γιατί οι εκλογές είναι πολύ κοντά πλέον.
Έργο μεγαλεπήβολο, φαραωνικού  και βάλε τύπου, με τριήρεις , με τούμπια σαν ταφους του Τουταχαμόν, αναπλάθονται νεκροταφεία και σχολεία, στάδια, γυμναστήρια, υπνωτήρια φάντασμα ψάχνουν τόπο μόνιμης παραμονής μεταξύ Περιγιαλίου και Κορίνθου.
Εκδηλώσεις, χοροί,  πανηγύρια, τσιφτετέλια, πόλεμος με τυροπιτάκια,μπισκοτάκια  και σουβλάκια.
Χαίρεται ο λαός, ξεφαντώνει  ανάμεσα στη γιάνκα και τη σάμπα μια χούφτα άνθρωποι στο νέο in τόπο εκδηλώσεων, το αίθριο της δημοτικής αγοράς, που κάποτε - πριν δυο χρόνια- ο ενθουσιασμός του δημάρχου από την Κρουστοπανηγυρι το ανήγαγε σε ομφαλό παραγωγής πολιτισμού.

Έτσι κυλούν οι μέρες και η ζωή μας.... τραμπαλίζονται ανάμεσα στην έκπληξη και την απόγνωση.

Έτσι έφτασε η Τσικνοπέμπτη του 2014 για να πραγματοποιηθεί το ρηθέν του δημάρχου.

Δανείστηκα την γλαφυρή φωτογραφία του Π.Καρτσωνάκη ενδεικτική της ποιότητας με την οποία διασκέδασαν ΠΑΙΔΙΑ την Τσικνοπέμπτη!!!!

Με πληρωμένες Βραζιλιάνες από το Μπουρνάζι και το Μπραχάμι να διασκεδάσουν τους χωρίς παρελθόν Κορίνθιους, που ο δήμαρχος θέλει να ξεχάσουν την παράδοσή τους, τα πηγαία καρναβάλια τους, τις καντάδες και τα γλέντια.
Την Τσικνοπέμπτη αυτή μόλις πληρώσατε μέρος των 73.000 ευρώ που θα στοιχίσουν τα καρναχάλια μας.Εσείς τα πληρώνετε σε φόρους, δημοτικά τέλη και χαράτσια και επιστρέφονται στο δήμο υπό μορφή επιχορήγησης. Για σκεφτείτε το.....
 
Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος γύρισε την πλάτη και στον Εμπορικό Σύλλογο και στους περί τον δήμαρχο εμπνευστές.

 
Διότι η Δημοτική Αγορά Κορίνθου είναι χώρος  διεκδίκησης και ουχί κιτσαρίας και υποκουλτούρας των καταγωγίων και τσιφτετελάδικων.
Είναι χώρος που φιλοξένησε το 2008 τις τριήμερες εκδηλώσεις "Μια γιορτή για τη γιορτή της πόλης" που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών, μέρος της Κρουστοπανηγύρεως το 2011, τα Χριστούγεννα όλοι Μαζί του 2012, τις εκδηλώσεις "Φαντάσου την Πόλη" το καλοκαίρι του 2013 με αφιερώματα στον  πολιτισμό, το περιβάλλον και την αρχαιολογία της Κορινθίας, στον Καβάφη και τον Αργύρη Χιόνη.
Εκδηλώσεις που στηρίχτηκαν από πολίτες και όχι  στη γεναιοδωρία του δήμου.
 
Και τώρα να  το Καρναχάλι   δίνει παράσταση  στο χώρο που η ίδια η δημοτική αρχή απαξίωσε, αδειάζοντας τα καταστήματα, ερημώνοντας το κέντρο της αγοράς της πόλης  και εκδιώχνοντας τους πάλαι ποτέ ενοικιαστές.
 
Αχ! καημένοι καρναχαλιστές του δήμου. Όσο και να πληρώνετε τις πένες να σας γράφουν εγκώμια φαντασιακά, όσο και να έχετε νοικιάσει 1-2 μέσα ενημέρωσης υπάρχουν πάντα μάτια που βλέπουν και αυτιά που ακούν.
 
Το στυλ, η κομψότητα, η φινέτσα, η ποιότητα, η αξιοπρέπεια και το ήθος πάνω απ' όλα ούτε αγοράζονται  ούτε αποκτώνται με πρόχειρους διαγωνισμούς προμηθειών.Επίσης δεν ισοσκελίζονται με κλωτσομπουνίδια, βρισιές, μαγκιές και τσαμπουκάδες που απλά υπογράφουν και υπερτονίζουν τα καρναχάλια σας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: