Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ποιό ΠΑΣΟΚ και ποιό ΔΕΡΒΕΝΙ;


Ανακοίνωση Γραφείου



Tύπου ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια

στα Δερβενάκια

«To ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί οπαδοί της Χρυσής Αυγής σε βάρος εκλεγμένων εκπρο­σώπων της αυτοδιοίκησης στο Δερβένι, στην εκδήλωση για την επέτειο της ιστορι­κής μάχης. Οι συνεχιζόμενες και εντεινόμενες ακροδεξιές προκλήσεις σε όλη τη χώρα καθιστούν αναγκαίο ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα αποτρέψει την επέκτα­ση τέτοιων φαινομένων και πρακτικών που στρέφονται κατά της δημοκρατίας και

οδηγούν στον εκφασισμό της.»



Αντιγράφω από την σελίδα 7 της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ της 31-7-2012

Για ποιό ΠΑΣΟΚ μιλάμε; Για το κεντρικό ΠΑΣΟΚ της Ιπποκράτους ή για το τοπικό ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Αντίστασης;
Το ότι το δελτίο βγήκε βεβιασμένα είναι πασιφανές.
Για ποιό ΔΕΡΒΕΝΙ ομιλεί ο συντάκτης;
Άλλο Δερβένι και άλλο Δερβενάκια.
Τόση πρεμούρα να βγει ένα δελτίο τύπου;
Αν και υποψιάζομαι τίνος δάκτυλος είναι, τουλάχιστον να μην εκτίθεται ένα ολόκληρο ιστορικό κόμμα.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

O Άρχοντας των Καντινών των Οικονομικών και των Νερών

Ξαναχτύπησε ο Άρχοντας των καντινών, των Οικονομικών αλλά και των Νερών, ο Αντιδήμαρχος  Νερών και λοιπών πράξεων κ.  Χαράλαμπος Καμπούρης
Με ολόφρεσκη άδεια χρήσης πηγής υδροληψίας αυτή τη  φορά!
Με πάσα επισημότητα, βούλες και επισυναπτόμενες αναλύσεις.
Με ποία αρμοδιότητα, άραγε;
Το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας γιατί υπάρχει τότε,  αν εσείς  κ. Καμπούρη εκδίδετε τις άδειες χρήσης πηγών υδροληψίας;
Παρεπιπτόντως μπορείτε να μας πληροφορήσετε  για ποιό λόγο  χορηγείτε άδεια υδροληψίας στην ενδιαφερόμενη;
Για πότισμα, για λούσιμο, για λάντζα , προς πόσιν ή προς εκμετάλλευση;Η γενικώς και ότι ήθελε προκύψει;Δεν διαβάζω κάποια διευκρίνιση
Πως θα μεταφέρεται το νερό; Με κανάτες ή βυτιοφόρο; Και που πηγαίνει το νερό;
'Οποιος σας ζητά μια άδεια εσείς τη χορηγείτε τόσο εύκολα;
Δεν θέλω να σας εκθέσω άλλο.... η συγκεκριμένη ιστορία είναι περσινή και  έχει και ιντερέσσο με χρήματα στη μέση.
Ας το κάνει η Περιφερειακή Ενότητα που ενδεχομένως να μην γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται.
Εκτός από τους ενδιαφερόμενους δικούς σας υπάρχουν και οι ανταγωνιστές ξέρετε, οι μη δικοί σας.
Αυτοί μιλούν λίγο παραπάνω.
Με τις  ιδιωτικές γεωτρήσεις γίνεται ολόκληρο πανηγύρι και αρκετοί  φωνάζουν πως είναι απλήρωτοι αλλά πως να πληρωθούν αφού όλα γίνονται στη ζούλα; Γιαυτό δεν μιλούν πολύ, μόνο ψιθυριστά.

Τα Λοιπά

Το θέμα Κανελλάκης-Οικονόμου το κλείσατε όπως- όπως με σιωπή σαν να μην υπάρχει.
Η μη αδειοδοτημένη καντίνα των Καλαμίων, ψήνει σουβλάκια μέχρι τα χαράματα.
Ενδιαφέρεται  για την καντίνα αυτή - όλως περιέργως- και ο μηνυτής μου ο κ.Παπαφωτίου αλλά με πιο σικ τρόπο, με το γάντι.
Δεν πειράζει, άλλο ένα καλοκαίρι θα περάσει, μια κουκίδα στην αιωνιότητα και όλα τα Καλάμια ανεξέλεγκτα.
Θα ζήσουν και αυτοί και εσείς καλύτερα.
Κάποιοι, που λέει και ο δήμαρχος, αντισυστημικοί πνίγονται μόνο.
Το σύστημα που χτίσατε  τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση έχει μακριά πλοκάμια που φτάνουν μέχρι τον  λαιμό μας και μας πνίγει.Και μυρίζει μούχλα και σάπιο, καλέ μου κύριε.
Τόσο πολύ το συνηθίσατε;






Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δεν ιδρώνει το αυτάκι σας κ.κ Καμπούρη και Πνευματικέ



Πέρσι τον Αύγουστο είχα κάνει την ανάρτηση Καντινιές και Πασοκιές
Οι καντίνες που δεν έχουν άδεια συνέχισαν ανενόχλητες να λειτουργούν χωρίς κυρώσεις και χωρίς καμία παρέμβαση του δήμου Κορινθίων και της Δημοτικής του αστυνομίας.
Φέτος το σκηνικό επαναλαμβάνεται σε βάρος όλων των υπολοίπων νόμιμων καταστηματαρχών.
Υπεύθυνος είναι ο αντιδήμαρχος  κ. Καμπούρης που δίνει και βεβαιώσεις στους ιδιοκτήτες εντελώς αναρμοδίως (εκτός από τις υδροφόρες) και σαφώς με την υποστήριξη και ανοχή του δημάρχου κ, Πνευματικού.
Η Καντίνα στο Κανταρέ
Λειτουργεί με αυτό το χαρτί
Από τις 27-6-2011 πέρσι που εκδόθηκε δεν έχουν περάσει μόνο 20 μέρες αλλά 380 μέρες!
Έγγραφο του δημαρχείου χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου (το Δ.Υ τι να σημαίνει άραγε;) που βεβαιώνει ότι θα δοθεί άδεια εφόσον προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Έγινε έλεγχος από τη Δ/ση Υγείας και ο/η ενδιαφερόμενος κλήθηκε να απολογηθεί αφού λειτουργούσε χωρίς άδεια αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να παρουσιαστεί στην Υπηρεσία!
Φέτος η καντίνα επανεμφανίστηκε προφανώς με ένα άλλο χαρτί του δήμου.
Υπογραφή αντ'αυτού :Χαράλαμπος Καμπούρης αντιδήμαρχος Οικονομικών


Η καντίνα των Καλαμίων έχει γερές πλάτες. Δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί λόγω του ότι δεν είναι κινητή και υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό πλαισίου.Αυτά είναι γνωστά στον ιδιοκτήτη που επιμένει να λειτουργεί από το σούρουπο και μετά για να αποφύγει τους ελέγχους των υπηρεσιών.
Απλώνει δε και τραπεζάκια στην παραλία, προσφέρει σουβλάκια και Hot Dogs ενώ  στε λιγότερο από 100 μέτρα λειτουργεί νόμιμο κατάστημα που προσφέρει ανάλογα είδη.Για την καντίνα αυτή λέγεται πως  "ενδιαφέρεται "και ο μηνυτής μου ο κ .Παπαφωτίου. Είναι η τρίτη χρονιά και οι περίοικοι ενοχλούνται ιδιαίτερα από τα βραδινά πάρτι και τη γεννήτρια που λειτουργεί μέχρι τα άγρια χαράματα.'Ελεγχος νυχτερινός  θα γίνει ποτέ κ.Δέδε;
Τα κόκκινα βέλη είναι τα τραπέζια μπαμπού στην παραλία που απλώνει ο κύριος.
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγένθυση και λεπτομέρειες.

Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ!
Είναι γνωστή η υπόθεση των ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΩΝ ΕΔΩ που βρέθηκαν στο στόχαστρο του δημάρχου ενώ είχαν νομιμοποιήσει το στέγαστρο με το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος.
Υπάρχει όμως και μια άλλη περίπτωση διωγμού νόμιμου επαγγελματία.



Ο Νεμεάτης Τάκης Ευθυμίου νοίκιασε το μικρό σπιτάκι ιδιοκτησίας οικογένειας Βίρλα που όλοι θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια με σκοπό να δημιουργήσει ένα καλαίσθητο σουβλατζίδικο για περαστικούς.'Ανθρωπος της δουλειάς ( διαμορφώνει καταστήματα) άρχισε τις επισκευές (επικάλυψη των τοίχων με πέτρα) από το Μάϊο.Ο δήμαρχος κ. Πνευματικός  έδωσε εντολή  στην Αστυνομία να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου γιατί δεν είχε άδεια για τις μικροεπισκευές !!!!!
Τον κατηγόρησε μάλιστα ψευδώς και για μπάζωμα του αιγιαλού (Τα μπαζώματα  του Αγίου Νικολάου δήμαρχε τι είναι;)
Ο κ.Ευθυμίου πλήρωσε τα νόμιμα και έβγαλε άδεια επισκευών.
'Ομως ο φάκελλος κάπου έχει κολλήσει στο δημαρχείο και ο άνθρωπος περιμένει να αδειοδοτηθεί για να λειτουργήσει το κατάστημά του. Και η σαιζόν κοντεύει να τελειώσει!!!!

Τι γίνεται εδώ;
Ο κάθε παράνομος που έχει τις πλάτες της δημοτικής αρχής λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.
Ο νόμιμος που φορολογείται, τηρεί τη διαδικασία αδειοδότησης περιμένει.
Εύγε στους σοσιαλιστές αυτοδιοικητικούς και σε αυτούς που τους έχουν αφήσει ανεξέλεγκτους και εννοώ την αντιπολίτευση του δήμου.

ΥΓ: Το δικό μου αυτί δεν ιδρώνει από απειλές.Θα συνεχίσω να σας ξεσκεπάζω γιατί έχω λάβει τα μέτρα μου ως προς τις απειλές με το δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος.








Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Δειλά... Δειλά το Μάρτη του 2011


Η πρώτη  απ'ευθείας ανάθεση προμήθειας γραφικής ύλης στην μονοπρόσωπη ΕΠΕ του κ.Ηλία Κανελλάκη ανηψιού του δημοτικού συμβούλου κ.Γεώργιου Οικονόμου έγινε το Μάρτιο του 2011 σχεδόν στην αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής  συνολικού ποσού 58.093,12 € καθόλου ευκαταφρόνητου για αρχή.
(ΑΔΑ: 4ΑΓ9ΩΛ7-8)Τον Σεπτέμβριο του 2011 γίνεται η δεύτερη απ' ευθείας ανάθεση αξίας 10.058,77€ (ΑΔΑ:4Α8ΚΩΛ7-ΚΤΕ) συνοδευόμενη από την  απ' ευθείας ανάθεση του σημαιοστολισμού της πόλης για την 28η Οκτωβρίου 2011 (ΑΔΑ4Α8ΚΩΛ7-ΞΕ4) αξίας 2.179,56€
Τον Οκτώβριο του 2011 ανατίθεται νεα προμήθεια γραφικής ύλης μετά από ανοικτό διαγωνισμό συνολικής αξίας 133.382,90€
(ΑΔΑ: 45Β3ΩΛ7-ΕΑΦ)
Το Μάιο του 2012 το ποσό αυξάνεται με νέα ανάθεση μετά από διαγωνισμό σε
187.835,52€
(ΑΔΑ: Β49ΦΩΛ7-0ΧΗ)
Σύνολο 391.549,87 για το δήμο Κορινθίων

Ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας ανέθεσε στον ίδιο προμηθευτή προμήθεια γραφικής ύλης αξίας 49.314,24 € για όλο το 2011 επίσης με απ' ευθείας ανάθεση.Ο δήμος Καλαμάτας  για το 2012  106.284,36€ (ΑΔΑ:Β41ΒΩΕΕ-Π0Ο) και ο δήμος Άργους στις 11-6-2012 18.835,16€ (ΑΔΑ: Β4ΛΜΩΨΔ-ΠΔ5)

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μόνο ο δήμος Κορινθίων έχει αυξημένες ανάγκες σε γραφική ύλη σύμφωνα με τις προβαλλόμενες δικαιολογίες του αντιδήμάρχου Οικονομικώνκ.Καμπούρη.
Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι ποιοί προμηθευτές συμμετείχαν στους 2  ανοικτούς διαγωνισμούς διότι δεν έχει δημοσιευθεί το ακριβές πρακτικό της Οικονομικής επιτροπής όπως έκαναν οι δήμοι Καλαμάτας και Άργους.Από τα στοιχεία που παραθέτουν φέρεται πως εκπρόσωπος της εταιρείας Καννελάκη είναι ο κύριος Βλάσης Τουρλής.
Κύριε Καμπούρη,
Θα μπορούσατε να μας μιλήσετε για το πρωτόκολλο παραλαβής Υλικών (ΕΚΠ-ΟΤΑ) και το Δελτίο Εισαγωγής Υλικών στην Αποθήκη; Σε ποιά αποθήκη φυλάσσονται αυτά τα υλικά;
Διότι οι μαρτυρίες υπαλλήλων, τα χαρτάκια με το ΝΑΙ και το μικρό φορτηγάκι που επισκέπτεται το δήμο άλλα πράγματα μας δείχνουν.
Και τέλος πάντων  στην Κερκύρας 6, υπάρχει εταιρεία ή είναι μόνο στα χαρτιά για να συμμετέχει σε διαγωνισμούς των δήμων;
Ο δήμαρχος δεν θα απαντήσει διότι έχει πολλές φωτιές αναμένες, εσείς όμως ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος μπορείτε, ή κωλύεστε;





Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Οικονομία αλά Καμπούρης



'Ελαχε ο κλήρος στον κ.Καμπούρη να μπαλώσει τις τρύπες ανεπιτυχώς. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι εμείς κάνουμε λάθος με τα νούμερα. Πείτε μας όμως, κύριε Καμπούρη, τι κάνετε με τα εξης υλικά της ανάθεσης προμήθειας του Μαίου 2012 και που τα χρησιμοποιείτε;

 4.350 στυλό
870 σελοτέηπ
1400 κύβους με χαρτάκια
4.100 μαρκαδόρους
χιλιάδες ντοσιέ και κλασέρ
Με τις χιλιάδες καρφίτσες,  αν δεν τρυπιέστε μεταξύ σας, τι κάνετε αφού παράλληλα χρησιμοποιείτε χιλιάδες συρραπτικά και συνδετήρες;

Ποιός γράφει τόσο πολύ στο δήμο αφού τα πάντα είναι ηλεκτρονικά πλέον;
 Το συμφωνητικό στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα αναφέρει: ΑΔΑ: Β4ΡΠΩΛ7-5ΓΞ (αναζητήστε το στο Google)
Σταματώ εδώ λέγοντας πως πρέπει να μιλήσετε και για την ταμπακιέρα που είναι :

Ποιά η σχέση του άγνωστου στους κύκλους της αγοράς των μεγάλων προμηθευτών των Αθηνών κυρίου Κανελλάκη με το δημοτικό σύμβουλο κ.Γιώργο Οικονόμου;
Άσχετα με το ποσό των αναθέσεων.Έστω και αν επρόκειτο για 20.000 Ευρώ.

Αυτό πότε θα το απαντήσετε;

Μετά τιμής και λόγου γνώσεως

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μεθ' εκπλήξεως....

Μια παλαιότερη λήψη από την οδό Κερκύρας

Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι ο μεγαλοπρομηθευτής του δήμου Κορινθίων κ.Ηλίας Κανελλάκης είναι ανηψιός του  δημοτικού συμβούλου κ. Οικονόμου, πράγμα που κάνει την υπόθεση "οικογενειακή" και πολύ σοβαρότερη.
Πολύ δε μάλλον που ο δήμαρχος είναι στενός φίλος του κ.Οικονόμου δια ξηράς, αέρος και θαλάσσης.


Αυτό που παρέλειψα να αναφέρω στην προηγούμενη ανάρτησή μου είναι πως ο νόμος απαγορεύει ρητά σε αιρετούς να παίρνουν δουλειές από τους δήμους στους οποίους εκλέγονται άνω των 3000 ευρώ ετησίως.
Είναι προφανές λοιπόν ότι έπρεπε να  βρεθεί  "νόμιμος " τρόπος ανάθεσης.

Θεωρώ απίθανο και αδιανόητο να μην γνωρίζει ο δήμαρχος σε ποιόν αναθέτει δουλειές της τάξης των 379.000 ευρώ και επίσης αδιανόητο να μην έχουν καμία απορία τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
Και τούτο διότι είχα προ πολλού ενημερώσει και εφιστήσει την προσοχή των δημοτικών συμβούλων κ.κ Κορδώση και Καρπούζη που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή.Λησμόνησα όμως πως οι κ.κ. Οικονόμου και Κορδώσης είναι κοντοχωριανοί ίσως και φίλοι, και πως ο κ.Οικονόμου ήταν δημοτικός σύμβουλος του αντιδημάρχου κ. Χασικίδη στον πρώην δήμο Τενέας.Το κουβάρι της Τενέας πάει ακόμη πιο μακριά αλλά δεν είναι της παρούσης.
Στη συνέχεια,  προ μηνός, ενημέρωσα τον κ. Γιώτη.
Ελπίζω στο σημερινό  δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση του δήμου  αλλά και η υγιής συμπολίτευση να θέσουν τα ερωτήματα που υποχρεούνται να θέσουν στη δημοτική αρχή και να λάβουν τις δέουσες εξηγήσεις.
Δεν θα απορήσω αν στην οδό Κερκύρας 6, φερόμενη έδρα της μονοπρόσωπης εταιρείας Ηλία.Κανελλάκη, το καταστατικό της οποίας πρέπει να βρίσκεται  κατατεθιμένο στο δήμο Κορινθίων, μπουν ξαφνικά ταμπέλες, γραφεία  και μεταφερθούν  υλικά.
Καθόλου δεν θα απορήσω....
Ούτε θα επαναπαυθώ διότι το σύστημα καλά κρατεί και πίνει στην υγεία μας.
Με νωπό ένα σκάνδαλο άλλου τύπου που έχει καταχωνιαστεί  σε κάποιο συρτάρι και με άνωθεν παρεμβάσεις.
Και με το συμπέρασμα ότι η "κοινωνική πολιτική του δήμου" εξαντλείται όχι στους έχοντες πραγματικά ανάγκη αλλά στη διάσωση "ημετέρων"

Ειλικρινώς Υμέτερη
θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι το συμφέρον των πολλών
.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

'Εσπασε ο διάολος το ποδάρι του....

........και γνώρισα τον μεγαλοπρομηθευτή του δήμου Κορινθίων.


                                                      οδός Κερκύρας 6

Σάββατο πρωί.
Βγήκα για μερικές δουλειές στην πόλη.Επισκέπτομαι τη νέα εγκατάσταση του βιβλιοχαρτοπωλείου Οικονόμου στην οδό Εθνικής Αντίστασης.Πολύ όμορφος χώρος, πράγματι. Ο δημοτικός σύμβουλος το έχει φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο.
Στο ταμείο η κόρη του Δημάρχου. Πολύ σωστά κάνει και εργάζεται. Η εργασία είναι υγεία.Μπαίνει μια φίλη της και μετά τις αγκαλιές και τα φιλιά δηλώνει ότι εργάζεται εκεί εδώ και μια εβδομάδα.
Πίσω από το ταμείο ένας νεαρός γαλανομάτης γύρω στα 25-30, όχι παραπάνω.
Μιλά στο τηλέφωνο μεγαλοφώνως και λέει : Έλα κύριε Γιώργο, ο Ηλίας ο Κανελλάκης είμαι"

Μονολογώ: " Χάρηκα πολύ για τη γνωριμία!!! Να που  έμαθα ποιός είσαι επί τέλους"

Πληρώνω και φεύγω. Γυρίζω στο σπίτι και ανατρέχω στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό  στον κ. Κανελλάκη Ηλία, που εργάζεται στο βιβλιοπωλείο Οικονόμου,ή έχει κάποια σχέση με το βιβλιοπωλείο, έχουν ανατεθεί πάνω από 500.000 ευρώ σε προμήθειες  γραφικής ύλης, αναλώσιμα, σημαιοστολισμοί τον τελευταίο χρόνο από το δήμο Κορινθίων,το δήμο Λουτρακίου και το δήμο Σικυώνίων.Ο δήμος Κορινθίων έχει αναθέσει προμήθεια υλικών  της τάξης των 378.509,11 ευρώ, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας &Αγίων Θεοδώρων 115.484,00ευρώ  και ο δήμος Σικυωνίων 8.343,65 ευρώ.Η τελευταία ανάθεση βρίσκεται στο πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής ΑΔΑ: Β49ΦΩΛ7-0ΧΗ αξίας
187.835,52€ της 9-5-2012.



στην εδρεύουσα στην Κόρινθο (Κερκύρας 6) Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ.

Επειδή  διασταυρώνω τα πάντα και λαμβάνοντας υπ'όψη το ενδεχόμενο να έχω κάνει λάθος ως προς το πρόσωπο μεταβαίνω αμέσως στη διεύθυνση Κερκύρας 6,Μπαθαρίστρα, να αναζητήσω την εταιρεία.Βρήκα αυτό που δείχνει η φωτογραφία.Ρώτησα τους γείτονες και μου είπαν ότι το κτίριο ήταν ιδιοκτησίας του κ. Γεωργίου Οικονόμου και της οικογενείας του και πρώην κατοικία του.Πινακίδα της εταιρείας Κανελλάκη δεν υπάρχει.

Ερωτώ το δήμαρχο της πόλης και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής,
Κεφάλα Σταύρο,Δράκο Παναγιώτη,Φόρτη Φώτη,
Χριστοδουλόπουλο Χρήστο, Σταματάκη Μάριο,Κορδώση Χρήστο, Καρπούζη Γρηγόρη:
α)Γνωρίζουν σε ποιόν αναθέτουν τόσο μεγάλες προμήθειες;
β)Γνωρίζουν αν υπάρχει σχέση του κ.Κανελλάκη με τον δημοτικό σύμβουλο και βιβλιοπώλη κ. Γεώργιο Οικονόμου;

Δεν αμφισβητώ τη νομιμότητα της απόφασηςπαρ'όλο που τα ποσά είναι τεράστια .Αμφισβητώ το ηθικό μέρος αυτής και το αστρονομικό ποσό των 500.000 ευρώ και ποιός ξέρει που θα φτάσει μέχρι το τελος του 2012.
Λυπάμαι που θα επαναλάβω ότι υπάρχει τεράστιο ηθικό έλλειμμα στο δήμο Κορινθίων με τις πλείστες περιπτώσεις "κολλητών και ευνοουμένων" όπως το Κορίνθιαν Παλάς, ο σύλλογος Αρκάδων και ο συνεταίρος του κυρίου Ντιγκιρλάκη.

Τα υπόλοιπα είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου να τα διερευνήσουν και να απαντήσουν.
Οι 500.000 ευρώ κύριοι, είναι δικά μας λεφτά.Είναι λεφτά των Κορινθίων δημοτών.
Μήπως είναι πολύ υπερβολικά για χαρτικά και γραφική ύλη του δήμου;
Ιδίως όταν δεν φημίζεστε για τις απαντήσεις στα αιτήματα χιλιάδων δημοτών.

Με τιμή


ΥΓ. 'Εχω λάβει τα μέτρα μου για να μην κουκουλωθεί και πάλι η υπόθεση.


Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

PROTECT και ξερό ψωμί για το θεαθήναι


Διαβάσατε το  επίσημο ρεπορτάζ εδώ και εδώ
Όμορφα λόγια, επικοινωνιακά άριστα για όσους καθισμένους στον καναπέ του σπιτιού παρακολουθούν τη ζωή από τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Η πραγματικότητα είναι βαρέως διαφορετική.
α) Σε σχέση με το σημείο συνάντησης υπήρξε ένα μικρό μπέρδεμα


β) Σε σχέση με τα φυλλάδια που μοιράστηκαν στο Σαρωνικό τη Δευτέρα, η συμμετοχή των δημοτών του Σαρωνικού ήταν μηδενική διότι από το Σαρωνικό δεν παρουσιάστηκε άνθρωπος
γ) Να διορθώσω το ρεπορτάζ του κυρίου Στεφανή, διότι αφού ήλθε καθυστερημένος θα μπόρεσε να κατανοήσει  ότι  καθαρίστηκε μόνο η αλάνα που δείχνει η κάμερά του.
δ) Καθυστερημένος προσήλθε και ο μηνυτής μου ο κ.  Απόστολος Παπαφωτίου - είχε όμως φροντίσει να παρίσταται ο κ.Νικολόπουλος με τα καπελάκια και τις κουβερτούλες για το πικ-νικ που χαρίστηκαν στους εθελοντές.Το λογότυπο PROTECT παντού.
ε) Στη δράση καθαρισμού συμμετείχαν μόνο οι εθελοντές δασοπυροσβέστες από το Χιλιομόδι, την Κλένια, το Σοφικό και  τ'Αθίκια με λίγους έφηβους που διασκέδαζαν με το εγχείρημα.
στ) Παρευρέθη εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κορίνθου, ένα ανατρεπόμενο του Δήμου Κορινθίων και περαστικός ήταν  ο δημοτικός σύμβουλος Γ.Γκεζερλής.

 


Κάθε φορά με εκπλήσει το γεγονός ότι η πρώτη  κίνηση των εκπροσώπων της πολιτείας είναι να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες.Βέβαια ο λόγος είναι γνωστός: η προβολή τους για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.Αφού όλα είναι εικόνα που κατασκευάζεται.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ.Παπαφωτίου εκπρόσωπος της Περιφέρειας στη δράση πρώτα έτρεξε να φωτογραφηθεί με το καπελλάκι και τους εθελοντές.(Εγώ δεν πήγα) και μετά ανέλαβε υπηρεσία και ομολογουμένως μάζεψε πολλά σκουπίδια.Θα ήθελα όμως να είχε ανταποκριθεί και στην πρόσκληση για τον εθελοντικό καθαρισμό του Αρχαίου Λιμένος Λεχαίου δύο εβδομάδες πριν.
Τόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί από την πρώην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με πρωτοβουλία του κ.Παπαφωτίου για τον καθαρισμό στο Αρχαίο Λιμάνι (25.000 ευρώ) και είναι άδικο να μην στηρίζει ο ίδιος τις μη-επιδοτούμενες εθελοντικές δράσεις.


Το βίντεο  είναι αμοντάριστο και αποτυπώνει την πραγματικότητα.


Τα αυτοκίνητα των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης και το "πλήθος"
Μετακινήθηκα μέχρι το  σημείο-στόχο της δράσης, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας.Βρίσκεται 9.700 μέτρα μακριά.Δεν γνωρίζω τι εικόνα έχουν οι φωστήρες των γραφείων της Περιφέρειας για τους εθελοντικούς καθαρισμούς και με ποιά στοιχεία υπολογίζουν και δημιουργούν στόχους.Τους βρίσκω εντελώς εξωπραγματικούς.και υλοποιήσιμους σε κάποια χρόνια όχι σε 2 ώρες.Εκτός και αν περίμεναν να συμμετέχει μια στρατιά εθελοντών.



Το πλάνο αυτό είναι ενδεικτικό της εγκατάλειψης των παρόδιων τμημάτων και της μηδενικής φροντίδας από πλευράς των πρώην καποδιστιακών και του νυν καλλικρατικού δήμου.Μήπως η ΔΕΥΑ Κορίνθου θα μπορούσε να επιμεληθεί του θέματος του φρεατίου;


Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δράσης του προγράμmατος PROTECT
Ανθρωπίνως αδύνατον να καθαριστούν περισσότερα μέτρα για τους εξής λόγους:
α) δεν υπήρξε σωστός προγραμματισμός, συντονισμός και ενημέρωση των πολιτών
β) η εποχή είναι εντελώς ακατάλληλη 
γ)Αποδείχτηκε ότι η επικοινωνία με τις εθελοντικές οργανώσεις που δεν περιορίζονται μόνο στη δασοπυρόσβεση είναι ανύπαρκτη.
Προτάσεις για την υπεύθυνη αντιπεριφερειάρχη κ.Νικολάκου:
α) Αντί να δαπανηθούν  χρήματα σε καπελλάκια, κουβερτούλες  μήπως θα ήταν καλύτερο να γίνει κεντρικά μια καμπάνια σε συνεργασία με όλες τις οικολογικές-περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως προβλέπει και το πρόγραμμα;
β) η δράση θα έπρεπε να έχει γίνει με τη συνεργασία της Δ/σης Β'μιας εκπαίδευσης στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ώστε οι μαθητές να μαθαίνουν κάτι από αυτό.Αντί για τους άσκοπους περιπάτους ( στα Καλάμια για την Κόρινθο)  η συμμετοχή των μαθητών θα ήταν περισσότερο ουσιαστική.

Κύριοι της Π.Πελοποννήσου, σας χρεώνω την αδυναμία επικοινωνίας  σε αντίστιξη με το επικοινωνιακό παιχνίδι ποιυ το παίζετε πολύ καλά.
Για να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών, που δεν σας κοστίζουν απολύτως τίποτα, χρειάζεται πολλή δουλειά.
Για να μειωθεί ο αριθμός των ασυνείδητων που ρυπαίνουν ατιμωρητί χρειάζεται πολιτική βούληση της οποίας στερείστε για πολιτικάντικους λόγους.
Θα πρέπει να διαλέξετε  τι ακριβώς θέλετε να κάνετε.
Ωραία τα προγράμματα της Ε.Ε, χρήμα πολύ ρέει, αλλά η κατάσταση στη χώρα μας αποδεικνύει πως μάλλον ρέει σε κάποιες τσέπες ή μέσα στα συρτάρια της διοίκησης.
Είναι προφανές ότι περιμένουμε τον  οικονομικό απολογισμό όταν με το καλό τελειώσει το πρόγραμμα διότι σε άμεση επαφή με τους Ευρωπαίους διαχειριστές του Protect  το παρακολουθούμε πολύ στενά και στέλνουμε τις απόψεις μας για τα πεπραγμένα σας.
Ας εγκαταλείψουμε τους "συμβολισμούς "κ.Παπαφωτίου και ας περάσουμε στην ουσιαστική δράση, διότι το πρόγραμμα δεν είναι καθόλου συμβολικό.
Εδώ είμαι, σας παρακολουθώ.


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Με την απλή μέθοδο των τριών.......

Ντόρος πολύς γίνεται για τον περίφημο καθαρισμό των παροδίων περιοχών του οδικού άξονα Ισθμού-Επιδαύρου στο τμήμα Άνω Αλμυρή μέχρι τη διασταύρωση προς Αμόνι μήκους 10  χιλιομέτρων, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.(διαβάστε ΕΔΩ)
Ο καθαρισμός προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο ώρες  σήμερα μεταξύ 7-9μμ.
Επειδή η αμάσητη τροφή κάνει κακό στο στομάχι ερωτώ όσους αναπαρήγαγαν την είδηση και το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας που στέλνει πολλές ΟΡΘΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ των Δελτίων της :

α) Για τον καθαρισμό της παραλίας Αρχαίου λιμένος Λεχαίου  10 άνθρωποι,  μη χρηματοδοτούμενοι -αμοιβόμενοι εθελοντές, για 3 ώρες καθαρίσαμε μόλις 300 μέτρα. Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για να καθαριστούν 10 χιλιόμετρα  εκατέρωθεν του δρόμου, ήτοι 20 χιλιόμετρα σε 2 ώρες; Προσωπικά πιστεύω πως ούτε ο στρατός του Ξέρξη δεν θα επαρκούσε.
β)Τι σημαίνει χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα; Δεν σημαίνει ότι κάποιοι φορείς εισπράττουν χρήματα για την εκτέλεση του προγράμματος; Δεν σημαίνει χρήματα για απασχόληση στη συγκεκριμένη δράση;
γ)Αφού το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο και  στη δράση συμμετέχουν " εθελοντικές οργανώσεις και πολιτιστικοί σύλλογοι και απλοί πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση" που εξ'ορισμού δεν αμοίβονται ποιός θα εισπράξη τη χρηματοδότηση για τη συγκεκριμένη;
δ)Γιατί μέχρι χτες και, εξ'όσων γνωρίζω, δεν είχαν ειδοποιηθεί αρκετές εθελοντικές οργανώσεις;
ε) Ποιός θα μας ενημερώσει με ποιό ποσό χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου ή όποιος φορέας έχει αναλάβει το έργο;
(Το έργο PROTECT υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MED 2007-2013 και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).
στ) Ποιός θα μας ενημερώσει  για την ανάπτυξη των αποτελεσματικών εργαλείων;
( Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών εργαλείων και μεθοδολογιών για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Μεσογειακά Δάση, αναφέρει η ΠΠ)
ζ) Πόσα  αναμνηστικά μπλουζάκια και καπελάκια θα δοθούν αύριο;
η) Είναι ενήμερος ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Δέδες και οι υπηρεσίες του (Δ/ση Δασών, Δ/ση Υγείας, Δ/ση Περιβάλλοντος,Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ) ώστε να συντονιστούν και να συμμετέχουν;
θ) Γνωρίζει  κάποιος τι είναι το περίφημο πρόγραμμα MED 2007-2013;
ι) Γνωρίζει κάποιος κάτι για το πρόγραμμα Protect;
  To αναζήτησα και  ΙΔΟΥ η ημιτελής ιστοσελίδα του.
Στη στήλη Χρήσιμες Συνδέσεις εμφανίζεται ακόμα η ιστοσελίδα της Π.Ε. Πελοποννήσου με τον κ.Φώτη Χατζημιχάλη!!!!!! που προφανώς είχε κινήσει τις διαδικασίες ένταξης της Περιφέρειας στο πρόγραμμα.'Εκτοτε δεν άλλαξε κάτι και ας έχουν περέλθει τουλάχιστον 2 χρόνια.
Η Π.Πελοποννήσου είναι εταίρος του προγράμματος το γενικό πρόσταγμα του οποίου έχει η επαρχία  Macerata Marche της Ιταλίας.
Υπεύθυνος του Προγράμματος για την Π.Πελοποννήσου φέρεται να είναι ο κ.
Αλέξανδρος Καλομοίρος, Τέρμα Ερ.Σταυρού
            22 100 Τρίπολη             
τηλ: 302 107 256 267
φαξ: 302 107 256 268
ηλ.ταχ.: kalomiros@apopsis.gr
κινητό: 306 948 625 673 
Η  εταιρεία 'Αποψις S.M.R είναι εταιρεία  στατιστικών και οικονομικών μελετών, έχει έδρα τη Γλυφάδα και  η ιστοσελίδα της βρίσκεται ΕΔΩ
Ο κ.Καλομοίρος δίνει μια διεύθυνση στην Τρίπολη αλλά τηλέφωνα των Αθηνών.
Ρωτήστε τον για το πρόγραμμα και τη χρηματοδότησή του.
Διαβάστε για τους στόχους και τις δραστηριότητες, για τα πακέτα εργασίας και αποφασίστε αν η σημερινή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό.

'Εχετε πολύ δρόμο για να μπορέσετε να μας εντυπωσιάσετε  κ.κ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Προς το παρόν, βαθμολογείστε με ΛΙΑΝ ΚΑΚΩΣ για την προχειρότητα και τον ανερμάτιστο χαρακτήρα του εγχειρήματος.Τον ίδιο κακό βαθμό δίνω και στους δημοσιογράφους και αναπαραγωγούς της μεγάλης είδησης όπως και στο μηνυτή μου κ. Απόστολο Παπαφωτίου που στο ιστολόγιό του αναπαράγει τις εκ Π.Πελοποννήσου εκπορευόμενες ειδήσεις.
Το θέμα είναι πως με  το πρόγραμμα PROTECT μοιράζονται στις συμμετέχουσες χώρες.(Ιταλία Προτογαλία, Κύπρο, Ελλάδα, Κροατία) πάνω από 1.535.540 ευρώ και άλλα 20 δις με το Πρόγραμμα MED 2007-2013.Ποιό  θα είναι το αποτέλεσμα και  σε ποιά χέρια θα καταλήξουν τα χρήματα αυτά;
Βλέπετε τώρα είμαστε πολύ υποψιασμένοι και περιμένουμε εξηγησεις πέραν του στόμφου των δηλώσεων.
Χρήσιμη συμβουλή: Μην αναπαράγετε πριν ελέγξετε.